Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    TD100-II fülesem van. Minkét teszttel és értékeléssel egyetértek. ha elolvassátok, mindketten ugyanazt írtátok le.

    Valóban meg van a kicsit erőteljes 120Hz +/-1oktávos!! széles, lapos kiemelése, ami meleggé, búgóvá teszi a hangját. Igen mély, 50Hz alatti hangokat viszont képtelen testesen megszólaltatni. A közepei elég tiszták, feltéve hogy jó a keverés, és nem akarták az énekhangot a mély mögé helyezni, mert akkor ezzel a fülessel sikerrel elbújhat az énekes. Van pár szám ahol ez kimondottan érezhető. A közép tartomány részletessége igen jó. A magas tartomány viszont szerintem kicsit sok és nem túl részletes, viszont puha és lágy. Hosszabb hallgatási időtartam esetén ez igenis lehet előny, a túlzott részletesség sokszor fárasztó tud lenni.

    A búgó lágy mélyei és magas kiemelése miatt én a "fun" kategóriába sorolnám ezt a fülest, nem pedig az analitikus fülesek közé. Azonban szerintem ez nem hogy baj, hanem igenis jó, utcán, vonaton, metrón nem akarom elemezni a használt zongora húrozási hibáit, arra otthoni zenehallgatás alkalmasabb. Utcán egyszerűen el szeretném terelni a figyelmemet a környezetről, erre pedig a fun füles a legalkalmasabb. A PL50 pont ezért egyre kevésbé van használatban, áttértem a TD100-ra. :)

    Amúgy a TD100 mélyei megérnek egy misét. Nagyon erősen függ a mennyiségük a használt gumiharangoktól, és a behelyezés mélységétől. Gyakorlatban én kevesebb méllyel használom, mert a rendes mennyisége nekem túl sok és túl búgó.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák