Hozzászólok Aktív témák

 • kymco

  veterán

  Sziasztok!
  Feltettem a kérdésem a router topicjában is, de nagyon inaktív.... Talán itt tud valaki segíteni.

  Már több het-hónapja szívok az alábbi problémámmal....
  Van egy wrt54g-s routerem (v5).
  Egy ADSL kapcsolatot szolgál ki és jelenleg rá van kötve egy asztali pc fixen az RJ45-ös csatijára.
  Időnként szoktam egy HP notit is használni és itt jön a WLAN áldásos szabadságérzete... azaz csak jött.
  Először azt vettem észre, hogy valami nem kóser a noti és a router között időnként. Ekkor az volt a jellemző, hogy bár a notiról láttam a routert (konfigurálni is tudtam, ha akartam), de nem ment ki az internetre... Ekkor kikapcsoltam a noti wlanját, majd vissza, és minden helyrejött (közben a feleségem a pc-ről gond nélkül netezett).Majd ez a hiba egyre gyakrabban jött elő, mára pedig állandósult.
  Erre mérgemben direktben, kábellel csatlakoztattam a notit, és ekkor jött a döbbenet, mert így sem értem el az internetet (korábban ez is ment). Végső kétségbeesésemben teljesen újratelepítettem a notira a winxp-t mindenestűl, de semmi.
  Megfigyeltem korábban, és végül most is ez van, ha nem éri el az internetet, akkor az a routertől kapott ipcímen és maszkon is látható. A router alapból úgy volt konfigurálva, hogy 192.168.1.1-en érem el, 192.168.1.100-tól oszt ki 51-ig címeket C osztályú maszkkal a routert gateway-kéntbeállítva (Most a pc-nél vagyok működik is 192.168.1.138/24). De ha a notival dolgoznék, akkor rendre B osztályú subnetmaskot kapok, és az ip címtartományon túli címet is (pld 192.168.1.203/255.255.0.0), továbbá nincs beállítva a gateway. Manuális beállítások és és a dhcp szolgáltatás kikapcsolása sem segít....
  Gondoltam, hogy a notival van gond, de bent a melóhelyen igaz egy Cisco routerrel, és vezetékesen de gond nélkül megy.....)
  Tud valaki segíteni?

  www.refujvaros.hu

Hozzászólok Aktív témák