Új hozzászólás Aktív témák

  • q2w3

    senior tag

    Sziasztok!

    Ma visszakaptam a Helios 300-at a szervízből, a valóban GPU hiba volt a géppel és alaplapot cseréltek rajta. Viszont hazaérkezés után gondoltam újrakenem Noctuával ezt is, és a következőket tapasztalatam. Valami lötyögött a gépben. Kiderült, hogy az akksi alatt az alaplapi gombelemet nem ragasztoták le, az csak ott csattogott, nem gond én leragasztottam. Nézem tovább, hiányoznak a kábelrögzítő kis rózsaszín műanyag elemek amik az alaplapra voltak ragasztva és a ventilátor meg antenna kábeleket fogták le. Nem gond, elég merevek és nincs hangjuk. Leszerelem a hűtést, és valami szokatlan fogad. Elsőre nem tudtam mi a más, aztán előkerestem a régi képeimet és rájöttem. A GPU körül hiányzik egy (gondolom) hőeloszlást javító lemez:
    Ilyen volt:

    Ilyen lett:

    És ami még érdekes, hogy a [GPU környékén] az alaplap el van színeződve zöldes színre. Ez egy refurbished alaplap lenne amiben meghalt a GPU csak javították?

    Szerintetek ez valami újabb alaplap revízió amiben már nincs szükség a fém alkatrészre, vagy lehagyták a szervízben, mert nem tudták, hogy át kéne szerelni és hívjam fel őket és vigyem vissza a gépet? :F

Új hozzászólás Aktív témák