-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyber86
őstag
válasz Beretvás #32588 üzenetére
Asszem 70 fok is volt főleg olyan területen ahol a gput ki is tudta használni 100%-ra, mert itt látható, hogy kb 38-40%-ot használ csak. De még csinálok teszteket.
(#32589) mgabi: Pont ebből a videóból merítettem az ötletet én is
(#32590) abdulka1: Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Beretvás #32612 üzenetére
Ez biztos? Mert egyébként játékoknál normális terhelésnél megy mind a 3 venti és szépen le is hűtik a kártyát. 66 fok volt a max hőmérséklet amit mértem Derbissel fantastic grafon; 65 fok NFS Payback ultrán, de amúgy 61-62 szokott lenni a többi gamenél a max temp.
Egyébként az MSI Afterburner is föl van rakva avval is lehet szabályozni, de most auton van.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Beretvás #32616 üzenetére
Na letöröltem az AB-t és a RT-t de ugyanaz volt a helyzet, csak most megfigyeltem: legelőször a 2 szélső venti pörgött fel (kb fél mp delay) de utána az egyik le is állt és csak a maradék 1 venti indult el és állt le folyamatosan ahogy korábban is, 54 fok környékén. De sztem ez a kártyám sajátossága alapból, egy másik YT vidiben is látszik, h csak 1 venti indul el először pont mint nálam.
Most visszapakoltam az AB-t és ezeket állítottam be a grafikonon:
-50 fok 25% fan speed
-60 fok 50% fan speed
-80 fok 100% fan speeda beállított értékek között pedig lineárisan változik a ventik sebessége
és a hysteresisnél 6 fokot adtam meg, szóval nem állnak le a ventik -1fok csökkenésnél, azaz 49-nél, hanem 44 foknál offolják magukat
Remélem ez így jó lesz.
(#32615) mgabi
Amúgy igazad van, nincs olyan h túl hideg.
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34736 üzenetére
A legnagyobb problemak ezek szoktak lenni:
-Kis fordulaton kicsi a legnyomas
-A nagyobb venti lelog a gyari bordarol, szoval a legnyomas eltunik es a levego jo resze is csak a kartya mellett fuj el. Az is sokat szamit, hogy pl. a GTX1060-on levo 92mm-es hutonek a csapagyhaza 30mm, mig az XL-1-nek 45mm (itt ugye semmi levegot nem tol). A lapatok kulso reszen van a megmozgatott levego legnagyobb resze, szoval ha keskeny a hutoborda, akkor konnyen lehet, hogy a bordara alig fujna levegot.
-Nincs ott a shroud, hogy terelje a legmozgast.
Termeszetesen nagyon sok minden fugg a gyari huto kialakitasatol, mekkora (rafer-e 2db), mennyire konnyu atszelloztetni, etc. Mindenkepp nezd meg, hogy az uj ventik mekkora resze lenne a bordan.
Esetleg megnezheted, hogy Arctic Accelero van-e a kornyeken, vagy kinabol tudsz-e rendelni cseret a gyari helyere. XE-1 neven van 92mm-es Noiseblocker huto, lehet, hogy azzal jobban jarnal.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34738 üzenetére
Ha szetszeded valamikor, akkor merd le a bordat, mert az szamit. Nekem a burkolat 22.5 x 11 cm-es, de a borda alatta csak 18 x 8.5 cm. Mondjuk rakeresve, eleg normalisnak neznek ki az MSI 480 bordak, de mielott eldontod, hogy mit csinalsz en mindenkeppen lemernem a tenyleges bordat.
-
Zwiebi
tag
válasz Beretvás #34742 üzenetére
Megneztem a videot es azert latni, hogy nem tokeletes. Orajel nem volt tul magasan es cca. 70 fokos volt 1800 RPM-es ventik mellett.
@Leavemealone:
Esetleg valahol (hwinfo, bios, etc) meg tudod nezni, hogy cpu feszultsegnek mi van beallitva / mit allit be terheles (AIDA, prime95) alatt.
Nagyon furcsak azok az ertekek...
Szerk: Mindket venti mukodik? Nem felejtettek el bekotni a kozepsot is?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós ventik / Arctic / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- Eladó Corsair QL120 RGB ventillátorok, illetve Corsair ventillátor vezérlő!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest