-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #29848 üzenetére
Ahogy látom Te egy olyan figura vagy aki egy " " vagy egy "+1" -el is ki tudod csapni a biztit ...egyeseknél! Nem kell hozzá Elac 2070 és olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
L.L.
senior tag
Nagyon Off, de ki kell adjam magamból, és esetleg más is okulhat belőle. Ma érkezett az Elektrowelt24.de oldalról rendelt "ÚJ!!!" Denon AVR-X2400H erősítőm, kibontás után rögtön láttam, hogy használt cucc, mert a tartozékok csak "belehányva" a dobozba, a papírjain egy ebéd nyomai, a távirányítón látszik a használat. Az erősítő tetején 2db 3-5cm hosszú mély karc, és a tekerőgomb körül is csupa karc. A wifi antennán, mint ha olvadás nyoma lenne. Ma 17 órakor vettem át, írtam rögtön nekik, fényképeket csatolva, kíváncsi leszek a válaszra.
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #29856 üzenetére
Nem szeretem szegényt ..én Jim Beam párti vagyok!
lzrlaca: Ezt sajnálattal hallom! Még ilyen sem volt Szerintem tévedésből rosszat küldtek , de majd kiderül. Kíváncsi vagyok hogy reagálnak.
StradicHD: vicceset mondtam?
[ Szerkesztve ]
-
Lorantz24
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg tud valaki olyan megoldást, hogy Onkyo 809-nél forrásonként automatikusan változzon a vágás?
Konkrétan az kéne, hogy ha a zenés forrást választom, akkor large-ban legyenek a frontok sztereóhoz.
Mert gondolom mindenhol érvényes a beállított 80-as vágás.
Köszi a választ! -
Lorantz24
csendes tag
Ezt nem igazán értem.
Mondjuk én a dynamic eq, loudness plusz és hasonlókra gondoltam. -
Beni2360
félisten
válasz johnywalker #29850 üzenetére
Nem a cukornak meg a hangszórónak kell olcsóbbak lennie, hanem a fizetésnek 3x-ra kellene emelkednie.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Beni2360
félisten
válasz johnywalker #29870 üzenetére
Igaz, az is hogy kihagytam a nyugdíjam emelését a sorból. A feleségemét ami 57 K azt emelhetnék 3x-ra. Nekem elég lenne a 2x is.
Én már innen csak a temetőbe fogok költözni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #29856 üzenetére
"De hát a johny walker inni kell, nem 'olvasni'"
Az egy ital? Olyat nem ismerek.
Ezt viszont ismerem: Johnnie Walker.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
olajbogyo
aktív tag
válasz zsoika #29844 üzenetére
Szia!
Hát ebben tényleg igazad van, valóban egy spéci kábel van a mélynyomóhoz.......
Hát így aztán már tényleg nem tudom mi tévő legyek? Ezt a "dolby prologic II " ötletedet egy kicsit kifejtenéd nekem, hogy mit is kéne ezért csinálnom, hogy megvalósítható legyen az az 5.1?!Előre is köszönöm!
Más, nem akarok ebbe az eredeti hanggal, vagy sem vitába beleszállni, de akkor én is hülye lennék.....mert én annak ellenére, hogy annyit tudok angolul, mint szuahéliül, amit lehet eredeti hanggal nézek meg feliratosan
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
olajbogyo
aktív tag
válasz zsoika #29876 üzenetére
Ja, hogy ara gondoltál! Az, azért nem olyan igazi, ezért inkább akartam, nem akartam be kell szereznem egy normális cuccot.
Úgy látom, közelgő szülinapomra való tekintettel, meglepem az asszonypajtást, egy házimozi szettel, hogy fog neki örülni
köszi.[ Szerkesztve ]
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
tomyka74
senior tag
hát a válaszukra én is kiváncsi lennék. vagy,hogy hogy magyarázzák ki az egészet.
de gondolom ezt innentől már baszh..od.
ezzel az a baj,hogy mire lezajlik ez ügyben a procedúra addigra neked már többe fog fájni ez az avr mintha itthon vetted volna meg újonnan. vagy nem?
nemtom,hogy működnek ezek a kinti internetes vásárlások, de én elég szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban.
azért arra tényleg nagyon kiváncsi vagyok ,hogy ilyen esetet mivel magyaráznak ki, mit mondanak neked erre,hogy így átbasztak magyarán. -
I'am Dony
őstag
válasz tomyka74 #29878 üzenetére
Sajnálatos dolog, de bárhol hibázhatnak. Nem védeni akarom őket, de én többször rendeltem tőlük és minden rendben volt. Mivel netes vásárlás visszaküldi egyből, max. a kb. 10 e. postát bukja. Azonban a panaszlevél és a hiba miatt nagy valószínűséggel kompenzálják ajándékkal v. árengedménnyel, ergo 0ra kijöhet a dologból. Kinti boltok szerintem sokkal korrektebbek.
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy régebbi 5.1-es hangrendszerem amit próbálok a pc-mhez kötni. Piros-fehér rca-n megy a jel, ezekre tettem páronként egy-egy jack átalakítót.
Az alaplapom támogatja az 5.1-et, ami 3 jack bemenetet jelent (sub, front, rear)
Ha a zöld audio jack bemenetbe dugom, a gépem hangfalként érzékeli és szól is rendesen, de ez ugye csak egy bemenetet jelent és csak jack elosztóval tudom a hármat bedugni.
Ha az 5.1es jack bemenetekbe dugok mindent a helyére, a gépem digitális hangként ismeri fel, a gépem szerint minden ok, mégsem szólnak a hangfalak.
Szerintetek mi a gond?M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
L.L.
senior tag
válasz tomyka74 #29878 üzenetére
Írtam nekik, most a választ várom. Az elállási nyilatkozatot már kitöltöttem, ha hétfő estig nem válaszolnak, akkor is visszaküldöm, kockáztatok. Mivel postán vettem át, mert nem voltam itthon, ott helyben kibontottam, mert a csomagoláson látszott, hogy ezt már másnak is elküldték egyszer. ( Rajta volt a német posta egy régebbi cimke darabja) Vetettem fel jegyzőkönyvet, hogy használt, sérült termék érkezett. Bár nem tudom ezzel érek e valamit. Azért az is vicces, hogy értéknyilvánítás nélkül adták fel, így ha a posta hibájából történt volna valami, harcolhatnék a kártérítés miatt.
-
bundaska
aktív tag
Üdv csoporttársak.
Egy kérdéssel rukkolnék elő. Jelenleg egy Yamaha YST-SW012-es subládám van. Újonnan vettem a rendszerhez. Annyi a problémám vele, hogy mintha egy kicsit kevés lenne. Most egy másik sub-on gondolkodok, egy Jamo SUB 210-en, használtan (1 hónapos 30k lenne). Szerintetek lenne változás? Elvileg erősebb 200W-os a Jamo a Yamaha pedig 100W-os. Hz-ben jobb a Yamaha a Jamohoz képest, ami nem tudom ennek van e jelentősége.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek előre is.
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz arcitec #29887 üzenetére
Add fel, ez a cikk például maximum általános iskola alsó tagozatos nyelvtantudással íródott (és szemantikailag sem kelt túl profi hatást), de amíg valaki fizet érte, őket nem fogja érdekelni. Persze attól még elég merész, ha valaki ilyenek után játssza a magyartantanárt.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szerintem a cikkekben, a 'SUB' mint típus megnevezés és nem a szublada szó 'rövidítése'
BBéci alairasaban benne van hogy a szublada magyar megfelelője a 'szub'...
Nálam az előző szub, pl Canton SUB 85 volt.Ui, arról nem is beszélve hogy av-online oldalon nem minden cikket BBéci ír
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
arcitec
addikt
válasz VoidXs #29888 üzenetére
Nem akartam letámadni, de tanulhatnak belőle .., illetve lehet javítani : [link]
ELaci, lehet igazad van, de akkor is SUB van írva(bár a Jamo- nál is) és lehet , hogy innen ered a használata is , csak erre és hasonlóra akartam célozni, BBéci majd elmondja ..
Elaci : Ja, még jó hogy javítottad[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #29890 üzenetére
Kicsit olyan ez mint a google es a gmail 'szóhasználata'...
Fonetikusan, a google, gugli, a gmail meg dzsimél.
Ezek fenyeben a google, lehetne dzsudzsliDe amúgy értem miért dzsimél a 'helyes' kiejtés
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
MasterMark
titán
-
szabics_28
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Onkyo TX-SR605 erősítő, 2db Jamo FC6000 front egy Magnat Monitor Supreme center és 2db LG surround plusz egy 60m2-es nappali. ( Mélyláda egyelőre nincs)
Tisztában vagyok vele, hogy ez a hangfal párosítás nem a legideálisabb, de egyelőre ez van és pont.A segítség az erősítő beállításával kapcsolatosan kellene. Végiglapozom a menüt és rengeteg EQ és vágási beállítás van, plusz adott frekvenciák kiemelése. Az lenne a kérdésem (bár sejtem, hogy nem a válasz), hogy
létezik valami általános ráhúzható beállítás amivel ha nem is tökéletes, de legalább elfogadható lesz a hangzás? Ha nem, mire figyeljek ha elkezdem nyomkodni? Tanító mikrofonom nincs hozzá.Ezen kívül azt szeretném még kérdeni, hogy szerintetek normális ha egy átlagos tvzéshez kb. 30-40-ig
fel kell tekernem a hangerőt?Köszi a válaszokat!
Üdv!
-
zsoika
addikt
válasz szabics_28 #29894 üzenetére
"normális ha egy átlagos tvzéshez kb. 30-40-ig" 60m2 nappaliba igen....oda karcsú a 605-ös.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz zsoika #29895 üzenetére
30-40ig?
18-16ig, feleakkora szobábanszabics_28: szerintem első körben kerj kölcsön hozzá egy bemero mikrofont.
Az tud 'javítani' a hangon...
A vágás frekiket en javaslom mikrofon hiányában, 80 Hz-re állítani...
Mondjuk ha nincs szubod, akkor a frontokat dupla bassra, ha jól emlekszem így nevezi az onkyo a beallitasokban...Es vegyél egy szubot, ha teheted, és akkor minden doboz, 80 Hz, az lfe meg 120 Hz
[ Szerkesztve ]
-
bertamihaly
csendes tag
Sziasztok,
van egy Harman Kardon 430 7.1 erősítőm.
Médiaplayerrel van összekötve.
NAS-ból kábellel jön a film, a film az 7.1, a médiaplayerből optikával megyek az erősítőbe.
Mégsem tudom kiválasztani azt a csatornát, hogy 7.1-be szóljon a film.
tudnátok segíteni?
Köszönöm! -
szabics_28
csendes tag
Köszi a válaszokat! És szerintetek érdemes foglalkozni a frekvenciák külön kiemelésével, vagy hagyjak mindent alapbeállításon? A 80Hz-et mindegyik hangszóróra értetted?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz szabics_28 #29898 üzenetére
Attól függ milyen dobozt értesz lg surround háttér hangfal alatt.
A többire mehet a 80 de csak ha lesz szubod.
Amig nincs, addig a frontokat szerintem ne vágd meg, mert ugranak a mély hangok."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
szabics_28
csendes tag
válasz Lacielvtárs #29899 üzenetére
A surround hangfalak a futottak még kategória.... Egy LG HT904-es rendszerből maradt meg. Mélyből mit ajánlanátok? Elsősorban olyan érdekelne ami ár/érték arányban jó választás.
A 16-18-as hangerő nálad szintén 605-ös erősítő vagy más?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest