Új hozzászólás Aktív témák
-
papírzacsi
aktív tag
sziasztok.vettem a minap egy gainward gtx570 glh-t.szerintetek normális hogy játéknál(bf3) felmegy 80fokra is a gpu? furmarkról nem is beszélve 90akárhányig is fel megy.
tudom hogy nem egy faxa hűtés van a házamban(a gyári venti),de anno 480tf2-m is max 76fok volt.[ Szerkesztve ]
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
Rasiel
senior tag
válasz papírzacsi #20152 üzenetére
Szia!
Persze, normálisak ezek az értékek ennél a kártyánál. Gondolom alap venti profillal nyomod. -
MrM94
addikt
válasz papírzacsi #20154 üzenetére
Szia,nekem 580 DC2om van.Terheles alatt hangtalan es nemigazan melegszik jatek alatt tobb mint 65 fokra
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
papírzacsi
aktív tag
az faxa.az a gond hogy a dc2-est szerettem volna,de nem fér be az alaplapomon lévő sata csatlakozók miatt ,a dc2 vastag hűtője.
de az 570glh-t néztem tesztek szerint game alatt 68fok körül volt,ezért gondoltam jó lesz.
hát nem úgy lett.ez a hűtés egy nagy kalap xar.[ Szerkesztve ]
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
Rasiel
senior tag
válasz papírzacsi #20154 üzenetére
Nekem is dolgom volt már ezzel a Gainward-féle hűtéssel, tényleg hangos tud lenni terhelés alatt, meg nem a leghűvösebb vele a kártya, idleben természetesen korrekten teszi a dolgát.
DCII-vel meg vagyok elégedve, alapjáraton semmi hangja nincs, terhelés alatt (ilyenkor 30%-on járatom a ventit) lehet már hallani, de még így is nagyon minimális a hangja, hangszórók bőven elnyomják a zaját.
Így, hogy az Obsidian ventijei teljesen le vannak szabályozva, komolyabb terhelés (itt nem a Furmarkot értem, nem szoktam használni, feleslegesnek érzem) alatt láttam már 70 fok felett is, nem egyszer, ami szerintem még bőven belefér.(#20156) papírzacsi: több dologtól is függ, hogy mennyire melegszik fel. Nem mindegy pl., hogy milyen ventiprofillal van használva, milyen házban van, a házban lévő ventik hány rpm-en forognak, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
Én szeretek babrálni a ventiszabályzással, ha van rá lehetőség. Úgy állítottam be, hogy üresjáratban fix 15%-on megy csak a venti (így szinte tényleg hangtalan, 17-18-on ad valamiféle kisebb " búgó" hangot, ezért van csak 15-ön), terhelés alatt meg szépen menjen fel 30%-ig, aztán ennyi. Egyszerű, de így jól teszi a dolgát. Hangra egyébként háklis vagyok, inkább hagyom, hogy picit legyen melegebb. Egyébként most pasztáztam újra Arctic MX4-el, így is nyertem mínusz pár fokot.
Nekem GTX470-ből volt Gainward típus, hasonló hűtéssel, nekem is ez volt anno a gondom vele, mint papírzacsinak, igaz másik kuckóban volt.
-
Rasiel
senior tag
válasz papírzacsi #20160 üzenetére
Így már elhiszem, hogy van hangja, nem csodálkozom rajta. Gainward GTX470GS-nek, ha jól emlékszem 73%-on is egész szép hangja volt, AvP3 alatt nem volt ritka a 91-92 fok sem, úgy, hogy maxon ment a GPU, igaz egy régebbi CoolerMaster házban próbáltam, amibe éppen csak belefért.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz papírzacsi #20162 üzenetére
Oké. Majd írj, mi újság, kíváncsi vagyok.
-
papírzacsi
aktív tag
-
ETOM
addikt
válasz papírzacsi #20164 üzenetére
Korlátozd be az fps-t akkor menünél nem fog ilyen gond lenni sztem.
-
zolee5016
őstag
Sziasztok.....
3 hónapja van meg az 580-am.Kiváncsi voltam,és gondoltam megizzasztom az öreget,egy haver kölcsöngépében ezt tudta:
ezek voltak a beállitásaim: gpu clock 1000,gpu voltage 1150,Pex vdd 1059,memory clock 4450,memory voltage 1580.A cpu i5 2600k volt és 8502 pontot hozott 3dmark 11-be....
83 fok volt a plafon hőmérséklete a karinak.Amit nem értek,hogy ha egy tesztprogival ilyen szépen hasít(szerintem) akkor egy "egyszerűbb" játékban miért pörög fel a venti 60-70%ra,mikor ennek a terhelésnek a töredékét kapja.....(Gondolok arra ,hogy most alapon van,i5 2500 k,val hajtom és pl egy Dirt3,vagy egy Ets2 -nél zajong..)Hőfok 60-65 fok,de a ventit nem használja csak 60 % felett lejjebb nem engedi hiába állitom a tweak-kel.......
Erről a kariról van szó........link
link2Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
zolee5016
őstag
válasz papírzacsi #20167 üzenetére
Na pont ezen filózok éppen...fentvan az Afterburner és a Tweak is..nem lehet ,hogy "ütik"egymást és én kavarok be?....leveszem valamelyiket és kipróbálom.....Meg van nekem a ventiszabályzásra 2 db nyomógombom a karin.....nem tudom nem -e ártok a kártyának azzal ha belepiszkálok ?
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
laragirl83
őstag
Nekem Phantom hűtője maximálisan bevált, nem tudom úgy terhelni, hogy zavaró hangja legyen..!
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
gunyo
tag
válasz laragirl83 #20171 üzenetére
En biztosan tudnam ...
-
-
k.soma
senior tag
válasz laragirl83 #20173 üzenetére
Furmark-ról nekem azt mondták, hogy a videókártya drivere letiltja, hogy a program a kártyát teljesen kihajtsa..
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
k.soma
senior tag
BF3 nem szereti az órajelváltoztatást, ahogy én észrevettem. Amikor alapon használom a kártyát nincs baja, de amikor OC-zva játszottam akkor sokszor volt "feketehalálom" játék közben, vagy olyan, hogy még a chrome is szétesett ami a háttérben futott és csak géprestart segített annyira széthullott a driver. Ezért nem ajánlanám a BF3-at stabilitástesztre.
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Alulfeszelésre ajánlana valaki valamit egy 570-es phantomhoz?
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
(#20181) Gyufaaa:
Köszi!
Sajnos egyre gyakrabban ütközöm ebbe a driver kernel leáll és helyreáll problémába. Konkrétan World of Tanks alatt jön elő folyamatosan. Tettem újra drivert, downclockoltam, undervoltoltam, még túl is húztam, de ha lehet mindíg csak rosszabb lett a helyzet. Eddig esetleg a tápra gyanakodtam, vagy egyszerűen a vga nem bírja azokat az órajeleket amin menne. De most egy hirtelen ötlettől vezérelve rányomtam kombustort is. Ott semmi baja pedig vagy 20 percig nyomattam. Olyan meleg lett alatta a kártya, mint soha játék alatt.
Lehet, hogy nem is hardvergubanc van, hanem egyszerűen WoT-tal van valami baj? Ha kevés lenne a táp terhelésnél, akkor azt észre vettem volna kombustor alatt hamarabb is nem?"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
MrM94
addikt
válasz Tenken #20182 üzenetére
Driver hiba nekem Assasins Creed III alatt fagyott ki meg Black Ops 2 alatt meg NFS World online alatt.
Windows 7 alatt barmilyen drivert feltettem ugyanezt csinalta,a GPU core 1.1mv ra valo feszemeles megoldotta AC es COD alatt a problemakat de World alatt nem.Felraktam a Win8 at azota nemkell se fesszel szrakodjak se semmivel tokeletesen megy.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Tenken
őstag
TDR hiba elhárítva. Egyszerűen ki lehet lőni registry-vel w7 alól. Viszont ami feltűnt, hogy gyengült a kártya.
Kíváncsiság képpen futtattam 3Dm11-et és majd 1000-ponttal kevesebb lett. Kombustor teszt alatt is feltűnt, hogy az elején magasabb fps-t produkál, mint pár perc múlva, mikor elkezd melegedni.
Elképzelhető, hogy a kártya lenne a ludas? Van olyan hogy melegedés közben gyengülne?"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
-
gunyo
tag
válasz Tenken #20188 üzenetére
Esetleg probald meg a driver teljes kigyomlalasat ennek alapjan.
Nekem volt, hogy mar segitett.OC kartya nem volt hajlando, csak referencia orajelekkel mukodni, es nagyon nem ertettem, hogy mi a fityfiritty baja van, mert mas gepeben viszont jo volt.
Az operacio utan helyre allt a rend.Egy probat meger.
-
BreeZeRr
tag
Sziasztok. Az nvidia által kiadott ref. hűtős gtx580 és a palit által kiadott ref hűtős kártya között van valami különbség? Úgy értem,hogy a palit változtatott valamit rajta vagy csak rátette a palit nevet és ennyi?
-
-
zolee5016
őstag
Szerintem amennyi OC-t kapott a Matrix,annyi plussz van a hűtésében is...egy dekával se több.Nem akarom misztifikálni,meg túértékelni,de ez sem 30 fokon megy ha kap kakaót...70 simán megvan,igaz 74 fölé még ne tudtam vinni(nem is célom ,hogy megsüssem)
Szóval adottságához mértem gondoltam,hogy nem jobb...de DC2-es és szuper!
Inkább ha te váltasz értesíts..Elkéne egy pár a Matrix mellé
már volt akinek 16k-t ajánlottam egy dc2-ért.....de visszalépett,modván könnyebben eladja a karit ezzel,mint vízzel...én is vadászok egy önálló hűtésre[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
MrM94
addikt
válasz zolee5016 #20199 üzenetére
en a sajatomat alapon 782mhz en 65foknal magasabban nemlattam .tulfeszelve nehany jatek miatt (ac 3 black ops 2) sem volt tobb mint 70 fok 1.1mv el. Persze ezt olyan hanggal mintha idle be menne a kari..
Rendben ha netan eladnam szolok..16k csak a hutesert ajanlottal valakinek?
[ Szerkesztve ]
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest