Új hozzászólás Aktív témák

  • formula01

    aktív tag

    Létezhet, olyan, hogy power limit throttlingol egy laptop, mert bár a hőfokok magában a laptopban full terhelés alatt bőven normálisak ~gpu 65-70, proci 70-75, de a PSU túlmelegszik?

    Inspiron 7567-el ez a problémám egy ideje, hogy ugyan nem durván, kb 3 GHZ-ig visszaesnek 3.4-ről az órajelek állandó 70 körüli hőfokok mellett power limit throttling miatt. Másra nem tudtam már gondolni, megnéztem a tápot, hát a géppel ellentétben nem volt hűvös, széles felével a földre fektetve tartottam az asztal alatt, kb 80-100 cm-re a radiátortól, lehet nem a legjobb elhelyezés:')
    Vékony oldalára fordítottam, kiszedtem az asztal alól, 20 percig futtattam aida stresszteszt + furmarkot, ugyan hideg épp így sem volt, de nem jelentkezett power limit throttling.
    Nem tudom normális-e, vagy lehetséges-e, hogy ez okozhatta? Azért ennyire nem meleg a lakás, még az asztal alatt sem 😂, csak ott nyilván nulla a szellőzés. Esetleg azon kívül, hogy tegyem máshova, ahol jobban szellőzik van vmi mód a tápegység hűtésére? Esetlegesen ha jól szellőző helyen is előfordulna, érdemes cseréltetni a tápot?

    Egyébként további érdekes adalék, hogy win 10 1709 alatt a probléma kb 2 perc után jelentkezett minden alkalommal, még 1607 alatt kb 15-20 perc után. Ezért is nem gondoltam eddig erre.

    Egyébként 1709 alatt dell fórumain baromi sokan panaszkodnak erre inspiron 7567-nél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák