Új hozzászólás Aktív témák

  • Bici

    félisten

    Sziasztok!

    Elkészültem a teszttel. :K

    Előre felhívom a figyelmet, hogy minden esetben törekedtem az objektivitásra, de ennek ellenére könnyen elképzelhető, hogy másnak más lesz a véleménye a versenyzőkről.

    A teszt szereplői:
    - Hifiman RE0
    - Sunrise sw-Xcape v1
    - Brainwavz M3
    - Brainwavz M1
    - ECCI PR401
    - Xears XR

    Két részre fogom osztani a tesztet, hogy igazságosabb legyen az összehasonlítás.

    Első kör: M3, Xcape, RE0.

    Mindhárom füles kiegyenlítettnek mondható, ami sokak számára azt jelentheti, hogy kevés mélyet adnak.

    Mélyek:
    M3 - 10/8
    Xcape - 10/9
    RE0 - 10/8

    Az M3 hangja a legtestesebb a három közül, ezután jön az RE0, és az Xcape karöltve. A Xcape több és pörgősebb mélyet ad, mint az RE0.
    Az RE0 mélyei háttérben vannak, de mélyre mennek és lágyak, de ennek ellenére elég jó a szeparáció. Olyan zenénél, ahol sok a mély, mindhárom füles jól szerepel, de az M3 kissé dobozhangúnak hat, ami azzal magyarázható, hogy nem megy le nagyon mélyre, cserébe rádob egy picit az 50Hz környékény.
    Kevés mélyet tartalmazó számoknál mindhárom füles hasonlóan teljesít alul, gyorsak, részletezőek.

    Közép:
    M3 - 10/7
    RE0 - 10/8
    Xcape - 10/8

    Az Xcape és az RE0 itt is hasonlóan szerepel. Az RE0-nak nagyobb a tere, távolabbról szól minden, az Xcape közelebb hozza a zenét, de cserébe picit kisebb a tér.
    Az M3 itt kissé fura dolgokat kezd művelni, ami abban nyilvánul meg, hogy egy egész lehelletnyi tompaság kerül a középtartomány tetejére. Ennek ellenére tisztán szól, de árketegóriáján nem mutat túl.

    Magas:
    M3 10/7
    Xcape: 10/8
    RE0: 10/9

    Itt az RE0 a nyerő. Nagyon magasra megy, és tisztán, nagyon részletesen szólal meg.
    Az Xcape magasai csilingelőbben, néha többen vannak, mint az RE0 esetén, néha kevesebben, számtól függ - azaz, hullámosabb picit a magas átvitele.
    Az M3 is csilingel, de a középnél leírt fátyol itt is jelen van, de még itt sem zavaró, csak a másik kettő után. Néha hajlamos a sziszegésre.

    Részletesség:
    RE0 - 10/9
    Xcape - 10/9
    M3 - 10/8

    Az RE0 hihetetlen részletességre képes a magasaknál, amitől az Xcape csak egy hajszállal marad le, viszont ezt behozza a közép tartományban, ahol az RE0-nál egy fél hajszállal részletesebben szól. Az M3 közel van hozzájuk, de picit mintha mindig lemaradna.
    Mélyeknél hasonló a három, igazából az eltérő frekimenet miatt alakulnak ki különbségek minden irányba, számtól függően.

    Második kör: XR, ECCI PR401, M1

    Itt inkább szóban írok le mindent, mert jelentős különbség van árban, viszont megszólalásban kevesebb.
    Az XR és az ECCI hangja hasonlít egymásra leginkább. Mindkettő részletes, és mindkettő kiemel alul-felül egy kicsit. Az XR részletessége főleg a közép-magas tartományban megdöbbentő az árához képest (egy jókora kiemelés miatt), de szerintem összességében egy szinten van az ECCI-vel, mely minden részen sok részletet ad árához képest. Sokan mondják, hogy az XR nagyon részletes, de véleményem szerint nem éri el a felső három szereplő teljesítményét. Talán az M3-ét eléri pl. gitárhangoknál.
    Az XR kifejezetten akusztikus zenénél érzi jól magát, míg az ECCI a modernebb műfajokban villant.
    Az ECCI tere sokkal nagyobb, mint amit az XR-nél tapasztalunk, cserébe veszítjük az XR testes hangjából.
    Az M1-et legjobban az XR-hez tudom hasonlítani. Tere, hangképe, freki átvitele nagyon hasonló, viszont kevésbé jó szeparáció, icipicit több és lágyabb mély, jelentősen kevesebb részlet.
    Első hallásra ezek nem is tűnnek fel az M1 hallgatásakor, de ahogy halad előre a zene, (főleg ha akusztikus), szép lassan előjönnek a hibák az XR-hez képest.

    Meg kell említeni, hogy van nálam még egy Canyon CNR-EP8BL típusú füles is, ami az 1400-1900 Ft közötti árához képest meglepően jól szól, csak sajnos picit fárazstó a hangja hosszú távon. A többihez nem szabad hasonlítani. Kell neki egy kis V-alakú kiemelés, hogy elnyomja a túl éles közepet, de azután élvezhetően szól.

    Egyelőre ennyit gondoltam leírni a tesztelt fülesekről.
    Biztosan van olyan megközelítés, amire még kiváncsiak vagytok. Írjátok össze, hogy mi az, amit tudni szeretnétek, és írok azok alapján egy második felvonást holnap este.

    Üdv: Bici

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák