Új hozzászólás Aktív témák

  • őstag

    Én borzasztó igénytelen vagyok ezen a téren. Már azzal is beérem, ha szépek a közepek, magasok, és a mélyek. Volt egy JWC referens-em 22k-ért, egy évet nem bírt ki. Olyan merev drótból volt, de szó szerint, hogy tőben eltört. Igaz, hogy félkiló kiegészítőt adtak hozzá egy zacsiba, de akkor is. A hangjáról csak annyit, hogy sokkal többet vártam. Basszus orientált volt, tisza ugyan, de jelképes magasakkal.
    Azt megfigyeltétek, hogy minnél drágább egy IEM füles annál szűkebb a átviteli frekvenciája? 17-18KHz. Igaz sokan már a 16KHz-et sem hallják, de akkor is.
    20k környékén állapodnék meg egy olyan kizárólag agyba dugós fülessel, aminek a mélyei nem telepszenek rá a zenére, de még is legyen tömege a lábdobnak, és mellette meg lehessen számolni a cintányérokat. Ez azért fontos mert legtöbbször Moby-t hallgatok :DD Igaz, hogy a fent említett kritériumok akusztikusakat említ, de ha az jön akkor a Moby-val sem lesz gond.
    Érdekes, hogy mennyire szubjektív a hangminőség. A Nokia N900-nak egyedülálló dinamikája van, viszont elég magas a torzítása (intermodulációs torzítás, nem a hagyományos érelemben vet torzítás) Ha nem figyelem a paramétereket, sokkal jobban beindít, mint az iPhone a steril hangjával.
    Hangfalakat egyértelmű, hogy be kell járatni, úgy ahogy a jó erősítőket is, de fülesek esetében ez új. :) Persze itt is mozog a membrán, és az elektromos jellemzőknek is be kell állniuk. Viszont a vegyszeres őrülettel nem értek egyet. Az alkohol simán feloldja azt a ragasztót ami fogja a tekercset a légmaghoz. Lehetséges, hogy többet nem szólal meg, vagy kilazul, és zizegni fog.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák