- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
-
IT café
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz Vegyigyümi #50850 üzenetére
Én gsfanatic, jófogás és marketplacen is meg szoktam, általában a marketplacen pörög a legjobban, cserébe több hülye is megtalál.
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Goose-T
veterán
Tedd fel a gs-re, nem kér enni, de az kevés lesz. Van egy rakás gitáros adok-veszek csoport Facebookon, csatlakozz hozzájuk, aztán csinálj Marketplace-hirdetést, és hirdesd meg a nyilvános piacon kívül ezekban a csoportokban is (csak be kell pipálni a csoportokat, amikor adod fel a hirdetést). Az utóbbi pár évben a cuccaim kb. 80%-ára Facebookon jelentkezett vevő, pedig gs-en is hirdettem párhuzamosan.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
NeoPampalini
senior tag
Gitáros FB csoport.
Csak ott nem szabad GS-es hirdetést linkelni, nem komázzák azt a brigádot. -
doc
nagyúr
Megjott a "kebab gitar"
Majd delutan szanok ra idot rendesen beallitgatni, de azert gyorsan behangoltam (meg elotte egy hajszalnyit tekertem a nyakon), atnezegettem, gyors elso benyomasok:- A minoseg/anyaghasznalat altalanossagban lenyugozo az arahoz kepest. Ha a ketszer ennyiert vett Squier-em csak feleennyire igenyes lett volna, sosem adom el.
- A hangolokulcsok eleg gyatrak, az egyik eleg szoros, a masik nagyon konnyen tekerheto, olcso darabok, de vegul is mukodnek, a gyari hurokkal is egesz jol tartottak a hangolast a par perces probalgatas alatt.
- A bundok nagyon kicsik az Extra Jumbos Schecterhez kepest, kicsit fura, de legalabb most mar ilyen is van a kezem alatt Hogy mennyire lesz tartos az majd kiderul. A szeluk nem vag, nem log ki, szepen ulnek a helyukon.
- A pickupok tenyleg a 'mikrofonos' fajtak, bar annyira nem hallatszik be minden mint a Squier-nel (annal legalabb annyi hallatszott a zorgo tremolo-rugokbol meg a heveder surlodasabol mint a hurokbol). A hangjuk amugy pont azt a tiszta magasat hozza (a nyaki foleg a jo kis meleg hangzassal) amit annyira hianyolok a Shecterbol. De ha valahol latok valami olcsositott hasznalt Telecaster-szettet, akkor ez idovel cseres lesz.
- Mukodik a hangero poti! Mukodik a hangero poti! Mukodik a hangero poti! Mukodik a hangero poti! Dobbenet. A majdnem 300ezres Schecter ezt a feladatot nem tudta megoldani, ott 2 es 10 allas kozott gyakorlatilag nem valtozik a hangero, a volume poti ott lenyegeben csak nemito gombkent hasznalhato. Ezen a filleres kacaton meg VAN HANGEROSZABALYZAS bakker! Ahogy tekerem lefele, fokozatosan halkul. Elkepeszto hol tart a tudomany
- A potik amugy is nagyon jo erzetuek, nem lotyognek, pont annyi ellenallasuk van hogy jo masszis erzetuk van, es meg jol is neznek ki.
- A nyak illesztese tupontos, a 100+ ezres kategoriaban nezegetve ennel sokkal csunyabbakat lattam a boltban.
- A bridge es a potik alatti lemez baromi vastag, massziv, igenyes darabnak tunik.
- A nut (nyereg? ) tipikus gagyi muanyag, de igazabol mukodik, majd jol meggrafitozom, de legalabb teljesen jol sikban van a nyakkal.
- A bridge hatuljan a babak csavarjai alatt van 6 lyuk, ez azert van hogy ha nem tetszik a testen atmeno hurozas, akkor ide be tudom fuzni a hurokat?
- Hibabol annyit talaltam gyors atnezes utan, hogy a nyak tove korul van ket apro kis folt/benyomodas, jelentosege semmiEddig maximalisan pozitiv a velemenyem rola, ennyi penzert tuti vetel, a pickup- es esetleg kulcscsere azert jot fog neki tenni.
Ha meg arra adom a fejem, szerintem viszonylag keves szivfajdalommal allok neki festegetni meg egyebeket mokazni vele, sajna csak a fekete volt ilyen pofatlanul olcso, a feher mar majdnem annyiba kerult volna mint a legolcsobb Squier.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na, megnéztem én is a PRS második bundján. A sikamika szépen megette.
Engem nem zavar, de ezzel most kell valamit csinálni? Polírozni, csiszolni, síkolni bármi? Ha évente kell faragni, hogy lesz ez a gitár húsz év múlva is gitár? Elfogy a bund.Most kilencedik hónapos.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50857 üzenetére
Na nekem a Schecter 3 honap utan ennel joval durvabban nez ki...
Szerintem ez meg semmi, erezni en sem erzem, csak hurcserekor lattam -
Alexios
veterán
Amíg nem zavar semmiben nem kell vele csinálni semmit, majd ha elkezd csörögni stb emiatt, akkor.
Sok használattól amúgy simán elfogyhat a bund 20 év alatt, akkor ki lehet cserélni, egyre több gitárra raknak rozsdamentes acél bundokat, azok ugye nem kéne ennyire kopjanak -
Alexios
veterán
Simán belemártod olvadt viaszba [link]
#50862 Ctrl+Alt~Del: viszonylag új trend, gondolom drágább is(bár ha a Harley Benton Fusionök árába befér akkor egy 300+ ezres gitáréba is kéne), illetve ez egy kicsit ilyen tonewood vita is, van aki szerint nem úgy szól vele a gitár
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Amig nem zavar a játékban, nem zörögnek miatta a húrok addig ne foglalkozz vele.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50870 üzenetére
Na itt jon be amit tegnap beszeltunk. Az A-D-E-D az 1-4-5-4, jol bevalt akkordmenet
-
arnyekxxx
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #50864 üzenetére
Nem elmélet, a gyárban is viaszozzák, része a pickupgyártásnak, csak van amikor rosszul sikerül vagy a kicsikinai leszarja mert siet.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Alexios #50863 üzenetére
Kicsit élesebb hangja van tőle a gitárnak. Amúgy egyrészt drágább is az anyag, másrészt túl rugalmas, bundozásnál van vele utómunka, kirúghatja magát a fából, emiatt is drágít. A Harley Bentonokra rakott bund anyagminőségét azért megnézném, kb. úgy viszonyulhat mondjuk egy Dunlop bundhoz, mint a kínai boltos "inox" edény anyagminősége pl. a Zepteréhez.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
bigrob
őstag
Engem inkább az érdekelne, hogy a fogólapon a berakás meg van repedve a jobb alsó sarokban vagy én vagyok vak?
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Alexios
veterán
válasz Goose-T #50875 üzenetére
Hát anyagminőségre nem tudom, játék közben nem tűnt fel nekem hogy valami gond lenne vele, bund volt
[link] Stageshopnál nem tudom hogy dunlop vagy kínai bundot használnak, de náluk 20ezer forint a különbség, ami egy nem belépő szintű gitárnál azért beleférhetne ha csak az anyagiak a lényeg -
DrDoktor
senior tag
GS és FB hangszereladás specifikus csoportok
[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz bigrob #50876 üzenetére
Amíg nem csináltam a fotót, észre se vettem, csak a rázoomolt képen tűnt fel. Jól látod, meg van repedve. Csak ez az egy berakás, és csak ott.
Igazság szerint fogalmam sincs, hogy amikor megvettem, már repedt volt-e, visszanézem fotókon.
Ha meg nem, másik kérdés, hogy mitől repedt meg? Ha ránézel, fel sem tűnik amúgy, de közelről nézve igen, el van repedve.
-
DrDoktor
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50879 üzenetére
De durva ez is
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50881 üzenetére
Azért írtam a Muzikernek, hogy ilyen esetben mit tudnak javasolni...
-
beteg
őstag
Én meg elmentem ma a Silevline Stereo Deluxe-ért. Jó, hogy vittem gitárt és kipróbáltam, mert kicsit más, mint amire számítottam. Van benne dög, közel ülve hozzá feles hangerőn rendesen üt. Van teste, betölti a teret.
Kertes házba, szobába még teljesen jó. Egyébként alacsonyabb hangerőn is simán használható, kijönnek a hangok belőle, nem azzal van baj, hanem azzal, hogy milyen hangok.
Volt ott még két kisebb testvére is, tök jó, hogy össze lehetett hasonlítani. (Hálás köszönet mezzo!) Azok ingyen sem kellenének. Sokol rádiók. Nulla feeling, nulla élmény, küszködve, élesen vinnyognak csak.
A 2x12-esben igazából egy blues-os hangot találtam, ami tetszik, és egyet, ami valami nagyon mély, döngetős valami. Nem, mintha nem lennék el velük, de elbizonytalanodtam, mert ennyi pénzért nem két hangot szeretnék venni. Alszom még rá egyet. Lehet, hogy időt kéne neki adni itthon, mert csak én vagyok a beteg…
Csak futni kell!
-
consono
nagyúr
Nem véletlenül mondtam, hogy az ID Core-ból én is csak évek múltával bírtam olyan hangot kite érni, ami most tényleg tetszik... Érdekes dolog, de az az egy szem IFS poti nagyon nagyban befolyásolja a hangot.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz Ctrl+Alt~Del #50881 üzenetére
Az a fecske.
Amúgy állítólag más a hangzása az acél bundnak. Érzésre is más, van aki nem szereti.
Amúgy ezért kell megtanulni finoman fogni a bundokat.
Illetve van erősebb nikkel bund is, pl amerikai prs nem így nézne ki.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintetek 5. húron root note-os kvintnél érdemes a hatodik húrt lenémítani az ujjbeggyel, és ilyen "parasztlengetőkkel", nyugodtan lepengetni, vagy inkább precízen, tisztán, az 4-5. húrt pengetve játszani?
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50888 üzenetére
Persze, mindenkepp. Meg ha esetleg sikerult is pontosan a 4-5-ot pengetni, a 6 akkor is atveszi a rezgeseket es szol, mindenkeppen nemitsd, csak az a hur szoljon amit direkt akarsz hogy szoljon. Az alatta levo 1-2-3-at is nemitsd a mutatoujjal mikor fogod a power chordot.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50890 üzenetére
Persze, rengeteg. Kell kis idő megszokni hogy mikor hogyan tartsd az ujjad, de utána nagyon szépen, tisztán csak az a két hang szól aminek kell.
-
consono
nagyúr
Nem biztos, hogy a jobban játszáson múlik, inkább az erősítő tekergetésébe beletett időn . De nekem kellett elé a Zoom, most a Blackstar manuális módban használom, kikapcsolva az effekteket, crunch csatornára téve.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Alexios
veterán
válasz Ctrl+Alt~Del #50888 üzenetére
Persze, én általában huvelykujjal tompitom de mindenképp érdemes valahogy
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Szerintetek érdemes ezzel az inlay elrepedéssel a Muzikert csesztetni garanciában? Ami biztos, hogy én nem vágtam földhöz a gitárt, nem esett le soha, nem koccant. Az is biztos, hogy vásárláskor nem volt még elrepedve.
Küldenek érte futárt, elviszik, náluk lesz hetekig, majd mondanak valamit, esetleg felajánlanak 10% vételár kedvezményt, nem tudom, megéri a tortúra.
Az inlay nem lötyög, nem érezhető rajta ujjal a repedés, nem fog kiesni...Szóval csak esztétikailag zavaró.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
gyakorlás közben vettem észre (Peter Gunn Theme-nél főleg),hogy az E húr pengetésekor mellék rezgő hangokat hallat a gitárom.
Ez rossz pengetési technika miatt van,vagy a gitárban lehet hiba?
A hang olyan,mint amikor az ember messze fogja le a húrt a bundtól de fizikailag ott fogom le ahol kell és mégis zörög. -
doc
nagyúr
-
NeoPampalini
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #50894 üzenetére
Ha amúgy nincs vele gond, akkor én hagynám, ahogy van. Volt hasonló nálam is még évekkel ezelőtt, egy Jazz Bass egyik berakása volt repedt, problémát nem okozott (és az nagyobb repedés volt, mint a te gitárodon).
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Melyik E? Gondolom a vastag ha a Peter…
Csorog a hur. Sok oka lehet, az a dolga, hogy csorogjon, húros hangszer. Akkor mukodik jol, ha csorog. Most a hangszereszt idéztem.
Fret buzz neven ra tudsz keresni. Van, amikor kozbe kell avatkozni, nyakat, húr magasságot állítani, de velhetoen nalad ez a normalis kategória.
Ha Peter Gunn, akkor az elso bundoknal csorog - ha a nyak mászott el, akkor “be van esve a nyak”, feszíteni kell rajta, ha elol csorog. (Javítsatok ki ha rosszul mondom)W | W | H | W | W | W | H
-
doc
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #50899 üzenetére
Ha feszited, akor pont hogy "hatrafeszul" a nyak, kidomboritja kozepen a hasat, tehat lazitani kell, nem? (nekem tegnap a Donner jott nagyon enyhe, talan tizedmillimeteres "pocakkal", lazitottam rajta egy picit, fasza lett
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest