Új hozzászólás Aktív témák

  • slfln

    senior tag

    válasz bigmasterg #17259 üzenetére

    Na, akkor menjünk sorba.

    Mivel próbáltam:
    -winamp és foobar2k alap eq-ja (nem hörögni :D), Cowon 5 sávos eq-ja ahol te állíthatod be melyik frekvencia legyen az az 5 sáv és lehet wide/normal/narrow-t húzni vele.
    -Mélyekre 'hardveres' eq-ja a Cowonnak -> mach3bass, és a fikusz FiiO E5 bass boostja.

    Mit sikerült barmolni vele:
    DBA: Alul próbáltam piszkálni mach3bassal és a FiiO boostjával, de a gyors lecsengésű BA mélyek buták lettek vele. Reverb nem volt életszerű, impact ugyanolyan maradt, nem nőtt, mert nem mozgat eleve levegőt. Csak több lett, de egyáltalán nem jó. Felül, középen nem piszkáltam.
    Próbáltam mindent -10db-ről indítva az alját 0-án hagyva alakítgatni, de korábbi probléma lépett fel.

    GR07: Felül nem az igazi, próbáltam BBE-vel javítani rajta. A sibilance olyan szinten előjött, hogy fájt, már 2-3-ason is.
    Megint -10db-ről indítva felül emelgetve 0 felé 6-8kHz között bűvészkedve ismét elcsesződött minden, sziszeg, karcol, szemetes ének mindez 3-4db emeléstől.
    Nagy hangerő mellett a GR07 amúgy igen hamar elkezd torzítani is, sokkal hamarabb mint a többi, ugyanakkor kis hangerőn nem jönnek át a részletek annyira. Meg kell találni vele a középutat.

    Xcape: Már sírtam eleget róla... a szűk színpadon, a depresszív előadásmódján a kicsit előrehozott középcentrikus hangját én nem tudtam megszokni. Kb. a zenéim 2%-hoz illet ez a szignatúra. Alul a roll-offot szintén próbáltam orvosolni, de nem lett teljes tőle.

    A DTX-et meg írtam. Ott nem kellett lenyomni alapból, mert főleg elvettem és nem hozzáraktam. Felül a 4db gaint lazán elbírta probléma nélkül. Próbáltam poénból 10db gainnel 50Hz-en és még adtam rá max. bass boostot. A membrán még mindig nem torzított... és kiadta magából normálisan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák