Új hozzászólás Aktív témák
-
ChuckyOsb
aktív tag
FuSi Li 1705-höz lehet valami drivert találni, ami Ubuntura is jó? A honlapjukon azt olvasom, hogy csak Vista kompatibilis, de ezt cáfolom, mert Xp-vel használom jelenleg. Azon frankó minden, de az Ubuntu 9.04-et tesztelném, fel is raktam, semmi gond vele de hangot sehogy sem tudok rávarázsolni. Valakinek van 5lete?
-
válasz ChuckyOsb #8551 üzenetére
Az Ubuntu fórumon többen tudnának segíteni.
cat /proc/asound/cards ezzel meg tudod nézni a kártya típusát.
Esetleg a Rendszereszközök » Eszközmeghajtók program segíthet a probléma kiderítésében.
Igaz, 8.04-re de itt egy howto: [link]
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kpzs
csendes tag
Hello!Egy amilo pa 1538-asom van. A tegnapi nap hasznalat kozben egyszercsak ujraindult, majd kesobb bekapcsolas utan mar full fekete kijelzo volt. Ujrainditasnal szinten fekete. Es azota ilyen. Tudja esetleg vki, h mi lehet ez a hiba? Gari mar reg nincs, elotte semmi problema nem volt vele. A hiba szervizben orvosolhato?
Elnezest ha mar szerepelt ilyen hibajelenseg, nem nagyon ertek hozza csak szeretnek segitseget kerni. -
brutaka
tag
A Fujitsu Siemens képes arra, hogy versenyképes, és jó gépeket gyártson, de 90%ának a saját hevülése a halála. Mert, hogy minden felmelegedik benne, és nincs hozzá jó hűtés az fix. Nyáron nem egy szokott így elhalni, az enyém is elég "heves természetű" sajna... Én ajánlanám a notebook hűtőt.. Pár ezer forintért lehet venni, és ha jóvagy, olyat kapsz amin van USB dokkoló is, vagy beépített hub, és akkor még jól is jártál
Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
válasz 2Bálint #8554 üzenetére
Köszönhető a csúcs szuper nvidia chipeknek
Az óvintézkedések alatt a következőket értettem:
- első naptól kezdve rmclock menedzseli a feszültségeket (alaposan downclock-olva)
- egy éve notepal hűtőn üzemel a gép
Gari-kiterjesztést anno nem vettem hozzá, mert itt szegeden szemtelenül drágán akarták adni. Egyáltalán az egész garis ügyintézés itt szegeden nevetséges. Kb 6 hónapos volt a gép, amikor bad sectoros lett a gyári wd vinyó. A szervizben azzal fogadtak, hogy az egész gépet kb 1 hónapra ők elkérik (vizsgálat, pestre felszállít stb., stb). Mondtam nekik, hogy szivacs és a saját pénzemen vettem bele új vinyót.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
djh
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LI 1705-ös, 1,7-es celeronos via chipsetes laptop.Az a gondom vele,hogy kb fél-egy óra használat után (internetezés,semmi extra) 80-85 fokra felmelegszik és a venti nem hajlandó nagyobb fokozatra kapcsolni.Van vmi program amivel manuálisan lehetne nagyobb fordulatszámra bírni?
Kössz
-
brutaka
tag
szerintem akkora hőfok még nem vészes, de inkább vegyél egy noteszhűtőt! 3-4000 ért lehet már venni egy használhatót, amúgy általában magának állítja a fordulatszámot, de vannak CPU ütemező programok
Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
Magnum_
nagyúr
Srácok!
FuSi amilo Pa1510 -en nem működik a káryaolvasó és a mikrofon se. ezekhez drivert hol találok? gugli nem segitett a hozzá nem értőnek...
I humbly and respectfully decline™
-
brutaka
tag
válasz Magnum_ #8560 üzenetére
Csak keresni kellene! Elöször mindig a hivatalos oldalt nézd meg szerintem!
A hivatalos oldalakon mindig minden fentvan (bár lehet hogy "archive"-ként kell keresni), íme:
[KATT][ Szerkesztve ]
-
brutaka
tag
Bárkinek, akinek régebbi típusú Fujitsu Siemens noteszgépe lenne, és nem találna megfelelő drivert, leírást, egyebet, itt biztos megtalál mindent, ami van hozzá:
[Fujitsu Siemens Notebook Archive]Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
-
brutaka
tag
Mostanság vettem egy FuSi-t énis, és gondoltam utána járok a dolgoknak, hogy mi merre hogyan hányméter És voltak dolgok amikre nehéz volt rátalálni, és gondoltam ha már tudok segítek
Amúgy köszÜdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
-
-
Seikai
aktív tag
Szerintetek vegyek + 1év garit egy amilo 3553-hoz ami alapból 1 év garival jön ?
Ja és ramot a vásárlásnál bővítessek vagy később saját magam (nem veszik így el a gari?)Még nem volt fujitsu notim ezért nemtom mennyire megbízhatóak azt viszont tudom, hogy amikor elromlott az acerem mekora macera volt külföldre vitetni szervízbe ...
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
brutaka
tag
Szerintem ne költs rá, amég nem szükséges, később ugyanígy meg tudod majd újítani a garanciát, vagy újat venni rá, amég nem telik le az 1 év szerintem ne költs rá még De hátrányod nem lehet belőle az biztos!
Amennyire én tudom, ha RAM-ot cserélsz azzal nem szegsz garanciát, szóval még garis marad a dolog! De jobb ha a vásárlásnál bővíttetsz! Így lesz mire hivatkoznod a későbbiekben! Igaz, hogy költségesebb, de biztonságosabb!Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
brutaka
tag
válasz Magnum_ #8569 üzenetére
Arról nem tudok, hogy a mikrofonhoz milyen driver kell (Külön kell hozzá??? ), de ha felteszed a hangkártya drivert, az tuti vinni fogja
Nekem is ugyan ez a notebook van, de nekem nem kelett feltennem drivert a kártyaolvasóhoz, az csak egy port, mint az USB- magától telepíti a meghajtó információkat amiket hozzádugsz, elvileg Plug'N Play nek kellene lennieÜdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
brutaka
tag
válasz Magnum_ #8573 üzenetére
[A mikrofonhoz] töltsd le ezt.
Van egy ilyen:
Elfogadom a licencfeltételeket
Pipáld ki, aztán az alatta lévő DOWNLOAD résznél meg 'Meghajtóprogram letöltése'--> Letöltötted, katt rá kétszer aztán tovább-tovább-tovább Újraindít
A kártyaolvasóhoz nincs ötletem. Plug'N Play = Magától működő
Mennie kelleneÜdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
Seikai
aktív tag
válasz brutaka #8571 üzenetére
köszi és még annyit nem kell félnem esetleges meghibásodásoktól ? mit mond a statisztika ? tom a 3553 új modell de akkor is
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
brutaka
tag
válasz Magnum_ #8577 üzenetére
Konkrétan mi a probléma? Mert az egy dolog, hogy nem működik, de ez miben ölt formát? Beszélsz és nem hallatszódik? Milyen oprendszered van?
Xp:
Start menü--> Programok--> Kellékek --> Szórakozás --> HangerőszabályzóKeresd itt meg a mikrofont, le van e némítva
-
brutaka
tag
válasz Magnum_ #8583 üzenetére
A skype beállításainál megy a mikrofon? Lehet tesztelni a mikrofont a hangkártya programjával, úgy csinál valamit? A hangerőszabályzóban találtál mikrofon beállítást?
Beépített mikrofon vagy te tetted hozzá?
Oprendszert még most sem írtál, de szerintem erre a kérdésedre itt keress választ, és itt olvashatsz utána:
[Mikrofon help topic, KATT ]Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
Magnum_
nagyúr
válasz brutaka #8584 üzenetére
nagyon kedves vagy, hogy segitesz
Xp home, találtam mikrofonos fület, ki kellett pipálni, majd a némitást levettem. a skype-on minden hiváskor ott a mikrofon kikapcsolva,d e bekapcsolom mégsincs hang.. elvileg beépitettnek kellene lennie a mikrofonnak itt...
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
lacibacsi
addikt
Hali!
FS Pa3553 laptopra feltelepítettem a Vista hpme Premium 32 bites változatát.
Szerettem volna a drivereket is feltenni hozzá, ami úgy történik ennél (meg a többi FU-SI modellnél), hogy egy driver detective programot kell letölteni és az magától letölti a drivereket.
Csakhogy: hiába dugom be az ethernet kábelt, nem ismeri fel a hálózatot. Az írja: Hiba:814: A szélessávú kapcsolat létrehozásához szükséges ethernet kapcsolat nem található... stb. Az eszközkezelőre pillantva pedig azt látom, hogy a Hálózati vezérlő és a hálózati kártya hibásnak van jelölve (sárga háromszög). A tulajdonságainál viszont azt mondja, hogy az illesztőprogrammal nincs baj, az eszköz jól működik.
Mit tudok csinálni, hogy legyen internetem?Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Fujitsu Siemens Amilo Pro V3505-ba mennyi memória tehető? Mert van, ahol 2, van ahol 4GB-ot írnak. 64 bites proci van benne, szóval a 4-et tudná kezelni, de a chipset tudja?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Dulifiapróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
-
brutaka
tag
dulifiO:
Itt találsz infót! De ha nem szeretnél olvasni, akkor leírom, max 2 GB
[Termek_info]lacibacsi:
Ez nem így megy. Minden gyártó ad ki a hivatalos oldalon a termékhez letölthető drivereket, 1 perc volt megtalálni
Kattints
[Driver letoltes]Saint_:
Más alkalmazással megy a mikrofon? A hangkártya beállításoknál engedélyezve van? (Amúgy ezt folytassuk a belinkelt topicban, mert nem ide illik)Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
Esmein
nagyúr
válasz brutaka #8559 üzenetére
Én csak simán megemeltem a noti hátulját 3 centivel, tettem alá egy cd tokot, így tud levegőt venni, bár egyáltalán nem vészes a meleg amit gyárt. Simán csak nem szabad megfojtani, mert akkor főzi magát és visít
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
J97
tag
Üdv mindenkinek!
Jelenleg egy BenQ R55E gépet nyúzok teljes megelégedéssel. Core Duo T2050, 2GB RAM, 15.4" TFT, GMA950 VGA, nos ez az utóbbi a gyenge láncszem a gépezetben. Mivel szükségem lenne némi 3D teljesítményre és a DXVA támogatás sem lenne egy hátrány ezért gondolkozom egy FUSI Pa 3553 masinán. A gép elég sokat megy, van hogy napi 10 órát, plusz ha töltök, akkor még estére is bennhagyom a gépet. A kérdésem az lenne, hogy ez a FUSI gép mennyire bírja az efféle strapát? Mennyire melegszik? Mennyire megbízható a gép? Itt és egy másik topicban is olvastam, hogy a FUSI gépek elég gyengék hűtés terén és nem egy példánynak okozta már ez a vesztét. Konkrétan erről a példányról mik a tapasztalataitok? Ventizaj? Üzem közbeni hőmérsékletek?
Köszi!
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Esmein
nagyúr
Ugyanennek az inteles változatát használom (pi 3540), és egyáltalán nem zajong, 56-60 fok között szokott mocorogni a proci, és a lábamról sem süti le a szőrt. Egyelőre csak bő két hete van nálam a kütyü, hosszú távú tapasztalatokról nem tudok nyilatkozni, de kellemes.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
spyduck
nagyúr
válasz dulifiO #8587 üzenetére
Ha nincs 64bites oprendszered akkor teljesen mind1 mert csak az látja a 4gigát.
Lehet attól olyan procid tök mind1. A másik meg az, h a 32bites XP max csak 4gigát lát de ebben a VGA memóriája is benne van, magyarul mivel egy integrált max 128mb-os VGA van benne szerintem látná a 3,5 gigát ha egyáltalán kezelné. A fujitsu.hu-n nincs is fent ez a termék, érdekes módon sehol így nem tudom neked megmondani, h látja-e de szerintem fölösleges 2 gigánál többet belerakni, arról nem beszélve, h alattam egy fórumtárs is elmondta, h tuti, h nem látja a 4 gigát. Nekem is van ilyen gépem én 512mb-al használom, inkább már csak húgom, de filmezésre és netre bőven elég. -
J97
tag
Köszi az infót! Még az is nyom a latba, hogy ez a gép AMD -s, lehetséges, hogy jobban melegszik, mint az inteles társai. Jelenleg én is egy inteles gépet nyúzok kb. olyan értékekkel, mint amit a te géped produkál. Egy másik topicban volt aki 72 fokot írt az amd -s kivitelre. Most nem tudom ez hosszú távú üzemeltetéskor mennyire hat ki a gép élettartamára. Sajna engem mindenképp az AMD -s kivitel érdekelne, a jó ár/3d -s teljesítmény mutatója miatt.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
lacibacsi
addikt
válasz vaanist #8593 üzenetére
Szia!
A Realtek honlapjáról töltöttem le a szükséges drivert. Nézd meg Everest-tel a pontos típust, letöltöd, feltszed, ezután mennie kell a netnek. A többit már elintézi maga online frissítéssel...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Az AMD-s gép inkább fogyasztásban múlja felül az intelt, nem hőtermelésben. Magyarán kevesebbet meg aksiról.
Az a 72 fok pedig nekem nagyon hihetetlen. Itt a cpu venti 55-56 foknál kapcsol be, de még orthos-szal sem sikerült 60 fok fölé vinni a procit.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14.5 OLED 120Hz ScreenPad+ i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest