- OpenWRT topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Linux kezdőknek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Windows 10
- DIGI internet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CSS topic
Aktív témák
-
Haok
tag
Hi All!
Keresgéltem a hálózatos topicocban, és a neten, de nem igazán találtam a kérdésemre választ. :(
A problémám az, hogy albérletbe m1ek suli miatt,és viszem magammal a gépet. Viszont a netre elő one fizetve itthon. Nem akarom , hogy kárba menjen az a pénz amit a hálózatért fizetünk. Arra gondoltam, kb 300 mre van itt egy teleház, amit én tartok karban (szoftver, hardver stb.) ...oda átkötném a netemet, hogy a srácok tudják használni, és közben + töltenék is lefelé.
Oda is már bevan vezetve ez a net ami nekem van, szal van hálókártya is.
A netem BwDSL, rádiós. Kábelekhez nem nagyon értek. De egy normál hálókártyába belemegy a csatlakozó (persze tom, hogy a csatlakozó az csak egy dolog, a kábel a lényeg)...
Milyen kábellel tudnám meghosszabbítani a hálózatom? És még milyen eszköz kellene hozz???? /hiszen amit bedugok a gépembe kábelvég, azt nemtom közvetlenül összeötni semmilyen vezetékkel sem....)
előre is thnx a válaszokért. 1ébként 512 / 128 as vagyok.---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---
-
Haok
tag
f5
---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---
-
Flashy
veterán
összetett a kérdés, egészen a 2 különböző net összeboronálásáig.
egy válasz: UTP kábelt hosszabbítani aktív eszközzel lehet (hub, switch), ~100 méter lehet a kábel max hossza, 300 méterhez tehát ~2 eszköz kéne, konnektorral mert hogy táp kell nekik. -
Haok
tag
uhh az húzós lesz...azt hittem, hogy elég ha veszek/szerzek 300 m vezetéket, és valahogy összekötöm :(
-
Haok
tag
válasz loszerafin #5 üzenetére
Aham, és olyat hol lehet kapni, és pláne mennyiért???
-
loszerafin
senior tag
válasz loszerafin #5 üzenetére
Árnyékolt STP kábellel 500m.
Vastag koaxot már nem lehet találni, szvsz. -
Haok
tag
1ébként utánanéztem rendesen (vagyis jobban szemügyre vettem) és max 200 m t ha eléri a távolság...nade pl csak úgy az úton keresztbe nem fektethetem a kábelt:)
Szal max felviszem egy villanyoszlopra...vagy mittomén:)---===Győzelem a fontos, és ahhoz kell a részvét....Görbüljön a BOT===---
-
Haok
tag
Az a gáz, hogy itt ahol én élek senkinek nincs netelérése rajtam és a teleházon kívül, és senkinek nem is kell (max ingyen...) még gépeket is nehezen találni :(
-
rATdrAgOn
senior tag
Iranyitott WiFi antennakban nem gondolkodtal?
Perpill kabelbol csak optikaval tudsz 100m-nel nagyobb tavot athidalni. Az meg tobbe kerul mint a WiFi. :)
Esetleg meg ha kozos az energiaelltasod a telehazeval, akkor lehet kiserletezni ilyen 230V-os energiahalozaton mukodo halozati interfesszel, de azt nem tudom, hogy ki forgalmazza, meg hogy milyen engedelyek kellenek hozza. :)
Szoval, maradjal a WiFinel azt jovan :)A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
Haok
tag
Tudnál erről a WiFi ről nekem egy kicsit bővebben beszélni??? Mi kell hozzá? Hogy működik??? Megköszönném!!!
-
Haok
tag
Tahát tud vki. segíteni, hogy mi ez a Wifi -s hálózat? Mert ha jó lenne, akkor ezzel oldanám +!
-
L3zl13
nagyúr
Rádiós vezetéknélküli hálózatról beszálünk.
Van olyan cucc, hogy wireless bridge.
Alaphelyzet:
Fogsz két ilyet. Az egyiket egy sima UTP kábellel rákötöd a teleház switchére. A másikat egy UTP kábellel rádugod a gépedre.
Legjobb ha tudod külső irányított antennável használni. Az egyiket kiteszed a teleház tetejére, a másikat meg a saját tetődre és összelövöd őket. (Mint a parabola műhold antennát.)
És kész.
Pár száz métert lazán átvisz. Kicsit lassabb lesz mint a kábeles LAN, de a NET-ezéshez nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
Vannak róla jó kis topicok a PH-n...Aki hülye, haljon meg!
-
karib
addikt
Nézz körül a hálózatos szekcióban, van pár sokat megélt WLAN téma. Először mindenképp érdemes utánaolvasni, majd kérdezni.
200m nem olyan vészes távolság. Kérdés: van-e két olyan pont, amik között van rálátás? Ha igen, akkor jó eséllyel át tudod lőni.
A teleházba valszeg kell egy WLAN-os DSL router vagy ha van már vezetékes hálózat, akkor arra egy access point. Erre célszerű ráaggatni egy külső irányított antennát, amit jó eséllyel a másik végen talán fogni is lehet. Adott esetben meg lehet próbálkozni az Asus WLAN eszközeivel: WL-300g és WL-500g/500b AP és WLAN routerek falra is szerelhetőek, igy némileg irányítottak. A másik végen talán egy WL-140 irányított antennás USB kütyü megteszi. www.asus.com
De érdemes inkább a profiktól kérdezni valamelyik témában - azonban ne szégyellj előbb beleolvasni a korábbi eszmecserékbe.
Egy gondolat: ha töltögetsz, az nem fogja megfojtani szegény teleház netjét?Department of Redundancy Department
-
csizs
aktív tag
te csávó ha wifizni akarsz a miskolci free rádiós topicot nézd meg és ott minden megvagyon írva, ami neked kell nem kell itt linkelni máshova, ha van itt is anyag :))
én is innen tanultam meg kiépíteni és most ezt használom, mint netezési lehetőséget, mert itt nincs :)))) vaghy már mégis ?1x éve a prohardveren!
-
csutakos
csendes tag
Hali.
Témához kapcsolódókérdés:
Van: 1 db laptop beépített Wi-fiwel.
Van: 1 koliszoba, a falban egy csatlakozóval UTP kábel számára
Van: Az UTP kábele keresztül korlátlan Lan T3 netkapcsolat
Kérdés:
Megoldható-e, hogy a csatlakozóba egy antennát dugok kábellel vagy anélkül, majd azt valahogy összebarátkoztatom a laptoppal, tehát az ágyamról, a szomszéd szobából, vagy a következő emeletről is tudok kábel nélkül netezni, de csak én, tehát ehhez nem férhet hozzá más.
Azaz:
Létezik-e asztali Wifi antenna adóvevő.
Köszi
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest