-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz csubbaka #5752 üzenetére
De a pwm egy szabályzási fajta ha azt nem tudja a venti akkor azt nem oldja meg sehogy azért írtam. Ha te előlapiról szabályzod akkor nálad lényegtelen, hogy milyen. Pl. itt kapható 10-es slim, ráadásul ezen vannak 9-es felfogató furatok. (az utolsó az oldalon)
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
-
ltsoma
csendes tag
Jogos,ha nem PWMes venti akkor nem tud PWMet, de mivel csubbaka procihűtőre rakná megoldható az automata szabályzás.Bár közben kiderült hogy nem szükséges.
Nálam BIOSban PC Health status menüpontban CPU fan mode-nál lehet választani hogy voltage vagy PWM. Amíg ezt nem állítottam át Autoról Voltagera addig maxon pörgött a TX2-m ventije (nem PWMes) és elég hangos volt, azóta szabályozza rendesen és elviselhetőbb. -
csubbaka
tag
hálás köszönet még egyszer a légkeverők megrendelve
csubbaka felhasználónak 43 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
Henk
veterán
válasz joshua7 #5757 üzenetére
Ha nincs szabályzód akkor hogyan akarod manuálisan szabályozni? Szerintem ha i7-ed van akkor azzal a lappal már a speedfan sem kompatibilis, hogy legalább szoftveresen tudd őket állítani. Itt a legegyszerűbb ha veszel egy jó szabályzót, ha nem akarsz sokat költeni rá akkor valami olcsóbb modellt, ez a 100%-os megoldás. Vagy pwm-es ventit veszel és rábízod arra a szabályzást de az nem tudja olyan tág tartományban szabályozni meg azt valami progival még testre kell szabnod, hogy úgy menjen ahogy neked tetszik.
-
zgospel
őstag
Sziasztok,
Van egy Chieftec gps-500ab-a típusú tápom, 500 wattos. Az Everest szerint 4900-5100 között pörög szinte állandóan, különösebb terhelés nélkül is, és marha hangos. Gyári adat nincs a fordulatszámra, csak az, hogy magának szabályozza, bár nekem a procihűtő 1600asához képest elég magasnak tűnik, ez normális?Nem emlékszem már, hogy mikori, de 3 éves biztosan megvan, és ha emlékeim nem csalnak, akkor régebben kényelmesen tudtam aludni miközben ment a gép, manapság erre már gondolni se merek. Napi 14-16 órákat megy a gép (általában terhelés nélkül), lehet, hogy tönkrementek a csapágyak a táp ventijében?
Lehetséges külön csak a ventit cseréltetni? Viszonylag olcsón meg szeretném úszni a dolgot, ráadásul a táppal sincs semmi baj, kivéve ezt a hangosságot, ami régebben nem volt rá jellemző.szerk: Nah, most látom, hogy nem is abba a témába írtam, amelyikbe akartam, bocsi
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Henk
veterán
válasz zgospel #5760 üzenetére
Szinte kizárt, hogy 5000 rpm-en menjen mert egy 12-es venti van benne, erre nem képes. Ezekben gyárilag 2000 vagy 2200 rpm-es ventik vannak. Attól lehet hangos, hogy tönkre ment benne a csapágy vagy a venti vezérléssel van gond és állandóan magas fordulaton járatja. Természetesen lehet benne külön ventit is cserélni de a gari ugrik ha eddig még volt rá. Viszont ahhoz kéne tudni a gyári venti paramétereit és az alapján kéne másikat választani bele, de ezt inkább a tápos topikban kérdezd meg.
joshua7: ki tudod kapcsolni a venti vezérlést és akkor maxon fog menni mindig de feleslegesen lesz hangos tőle.
-
s.s.j.goku
tag
Hali
12 cm Coolink SWiF PWM-es venti system fanra kötve kb. 1100-on pörög,vga hűvösen tartva,de szeretném ha lassabban pörögne.Dobozában van valami elágazó féleség,amivel két ventit is köthetek 1 helyre.Ez csak erre jó??Vagy esetleg más voltot kap az egyik ág?
Zalman Multiconnector 2x12V, 2x5V használ ilyet valaki?
erre kötve a ventik elvileg fel fordulaton pörögnek igaz (mármint 5 volton)
nekem minden venti alaplapra kötve van,viszont ha tápra kötöm nem fogom tudni ellenőrizni a fordulatszámot.?
Azt is olvastam ha táp kábelét átkötöm hogy venti 5v-on menjen valami fogyasztót is be kell iktatni,vagy valami ilyesmi nehogy a vissza folyó áram kárt tegyen a tápban.
Valami szaki leírhatná hogy is van ez,nem vok valami műszaki zseni és ez nem teljesen kerek nekem. -
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Thermaltake Element T házba vennék egy vagy kettő darab ventilátort a ház elejébe, a vinyók elé. A TT ház elején porszűrő van... PWM-es vagy nem pwm-es hűtőt ajánlotok? Végülis mindegy milyen színű a hűtő, csak ne látszódjon ki, illetve ha ledes akkor csak piros színű lehet... Szerintetek akkor mit érdemes venni?
Előre is köszi!
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Igazából az lenne a jó, ha hűvös lenne a házban, a vinyóknak is hüsi lenne mert szeretném őket a mostani 40 fok körüli helyett 30 fok körül tudni.
A házban meg azért kéne a hüsi, mert a gyári CPU venti 3000-3300-ra is felpörög a rendszer 100%-os teljesítménye esetén ebben a nagy melegben. Proci nincs tuningolva, nem is lesz, csak nagyon süvít ha felmegy maxra. Gondolkodtam hogy oldalra is kéne egy venti, de akkor előre csak egy. A procihűtőt még nem akarom lecserélni, mert az úgy sok lenne, és lehet akkor meg a VGA-t hallanám a proc helyettNah mindegy, kb úgy 5 ezret (nagyon max 6 ezret, lélektani határ) szánok rá, néztem D1Rect ajánlatát is, de postával már az úgy sok lenne. A cél inkább egy hűvösebb ház, ami ha alapon egy kicsit is hangosabb az nem baj, csak halkabb legyen ha felpörög a rendszer. Befelé fújó ventik kellenének, már van két kifelé fújó, egy hátul, egy felül, amit defaultból adnak a TT házhoz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #5767 üzenetére
Hja még annyi kiegészítés hogy az alaplap hőmérséklete is felmegy 40 fokra, a proci is 50 körülre, a vga is 38-43 fok között van idle.
Ezeknek is lejjebb kéne menniük, tehát lehet jobb lenne 1 oldalra, 1 előre, bár ha belefér a 6-ba akkor 1 helyett 2 előre még jobb.. Csak éjszaka tudjak aludni mellette ahogy eddig is
-
Henk
veterán
válasz Apollyon #5767 üzenetére
Én az oldalsó ventit nem javaslom több szempontból sem. Azon kívül, hogy hangos meg rázni szokta az oldallapot esetenként még ront is a hűtésem mert megtöri a légmozgást a házban. Szerintem az előről hátra haladó légmozgás a legcélravezetőbb. Ha van hátul meg felül ventid akkor a helyedben előre tennék 2 befújót meghozzá ilyet. Ebből 2db pk-el együtt is 5k körül van. Mondjuk nem tudom a gyári hűtő milyen hangos alapból meg a másik 2 venti mert amit mutattam az fix 1200 rpm-es és van némi hangja, bár szerintem nem hallanád ki a többi közül. Ha halkabb kell akkor ez, ezt tuti nem hallod de ennek a légszállítása is szolidabb.
Most jut eszembe ha van elöttük porszűrő akkor mindenképpen a nagyobb fordulatú kéne mert a szűrő jól felfogja a légmozgást is.[ Szerkesztve ]
-
-
Apollyon
Korrektor
Vásárlás előtt még kérdeznék párat
Én ezt a ventit amit ajánlottál itt szeretném vásárolni (szinte a szomszédban van, meg olcsóbb is) de van egy ilyen verziója is, igaz 600 Ft-tal drágább: [link]Ez ugye PWM-es, de akár 1700-ig is felpörög, és jobb a légszállítása. Mivel még belefér a keretbe, ez nem érné meg jobban? Ha mégis, akkor hová kell dugni őket az alaplapra? Az alaplapom ilyen: [link]
A két már meglévő ventik csak molexre vannak kötve, a lapra nincsenek, tehát csak a CPU fan a foglalt. A bal alsó sarokban van a SYS_FAN1 a jobb felsőben pedig a SYS_FAN2. Gondolom akkor ide kéne.
A hang meg akkor úgy döntöttem nem számít (ha sokkal nagyobb lenne az 1700-es hangja mint az 1200-esé), úgyis megy más venti is a lakásban.Vagy akkor maradjon az 1200-es, mert felesleges házhűtésre pwm-es venti? (Bocs a sok kérdésért)
[ Szerkesztve ]
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ha a házban megfordítok egy ventit miért lesz nagyobb a hangja vagyis szerintem szélzaj lesz nagyobb... egy 9cm-es Noctua ventiről van szó, muszáj volt egyet behackelnem a VGA-k mellé a ház oldalára. Így most a kártyákról szívja a meleget de fordítva borzasztó hangos lesz
Üdv mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Apollyon #5771 üzenetére
Ha kell tartalékba a nagyobb légszállítás akkor jobb a pwm-es, nekem is olyanok vannak a házamban, 4db. De, ezeket szabályozni kéne valahogy mert 1700 rpm-en már minden csak nem halk ráadásul mennek valamivel többet is. Nálam szabályzóra vannak kötve így nem okoz problémát mert idle 800 rpm-en mennek csak akkor tekerem fel ha ez indokolt de ilyenkor 1800-2000 rpm-et is tudnak. Azt nem tudom megmondani, hogy a lapod minden venti csatin tud e szabályozni de ha nem akkor fullon fognak menni, nem halkan. Ami biztos, hogy a cpu fan-on tudja őket szabályozni megfelelően és rá is tudod kötni a 2-t mert van hozzájuk egy Y elosztó kábel de akkor ami most rá van kötve gondolom cpu hűtő az marad a levegőbe. Esetleg azt is megpróbálhatod (saját felelősségre), hogy 2 elosztóval mind a 3 ventit rákötöd arra ez egy csatira. Én egy ideig használtam 4 ventit csak a cpu fan-ról de azért ezt nem ajánlgatom.
A másik, hogy a sys fan1-en is tudja szabályozni a pwm-es ventit elméletileg, de nálam a gyakorlatban ez nem igazán működött mert ennél a rendszer hőmérsékletét veszi figyelembe és az olyan kis mértékben változik, hogy a venti fordulatát max 100 rpm-es tartományban változtatta.Sziszka_88: akkor hangos ha az oldallapon van és befele fúj? Mert ha igen akkor azért lehet mert túl közel van a venti a lemezhez és ahogy szívja a levegőt szélzaj keletkezik. Úgy szokták megoldani, hogy távtartóval teszik fel a ventit, hogy a lemez és a venti széle között maradjon némi hely.
[ Szerkesztve ]
-
Sziszka_88
tag
Igen akkor hangos mikor befele fúj, most fordítva van nem bentről szívja, egyébként fordítva jobb lenne?(a házban van elöl egy 12, hátul még egy 12 és a szellőzőlyukakra vga-k mellett a 9.2 ami szívja kifele) Egyébként az arctic hűtőknél láttam ezt a PWM elosztót amire 3 ventit lehet kötni ,erre gondoltál? Ezt külön lehet kapni valahol vagy nem?
Köszi a gyors választ![ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Sziszka_88 #5774 üzenetére
Hát a válaszom első része pont nem neked szólt. De Y elosztót lehet külön is kapni viszont 3 tűset, én pwm elosztót külön még nem láttam boltban. Az, hogy az oldalsó ventid be vagy kifele fúj végülis mindegy bár általában az oldalsóra azt szokták javasolni, hogy befele fújjon, de ez nem törvényszerű.
-
Sziszka_88
tag
Rendben köszönöm szépen és bocsi kicsit benéztem ez előbb....
-
Apollyon
Korrektor
Közben olvasgattam a topikot és valaki már kérdezte akinek pont ugyanolyan lapja van mint nekem csak más ventivel próbálta és nem ment neki a pwm-es.
Tehát akkor pwm-es ventit csak előlapi vezérlőpanellel vagy egyéb hardveres hőfokszabályzóval érdemes venni, esetleg szoftveresen is meg lehet oldani?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Apollyon #5777 üzenetére
Bocs hogy telefloodolom a topikot, de megvan az amit nem tudtam. A sys_fan1 és a cpu_fan csatlakozók csak a pwm-esek, mert négy tűsek, a pwr_fan és a sys_fan2 viszont csak 3 tűsek, így azon akkor nincs pwm. Tehát akkor egy Y-nal elosztom őket és lehet szabályozni Speedfan progival. Elvileg
Továbbá, ha rádugom a 4 tűs sys_fan 1-re a két ventit, akkor tudom őket szabályozni, de powert csak a tápról kapnak, nem? Vagy az az egy csati ellátja mindkét ventit árammal?
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Apollyon #5778 üzenetére
Pwm-es ventit nem csak szabályzóval érdemes használni, sőt. A pwm-nek az a lényege, hogy a lap megfelelően tudja szabályozni, az más kérdés, hogy igazán jól a cpu fan-ról megy. Bár erre akár több is köthető csak oda kell figyelni mennyit kötünk össze, én sokáig használtam úgy, hogy 4-5 is ment egy csatiról.
Ha a sys fan 1-re kötöd mindkét ventit akkor sem kell neki külön fesz, megy arról a csatiról mindkettő. Az más kérdés, hogy a tapasztalatom az, hogy az a csati "lomhán" szabályoz. Speedfan meg csak akkor működik ha kompatibilis a lapoddal, az újabbakkal nem szokott menni.
Én előlapi szabályzót csak azért vettem mert azzal aztán hajszál pontosan lehet beállítani a ventiket csa annál meg oda kell figyelni, hogy ne felejtse el az ember állítgatni ha terhelve van a gép. Illetve ezzel olyan alacsony fordulatot is tudok állítani amit a pwm nem tudott megvalósítani, de ez szabályzó függő is. -
Apollyon
Korrektor
Nah megvannak a SWIF2 ventik, pwm-eset vettem. Indításkor kb 705 rpm-ről indul, és úgy kb 1200-ig megy fel, ami kevés, több kéne, mert így is felmelegszik az alaplap 40-43 fokra, most hogy így visszaraktam a ház oldallapjait. A proci viszont idle-ben 3100 helyett csak 2900on pörög Egyébként a ventik nagyon jók!
Úgyhogy lehet az lesz hogy átrakom egy pwm nélküli csatira hogy pörögjenek maxon, vagy rákötöm a cpu_fan-ra, 3 ventit csak elbír a cucc, főleg úgy hogy a cpu ventije csak 8cm-es bár gyári és képes 4200-ig is felmenni (Ha pl ráküldöm a 3ds maxot, vagy a GTAIV-et)
A vinyók viszont 6 fokkal hűvösebbek 40 helyett csak 33-34 fokosak.
Gondolkodtam szabályzón, hát két ventire nem sok értelme lenne, max majd rakosgatom ide-oda, évszakonként bőven elég, télen úgyse kell annyira mert akkor hüsi van a szobában – 18-20 fok
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Apollyon #5780 üzenetére
Próbáld ki akkor cpu fan-ról őket, nekem ott 900-1700 között szabályzott. A fix 12V azért nem szerencsés mert szerintem ott már hangos, bár lehet neked nem. 3 ventit még elbír a csati szerintem, nálam 4 is volt rákötve egy időben csak azért szüntettem mert mert időnként voltak ilyen rejtélyes felpörgések aminek nem értettem az okát.
-
propaganda
csendes tag
A borzasztó melegre tekintettel vásárolta ma kettő darab coolin swif2 ventillátort a házamba. Problémám lehet nevetséges, de egyszeruen nem jöttem rá, hogy a mellékelt csavarokkal és zöld 'dugattyúkkal' hogyan is kéne nekem felszerelni. A házon megvannak hozzá a lyukak, de akárhogy ügyeskedtem nem tudtam megoldani. Kell ehhez valami foglalat vagy csak én vagyok balfasz?
-
Henk
veterán
válasz propaganda #5782 üzenetére
Hát vagy csavarral vagy gumi pöcökkel rögzítsd, gumis jobb a rázkódás ellen. A gumipöcköt belehúzod a házon lévő furatokba majd ráteszed a ventit és annak a furatain is áthúzod a gumi pöcköt. A gumin vannak peremek, hogy hova kerülnek az egyes részek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz propaganda #5782 üzenetére
Én egy nappal előtted vettem, és én sem tudtam használni a hozzá adott gumi-, ill. fém csavarokat, mert a ház elejében nincsenek olyan lyukak, így a házhoz adott csavarokkal meg tudtam oldani.
Henk: Rákötöttem a swifeket a cpu_fan-ra és hát sokkal jobb! 700 és 1850 között ingadozik, átlag 1500-ben van. Viszont Everest azt mondja, hogy a cpu fan 1500-ön pörög.
Azért is érdekes, mert a cpu ventije alapból 3000-et tol ilyen melegben, gondolom most is, de a swifeket írja csak ki (illetve egy értéket). Gondolom nincs jelentősége csak egy észrevétel.
Hja a speedfan nevű progi meg egy szar, nem tudtam vele állítani se a sys_fan1-et se a cpu_fan-t. Nah mindegy, így jó azt kész
-
Apollyon
Korrektor
Hogymi? Valszeg én értem félre, de az Y nem minden ágában négy szál van? Én arra gondoltam hogy mivel két coolink venti van "felülírja" a cpu hűtőjét, ezért nézi be az everest..
Vagy valami ilyesmi, mindegy.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Henk
veterán
válasz Apollyon #5786 üzenetére
Mind a 2 ágban nem lehet 4 szál mert a 4-ből 1 a fordulat ellenőrzésre szolgál. Ha mindkét ágról kapna fordulat jelet és történetesen 2 különböző venti lenne rákötve akkor a lap hogyan döntené el, hogy melyik fordulatot jelezze ki? A 2 ág közül amelyikben 4 szál van annak a fordulatát fogod látni, amelyikben 3 azt nem, abban is működik minden a fordulat ellenőrzés kivételével, de ez nem is működhetne másképp. Rá tudod úgy kötni, hogy a cpu hűtő fordulatát lásd de akkor a Coolink-et nem fogod. Illetve még azt is meglehet csak nem tudom érdemes e annyit kínlódni vele. Az egyik Coolink-nak kiveszed a csatiból a senzor szálát majd veszel egy 3 tűs anya csatit abban a megfelelő helyre visszadugod majd rákötöd a lapon az egyik szabad venti csatira. Így működni fog a vezérlés a cpu fan-ról és egy másik csatin meg tudod a fordulatát ellenőrízni. De arra oda kell figyelni, hogy megfelelő helyre kerüljön a szál.
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Mivel egy másik topikban lebeszéltek a házam cseréjéről úgy gondolom, hogy akkor beventizem a mostani házamat.
Én úgy gondolom az lenne a legjobb ha az összes venti egyazon gyártó terméke lenne.
Túl sokat nem szeretnék rákölteni, de azért mégse valami lim-lom venti kellene.
Ebben kérném a segítséget, tanácsokat.Amiket én kinéztem: Arctic F12, Arctic F9,A másik alternatíva :Coolink SWIF21201, Coolink SWIF2921 Bár ez így már elég drága lenne, ugyanis a 92mm-ből kellene 4 db a 120-ból 1 db
-
Krisinto
őstag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék tőletek kérni,hogy mivel lenne érdemes be ventilátroznom a házat?ArticCooling F12 vagy Coolinks SWIF2?
Artic-ra gondoltam,mert jelenleg 1 már van belőle,és nem valami hangos,úgy,hogy 1300RPM-en pörög
Később persze egy Scythe Kaze Q segítségével fogom szabályozni őket!Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
-
Henk
veterán
válasz Krisinto #5790 üzenetére
Ha szabályzóval fogod használni őket akkor a pwm-es lenne a nyerő belőlük mert az nagyobb fordulatra képes, illetve tágabb tartományban szabályozható. Viszont azok elég hangosak ha sehogy nem szabályzod őket és full fordulaton mennek. Véleményem szerint a Coolink jobb de ha neked nem hangos az AC meg elég az 1300 rpm akkor vedd azt mert olcsóbb.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék,hogy a CM 12-es vörös ledes széria mennyire hangos?Ugyebár 1200rpm-esek,ami még elfogadható,de nemtudom,hogy ugyan olyan-e,mint a sima fekete verzió,mert az nem tűnik veszettül hangosnak,sőt,kellemes.
CM 690-be raknék ezekből 3-at,1-et előre,2-t felülre.Köszönöm a választ!
Üdv, Balázs
-
joshua7
veterán
Jól gondolom, h egy 3000-res Scythe Ultrakaze mindig 3000-ren pörög? Vagy lehet valahogy csökkenteni a fordulatot, ha nincs rá szükség?
Semper Fi
-
-
gooool
őstag
Kicsit még szétnéztem és végül arra jutottam,hogy jobban járnék az AC F12-es ventikkel.Itt viszont felmerül a kérdés,hogy a PWM-es vagy a sima legyen?Mert a lapon 1 PWM-es csati van,a CPU Fan,arra meg nem tudom,hogy jó ötlet-e 4 ventit rárakni(1 CPU Fan,meg a 3 AC venti),illetve nem biztos,hogy az előlapi venti kábelje szépen elvezetve elérne a csatiig.
A simákkal meg az a gondom,hogy a sima 3 pines csatiból csak 2 van a lapon,vagyis nem tudnám csatlakoztatni a lapra az összeset.
Ördögi kör ez,de vmi megoldást kell találnom,mert nagyon melege van a cuccomnak így ventik nélkül.Bármilyen megoldást szívesen meghallgatok!
Üdv, Balázs
-
Henk
veterán
válasz joshua7 #5796 üzenetére
A 4 pines átalakító molex-re alakít tehát ami a tápra köthető azzal pont nem tudod szabályozni hacsak nem kötöd át 5V-ra de az nem szabályozható meg nem biztos, hogy 5V-on elindul. Inkább 3 pinnel lapról kéne megpróbálni vagy ha biztosra akarsz menni akkor egy szabályzóval, ez a legkényelmesebb. Egy Kaze Q 3k körül van és 4 csatornás, jó minőségű.
-
Henk
veterán
válasz Krisinto #5798 üzenetére
Szabályzónál mindegy, hogy milyen ventivel használod de általában a pwm-es venti tágabb tartományban szabályozható. Ezáltal kellően alacsony fordulaton is használható meg marad benne tartalék is ha kell a nagy légszállítás. Nálam a 120P olyan 500-2000 rpm között szabályozható, illetve teljesen le is állítható bár ez a szabályzótól is függ. Persze átlagos használat mellett sem a 500, sem a 2000 rpm nem indokolt de tudja ha kell.
-
joshua7
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- Napelem
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Thermaltake SWAFAN 12 RGB 120x120x25 (CL-F137-PL12SW-A)
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest