Új hozzászólás Aktív témák

  • Szten Márs

    nagyúr

    válasz madmike #14758 üzenetére

    Én nem értek egyet toth_janikával. Igen, az interneten rengeteg információ van. Igen, ha össze-vissza keresgélünk, ugrálunk, nézünk ezt, nézünk azt, akkor persze, hogy rendszertelen. Ha olyan tananyagot keresünk, ami rendszerezett, jól felépített, akkor meg piff, kapásból megvan a rendszer. Ez nem a neten múlik és nem az autodidaktaságon, hanem azon, hogy hogyan is kezdünk neki ebben az információrengetegben a gitártanulásnak. Az egy eleve elhibázott gondolat, ha valaki skálákat, meg tabokat akar lejátszani. Ezek helyett oktatóoldalt kell keresni, ahol mindent szépen és alaposan elmagyaráznak neki és ahol erre van felfűzve a tananyag. És ha elkezd valaki egy ilyen oldalon tanulgatni, akkor maradjon is ennél és csinálja ott végig a leckéket. Ennyi. Megvan a rendszer, felépítettség, el vannak magyarázva a technikák. Persze jó oldal kell ehhez.

    Én egyet tudok ajánlani, ahol baromi jól felépített leckéken lehet végighaladni, nem is kevésen, és ahol minden szépen el van magyarázva, ez pedig a justinguitar.com. A getting started részt is végig lehet nézni, itt a beginner's course résznél, aztán a stage1-től mehet a móka. Bal oldalt majd a beginner's song részre rá lehet néha kacsintani. :)

    Angolul persze kell tudni, de ez kb. elengedhetetlen.

    Egy fontos dolog: tényleg rengeteg infó és tananyag van a neten. Ezek egy része személyes meggyőződésem, hogy többet árt, mint használ. Hülyeségeket magyaráznak, vagy csak simán rosszul, nem érthetően, vagy épp furcsa, egyedi, az emberek 99,9%-nak maximálisan nem ajánlott kéztartással játszanak, vagy akármi. A fenti oldal jól rendszerezett, és aki csinálta, az letett már pár dolgot az asztalra.

    Ja és persze mindez akkor él, ha könnyűzenét akarsz tanulni, kis akkordozások, dalkíséretek, később kis bontás, ilyesmi. Ha más műfajokra gondoltál, akkor szólj, és keresünk más oldalakat. (A gitárválasztásról meg mindjárt írok.)

Új hozzászólás Aktív témák