- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI internet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vico87
tag
Hello!
Nekem is van egy ilyen gamepadem, hasonlóan egy nforce2-es alaplappal, viszont audigy1 karival. Még anno Win98 alatt minden oké volt (elég régi a gamepad), viszont XP alatt van egy gondja : a hivatalos Genius-féle WinXP-snek kikiáltott driver egy tákolmány, olyan kék halált ad véletlenszerûen, mint a huzat. Néha friss boot, jelszóbeírás után kb 1-2 perccel STOP 0xC5 (DRIVER CORRUPTED SYSTEM POOL) avagy szétcseszte a memóriát azzal, hogy valamit átírt, amit nem kellett volna. Néha játék közben csinálja, néha pedig rendesen mûxik.
Gyõzõdj meg róla, hogy tényleg jól van minden csatlakoztatva, és ne felejtsd el, hogy ez a gamepad nem a gameportról kapja a tápot, hanem van hozzá egy adapter (ami 220V-ból csinál 5V-ot), amit a csati hátuljába kell dugni, kicsit szorul, jól bele kell nyomni.
Visszatérve a hivatalos driverhez, a legfrissebb (ami minimum 2-3 éves) az 1.1-es verzió, nekem random kék halált okoz (mindig STOP 0xC5 kóddal), Driver Verifierrel azonnal elszáll boot után. Gondolom nem véletlenül nem kapott aláírást a Microsofttól .
Asszem mûxik a default Windows gamepad driverrel, de azzal csak 4 gomb használható. -
Vico87
tag
Megnéztem, nem megy a standard XP-s gamepad driverrel. Egyszerûen nem kerül fel a listára, mintha ott sem lenne, a hivatalos driverrel viszont azonnal felkerül.
Egyébként elkezdtem kicsit ásni, hogy hogyan-miként mennek a gameportos gémkontrollerek. Egész so infót találni itt-ott a neten, egyébként Vista alatt már nincs gameport támogatás, ami érthetõ, mert csak "legacy" cuccok használják, manapság minden USB-s.
Ami nagyon fájó ezzel a gamepaddel kapcsolatban, hogy van benne motor a rezgésekhez, de csak annyit tud, hogy a driverrel együtt felkerülõ progival be lehet programozni, hogy melyik gomb megnyomásakor milyet rezdüljön, semmi force feedback, pedig anno ezért vettem.
Asszem befektetek valami USB-s force feedbackes cuccosba.
[ Szerkesztve ]
-
Vico87
tag
Hello!
Csak azt tudom mondani, hogy elvileg mielõtt bedugod a gamepadet legelõször, fel kell tenni a driverét. Ez szokott gondot okozni, ha bedugás után teszi fel az ember a drivert, az nem lesz oké. Erre a jelenségre az okot a Windows driver-technológia mélyén kell keresni (nem részletezném ).
Ha így csináltad, akkor elvileg minden oké, nézd meg, hogy más játékban rendesen mûxik-e a cuccos, ha igen, akkor a válasz odaát van a Crysisben (próbáld a legújabb patch-et feltenni, ha még nem tetted, hátha segít).Egyébként miért akarod gamepaddel játszani a Crysist? Arra nem jobb a WSAD+egér?
-
Vico87
tag
Hello!
Röviden : bármely játék azonnal felismeri.Hosszan:
Ha látja a windows a Vezélőpult/Játékvezérlők ablakban, akkor elvileg a játékok automatikusan felismerik. Ha egy nem túl régi (értsd kb 2002 utáni) játékot felteszel, akkor az automatikusan felismeri, csak be kell a játékban állítani, hogy nem billentyűzettel, hanem gamepaddel szeretnél játszani, és még azt is be kell állítanod a játékon belül, hogy a gamepad melyik gombja mit csináljon, ha nem tetszik a gyári beállítás. Egyes játékok (viszonylag ritka) viszont nincsenek felkészítve gamepades használatra. Egyes játékok pedig szerintem sokkal élvezetesebbek gamepaddel, viszon én speciál FPS (first person shooter, első személy nézetű lövöldözős, mint pl Doom, Half-Life, Crysis, Call of Duty, Soldier of Fortune, stb...) játékokra kifejezetten alkalmatlannak találom a gamepadet (ez csak az én véleményem, akik hardcore Halo játékosok Xboxon leugatnának ).Jó szórakozást!
-
Vico87
tag
Az adapter gyártója szerint rezgéssel mûködik a PS2 pad gépen, viszont amit linkeltél nem úgy néz ki mint a gyártó honlapján link (products/pc equipment/cables&adapters). A jó hír, hogy van WinXP-s és Vistas driver is az adapterhez (ahhoz ami a gyártó honlapján van).
A kérdés inkább az, hogy akarsz-e egy új padet géphez (rezgés nélkül, amit linkeltél nem tud rezgést), vagy a PS2-est dugdosod át az egyikbõl a másikba. -
Vico87
tag
-
Vico87
tag
Hello!
Ekkora keretből bármilyen gamepad kijön. A stílusodtól függ, hogy milyen gamepad jó neked, vannak PS-szerűek, Xbox-szerűek, meg egyéb dizájnnal készültek. Jó márka pl a Logitech, de meg is kérik az árát, a Saitekről is jókat hallottam. Nekem vannak rossz tapasztalataim a Geniusszal kapcsolatban, mondjuk nem is tartják olyan jónak mint az előbbieket. -
Vico87
tag
válasz CsiguszMaxim #65 üzenetére
Logitech esetben nem tudom (nekem nem az van), de a dolog lehetséges, hiszen az én gamepadem drivere tud ilyet (jobb analóg kar lesz az egér, ha a driverben "bepipálom"). Attól függ, hogy a gyártó beleprogramozta-e a driverébe ezt a képességet.
@Makaveli : akkor jó munkát végeztek a SpeedLinknél, jó szórakozást az "új" gamepadedhez!
[ Szerkesztve ]
-
Vico87
tag
Nos, nekem nem ilyen gamepadem van, viszont leírom a tapasztalataimat egy hasonlóval.
Az enyémen alapból megy a nyilak+analógok, viszont én személy szerint egyáltalán nem használom a nyilakat autós játékban, csak az analóg karokat. Hogy miért? Nos azért mert a nyilakat használni olyan, mint billentyűzettel játszani, azok is azt csinálják, hogy max gáz vagy max fék, vagy max balra vagy max jobbra. Ellenben az analógok képesek finomabb irányításra, vagyis félig megtolt analóg = fél gáz vagy fél fék vagy stb...
-
Vico87
tag
Kicsit akadozik ez a topic, az biztos.
A Plus gamepadrõl : Én személy szerint nem szoktam hardvert venni kilóra, mint ahogyan egyes helyeken árulják (lásd Teszkó és társai), amúgy 5000Ft-ért máshol kapsz biztosan minõségi gamepadet. Nekem nem Logitech van, úgyhogy nincs vele tapasztalatom, de jó márkának tartják.
-
Vico87
tag
Csatlakozom az előző hsz-hez. Gondolj bele, hogy a Halo sorozat, a Gears of War és még lehetne sorolni eleinte konzol exkluzív játékok voltak (aztán rájöttek, hogy PC-re kiadva is hozna némi suskát a konyhára ). És vannak hardcore FPS gémerek konzolon (olvass utána a Halo3 megjelenése utáni Xbox360 eladási statisztikáknak, megdöbbentő mennyi fogyott belőle).
Én speciál sosem próbáltam FPS-t gamepaddel játszani, mert fura lenne eleinte, nomeg nem vagyok "hárdkór FPS gémer". -
Vico87
tag
Ez a Gamepad topik, rossz helyen próbálkozol.
Egyébként nincs tapasztalatom ilyen egérpadokkal kapcsolatban.
Személyes vélemény : én mindig is úgy tekintettem az ilyen "csoda" egerekre és gamer egérpadokra, hogy le akarnak húzni egy n+1-dik bőrt a játékosokról, és hogy parasztvakítás az egész. -
Vico87
tag
Sajnos vannak ilyen megtévesztő termékek. Én még régen vettem egy Genius gamepadet, ami "Vibration", vagy valami hasonló hangzatos szóval volt fémjelezve. Amikor felment a driver meg minden, akkor kiderült, hogy annyi a "vibration" tudása, hogy hozzá lehet rendelni gombokhoz egy-egy vibra funkciót néhány közül a profilozó progiban, de force feedback nincs. Ezeket a termékeket furcsálom, hiszen a motor benne van, annyi kéne a force feedbackhez, hogy egy tisztességes drivert írjanak hozzá .
-
Vico87
tag
válasz gtasystem #143 üzenetére
Manaspág minden játék felismeri a gamepadeket (kivéve a stratégiaiak ).
Ha a gamepad USB-s, és a játék már a WinXP korszakában jelent meg, akkor tuti menni fog. Persze minden játékban külön be kell állítani az irányítást.
"Programozgatni" akkor kell, ha a játék nem támogat gamepadet, és akkor a gamepadhez adott progiban kell beállítgatni, hogy melyik gombhoz milyen billentyűt rendelsz (pl gamepad gomb 1 legyen billentyűzet Z).
Röviden : bármilyen USB-s gamepadet veszel, azt felismerik a nem túl öreg játékok.
-
Vico87
tag
Hello!
A Trackmania Nations Forever (a sima Trackmania Nations folytatása) ingyenes, a készítőktől letölthető innen. Szép grafika, jó játékélmény jellemzi szerintem, és azért beletelik némi időbe, mire meglesz az aranyérem minden pályán. A gépigénye sem túl nagy, akár 5-6 éves gépeken is fut (persze nem max grafikán ).
Van még az rFactor, amely innen tölthető le, a teljes verzió fizetős, a demoban pedig két pálya és kocsi van. Ez inkább szimulátor játék, főleg kormánnyal játsszák az igazi rajongói, de persze gamepaddel is megy.
Nyilván van még, hirtelen ennyi jutott eszembe az ingyenesek közül. Persze vannak fizetősök is, gyakorlatilag mind tudnak gamepadet kezelni.
És van a sötét oldal, amiről nem beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
Vico87
tag
Hello
Jól mondod, a "dual analog" bűvszó azokat a gamepadeket jelenti (azon túl hogy jól hangzik, és jobban el lehet adni ), amelyek két "mini joystickkel" rendelkeznek. A lényeg, hogy az irányzék csak azt tudja, mint a billentyűzeten a kurzornyilak, míg az "analóg karok" esetében szabályozod, hogy mennyire menjen az adott irányba.
Mivel rázkódás és más extrát nem akarsz, ezért pár ezerért megkapod a kívánt típust. Ilyenből kb annyi van, mint fűszál a réten, minden márka alatt van. A nagyobb gyártók a Logitech (jó minőség, de kicsit drágább), Saitek, Microsoft, stb... van csomó. Igazából azt nézd meg, hogy melyik fazon tetszik, a Playstation-stílusú, vagy Xbox-stílusú, vagy egyéb fajta.
-
Vico87
tag
Hello!
Na látod jót kérdeztél, nekem kör alakú a mozgástere, és mégis egy négyzetben mozognak az X és Y értékek (a hozzá adott progiban meg lehet jeleníteni a nyers mérési adatokat), gondolom vagy az elektronika vagy a driver "kompenzál" ha a körvonalon vagyok.
Láttam Logitech-féle megoldást (Rumblepad II), de azon egy négyzetben tudnak mozogni a kis karok, úgyhogy ott ilyen gond nincs.
Londoran: Ezt sajnos nem tudom, guglizz utána, ha létezik, akkor biztosan kapni adaptert, ami egyik oldalán PS2 csatis, másikon PS1, és közte van egy kis áramkör, ami megoldja a jelek konverzióját. Nincs PS-em, és nem is tervezem a beszerzését. De az is lehet, hogy a PS2 gamepadje kompatibilis PS1-gyel, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Eladó Thinkpad P14s g2 ( T14 G2 )AMD (ryzen 7 pro 5850u 16Gb 500Gb) 5 HÓ gyári garival
- HPE BLC7000 2200W 2250W 2400W 2450W Szervertápegység Táp + Breakout Board - Számlával
- ASUS RT-AX57 AX3000 Router
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 128GB Wi-Fi tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Asus Zenbook 14 OLED 90Hz HDR Retina i7-1260P 12mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Asus 16 Vivobook Pro FHD+ IPS 120Hz i9-13900H 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4050 Studio Win11 Garancia
- Új Asus 15 Vivobook OLED 120Hz Ryzen7 6800HS 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Studio Win11 Pro Garancia
- Nikon SB5000 Csúcsvaku SB-5000 SB 5000 Vaku Most INGYEN POSTÁVAL 150.000Ft.-ért
- Dell Inspiron 5570 / i7-8550U up to 4GHz / 256GB SSD / 8GB DDR4 / ATI RADEON 530 4GB / Win10Hun
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest