Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz kissadam22 #1595 üzenetére

    Egy kis elmélet:

    a gamepadod kétféle módban tud üzemelni: xinputban és directinputban. Az xinput mód a jobb, újabb, fejlettebb, ez az MS szabványa, ezt tudja az X360 pad is, ezt igénylik a modern játékok. A directinput mód a régi játékoknál jöhet jól, amik nem támogatják az xinput módot, mai játékoknál már nagyon ritka.

    A két mód között a pad alján levő x-d kapcsolóval tudsz váltani. A profiler, amit próbálsz indítani, csak directinput módban működik, ezért nem indult el nálad, mert a padod nagyon helyesen xinput módban volt. xinput módban nem működik, mert ott nem kell, a játékban előre konfigurált, adott a gombkiosztás.

    Ennyit az elméletről. A konkrét játék elvileg támogatja a gamepadot, és az xinput módot is, csak sajnos a megvalósítás bitangpusztulatosan fostos. QTE-k esetén van, hogy hiába van egy gomb kimappolva a padra, nem fogadja el, csak billentyűről, meg ilyenek. [link] A padod jó, a játék a szar (ebből a szempontból). Vigasztaljon az a tudat, hogy semmilyen másik paddal sem menne jobban.

    Próbálkozhatsz esetleg azzal, hogy átkapcsolod directinput módba a padot és a profilerrel próbálsz valami értelmes kiosztást ráerőltetni (ebben a padod a világon egyedülálló, hogy mindkét módot tudja) hátha működik, de nem lesz ugyanaz az élmény. Ezt elcseszte a dice.

Új hozzászólás Aktív témák