Új hozzászólás Aktív témák

  • Jazz

    veterán

    válasz capulet75 #7262 üzenetére

    Elkezdtem írni, de aztán visszatöröltem mert...felesleges.Inkább egy kis szösszenet, kivonatolás a noveállból ezt figyeld.;)

    Jazz to Sims: van 751..., meg u705, de az +200k, kontra-rekontra...
    Capulet to Jazz: "+200k??? Ezt hol láttad?"
    Jazz to Capulet: "Pl.:[link]"
    C: "Már megbocsáss, de aki az általad linket gépet veszi ez helyett az idióta. És ez kb 300k."
    J: "Tény hogy nem rossz vétel önmagában amit linkeltél (hogy valami pozitívat is mondjak), de össze sem lehet hasonlítni az U705-el! Egyáltalán miért teszed ezt? Nem egy kategória!"
    C: "Egyemaszivedet mirőlbeszélsz? :U Ki hasonlította az U705-höz?" -Wtf??No.1
    J: -komplett levezetés, hogy mi hol ment félre- 7252
    J to Sims: megjelenik egy szó: "helyretétel" -> én itt a félreértésed helyretételére gondoltam, amikor levezettem a párbeszédet.
    C: "Helyretétel mi? :C Akkor legyen. Az a bajod hogy TN panel meg mobilproci?....".
    Húha. Elkezdődik a P177SM védelme, és az egész pikantériája, hogy az U705-el szemben! (?? wtf. No.2

    Na ez a nem mindegy.;)
    De tényleg, no agro, abszolút béke és zöld erdő. Messze-messze túltárgyalva. Felejtsük el.;)

    Beszéljünk akkor P177SM-ről:
    A mobil proci MQ-s. Ez jó, mert cserélhető, jobb mint egy BGA-s.
    A vidakari igaz hogy 880M, de kit érdekel ha MXM-es a gép, és az is erős.
    Asztali vagy mobil proci: hát, azért nem kevés a különbség, de fps-ben tény hogy kevésbé látszik meg, és egyenlőre ezeket a 980M-eket bőven kihatják.
    TN vs IPS: az általad feállított szemszögből tényleg tök mindegy. Ennyi erővel monochrom is lehetne, hisz az fps akkor sem változna.
    "A prociról meg annyit hogy játékra nem a proci lesz a kevés, és a mobil i7 egyáltalán nem gyenge. Ergo azért az IPS panelért fizetsz +1000 eurot."
    Ezen ferdítés mellett azért nem tudok teljesen elmenni, de persze értem mit akarsz mondani. Azért azaz asztali később még sokkal jobban jól jöhet ám mint most, ha majd upgradelnél 990M-re, vagy 1020M-re, lehet ott már limites lesz a proci, vagy limit közeli, és sokkal jobban meg fog látszani az erősebb proci az fps-ben is (már most is meglátszik, nem kicsit) (azaz +1000€ amúgy +600€, de még így is sok persze)
    Összegezve:
    P177SM marha jó, mert egy cserélhető, upgradelhető gépet kapsz 1000+€-ért.
    Ami kár, hogy nincs g-sync, és hogy TN a kijelző.
    A TN legnagyobb baja, hogy már szemből nézve is torzulnak a színek a képernyő különböző területein. Hisz a szemed csak a kép közepével zár be 90°-os szöget, fent lent, meg a sarkoknál már csak 70° pl. IPS-nél ez az érték nullát torzul, TN-már szemmel látható.
    Ha csak játszasz a gépen, és ez nem zavar, akkor tényleg tök mindegy.
    Ha a 350ezres gépet másra is használod nem csak játékra, és figyelmbe veszed a tényt hogy hosszútávra tervezel a géppel, ráadásul még upgradelhető, így még hosszabb lesz az a táv, és végig ezt a TN-t fogod bámulni hosszú éveken keresztül a 350k-s gépedben...ebből a szemszögől viszont meg már nagyon nem mindegy.
    Na most a G-sync. Mai gépekben szinte már mindegyikben van ilyen (legalább is elérhető), viszont ebben az esetben 350k-t szurkolsz le hosszú távon egy olyanért amiben nincs, és az a hosszú táv nagyon-nagyon hosszú táv mivel upgradelhető a szentem, nos ez már megint olyan dilemma mint a TN vs IPS. Még is csak 350k-ról beszélünk, és jó sok évről (jó esetben).
    Lehet élni mind a kettő nélkül is persze, eddig is lehetett. Ezt ki-ki mérlegelje magának. :R

    [ Módosította: MurdR ]

    free your mind

Új hozzászólás Aktív témák