Új hozzászólás Aktív témák

  • RM007

    addikt

    Egy kis retro.

    A nem rég megsütőzött videokártyámnak ma kicsit nyakára léptem. Szóval adva van egy Clevo osiris m57ru lapos egy X7900(2.8 Ghz) Cpu és egy nvidia geforce 8800m gtx vga társaságával. Többször megizzasztottam már vajon mit bír pl Unigine Heaven Benchmark (dx9 low) és most 3DMark06 esetén alap beállításnál. Ez utóbbi esetében mindössze 7117 pontot sikerült kinyögnie 9-10e közötti pont helyett, de legalább nem fagyott még eddig. Teljesen stabilnak néz ki. A hőfokok alap CPU 39-40 C a GPU 42-44 C fok már pár napja változatlanul. A 3DMark alatt a CPU max 73 a GPU pedig 65 fokig emelkedett, amin nagyon meglepődtem miért csak ennyi. Az kizárt az én hozzáértésemmel hogy ilyen jól raktam volna össze + a sütő tudása. :U :) Igaz volt egy második sütés is tévedésből 200C-n 5-6 percig először betéve és csak aztán rákapcsolva felülről fokozatosan rámelegítve hozzá közel a fűtőszálakhoz...... Azért tévesen mert állítottam az alaplap bios-ában és akkor úgy viselkedett mint aki haldoklik. Vagyis felesleges volt a második sütés, de talán ártani sem ártott. (A tápról nem tudom elég-e, csak azt hogy ehhez a laptophoz árulták az eBay-on).

    Azon gondolkozom ezen felbuzdulva vajon a hibásan visszaszerzett gtx 880m vga-t is meg merjem-e így piszkálni. Mert ez azért kicsit értékesebb kari lenne, és nem akarnám kinyírni a kártya épp részeit. Azt kérdezném a szakértő uraktól és ha van hölgyektől, hogy a vga chip körüli terület melegítésileg még meddig biztonságos, hőfokilag meddig mehetnék el biztonságosan egy ilyen kártyánál? Mondjuk egy fóliára rátéve csomagolás nélkül mint az előző sikeres sütés esetén.

    Sajnos nincs aki segítsen. A szervízben nem tudtak információval szolgálni az msi vga hibás vagy épp részeivel kapcsolatban, amiről korábban már írtam. A munkalap üresen tátongott én meg elhoztam a cuccost, mert hiányzott már az MSI laposom és láttam nem értenek hozzá. Úgy gondoltam megpróbálnám a lehetetlent hátha. Ha a meglévő teljesítményének egy részét hozná csak vissza az is jó lenne nekem. :(((

    [ Szerkesztve ]

    Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

Új hozzászólás Aktív témák