-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltiz
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
válasz ShadowLac #84550 üzenetére
Tényleg, hiába a direkt linkeket raktam a thumbnailekre, nem a teljes méretű képek jönnek be. Pedig korábban itt olvastam, hogy ajánlottátok ezt a posimage.cc-t. De ezekszerint ez sem az igazi.
Így tudom berakni, így meg a postimg felülete jön be és ott lehet ránagyítani:
- Direkt
- Direkt
- Direkt
- Direkt
- Direkt
- Direkt
Mi8
Pótoltam a direkt linkeket.
[ Módosította: Ricardo ]
-
zsoltiz
aktív tag
válasz #16514048 #84576 üzenetére
Random képek helyett érdemes megnézni a dxomark teszteket. Az S9 Plus-szal teljesen pariban van a mi8 (a részletes pomtozást nézve). Ott korrekt összehasonlító képek is vannak, ahol egymás mellett meg lehet nézni ugyanazokat a részleteket.
Szerk: bocs, az összehasonlító képeket a gsmarenán gondoltam, a dxo csak pontoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoltiz
aktív tag
válasz zsoltiz #84707 üzenetére
"Elsőre nem direkt linkként jelent meg, pótolni akartam a direkt linket, de másodikra már jól jelent meg, így az én javításomra már nem volt szükség.
[ Módosította: Ricardo ]"Igen, érdekesen működik ez a postimage Próbáltam -vagyis próbálnám- a lensdumpot is, de a mi8 képei nem mindig férnek bele a méretkorlátba (témától függően 8-9MB is lehet egy kép).
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
válasz tomboy0013 #84875 üzenetére
Van mosódás, csak helyzetfüggő, hogy mennyire feltűnő. Meg torzít is rendesen a lencse a szélek felé haladva, olyan tojásfejeket tud produkálni, hogy jujj
Meg ha nagyon kötekedni akarok van más baja is:
- sok a zaj, főleg az árnyékos részeken
- valahogy a fénymérés nem tökéletes: van amikor 2 egymás után lőtt fotó ugyanott, ugyanakkor 2 teljesen eltérő képet eredményez kicsit túl vagy alul exponálva
- az arcokat -pláne napsütésben- hajlamos valahogy nagyon kivilágosítani, illetve a fehéregyensúly is kicsit túl meleg
- úgy általában nekem hiányzik egy kis plusz kontraszt a képekrőlEgyébként összességében elégedett vagyok vele Állítólag a kínai rommal jobb képeket csinál, remélhetőleg a global-ban is javítanak még a képminőségen.
-
zsoltiz
aktív tag
Ne az 512-es XS-t nézd, hanem azt, ami a legközelebb áll a megvehető legnagyobb pixelhez. A Pixel 3 XL 128GB 1000 dollár. A 256GB-os iPhone Xs 1150, az XS Max 1250 dollár. Sosem volt iphone-om (viszont volt több nexusom), de ezen az árszinten egyértelműen az iPhone-t venném. A pixel _szerintem_ nem ad többet, mint bármelyik androidos telefon hasonló hardverrel. Android vonalon a 4GB RAM kifejezetten vicces ezen ez áron (2 éve 6GB-os telefonom van, pixelhez képest töredék áron), meg a hátlapi ujjlenyomat olvasó is. Már a támogatásra sem lehet azt mondani, hogy kiemelkedő (minden normális gyártó ad már 2 év támogatást). Ehhez képest a szifon jobb kamerája*, jobb támogatása, dupla akkora tárhelye simán megéri a plusz 150-250 dollárt.
* a kamerán lehet vitatkozni, a hdr+ zseniális, de összességében az iphone kamerája többet ad, pl van ugye optikai zoom.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
Mozgásban, ellenfényben (google drive link, nem akarom fotómegosztóra kirakni)
Mi8
-
zsoltiz
aktív tag
Tud néha érdekes dolgokat produkálni. Pár napja akartam pont berakni egy példát, most pótolom:
https://i.lensdump.com/i/A1WGqz.jpg
(ez teljesen jó szerintem)https://i.lensdump.com/i/A1W5j5.jpg
(ez meg borzasztó)Csak monitoron érdemes 100%-ban nézni. A 2 kép ugyanott, ugyanakkor készült, a részletekre nem emlékszem, a rosszabbik kép talán HDR-es vagy csak simán kicsit máshova mértem a fényt, hogy világosabb legyen, de ettől még nem kéne ilyen mosott sz*rnak lennie. (Ugyanekkor csináltam gcammel is képet, az sajnos már nincs meg, de nem volt érdemi különbség a fenti jobbik képhez képest.)
Néha vannak ilyen anomáliák, de amúgy összességében én nagyon jónak tartom a mi8 kemráját. Állítólag a china verzióban nincsenek ilyen hibák, illetve általánosságban még jobbak a képek, talán egy sw frissítás után a global is tovább javul. -
zsoltiz
aktív tag
válasz #18001664 #85293 üzenetére
"Mix 3 elég ígéretesnek tűnik ami a fotózást illeti! "
100%-ban megegyezik a kamerája a Mi8-cal. A xiaomi saját bevallása szerint annyi történt, hogy optimalizáltak a szoftveren, ezért kapott kicsit magasabb dxo pontszámot. Lásd a xiaomi saját Mix3 promó anyagát:
Úgyhogy a jóédesanyjukat, ha nem kapja meg ugyanezt a szoftvert a Mi8 is egy upgradddel.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz #18001664 #85319 üzenetére
"Nekem az 1:1 amikor megnyitod a képet és úgy nézed...ha belezoomolsz az már nem 1:1."
Az 1:1 az a kép 100%-os nézete, ezt nem lehet többféleképpen értelmezni. Ha chrome-ban (desktopon) rányomsz itt a képre akkor, először kicsinyítve mutatja meg (kitölti vele a browser ablakot). Mobilon is először kicsinyítve mutatja. Ha mégegyszer rákattintasz, akkor fogja 1:1-ben -100%-os nézetben- mutatni.
Kicsinyítve egy kép mindig jobban néz ki, mert a kicsinyítés elfedi a hibákat. Ezért szokás 1:1-es vagyis 100%-os nézetben vizsgálódni, az a "valódi" kép. De 100% fölött meg megint nincs értelme nézni, mert úgy megint nem a valós minőséget látod. -
zsoltiz
aktív tag
válasz Drakmusz #85540 üzenetére
Ja azok tényleg nagyok (relatíve), de én nem látom értelmét így, hogy a felbontás meg 40MPX. A képpont méret (~0.8µm) és sűrűség (ami a zajért felelős) ezen a szenzoron még rosszabb, mint az átlagos 12MPX-es 1/2,5 méretű szenzorok esetén (~1.4µm pixel méret).
Tudom, a 40mpx-es szenzort úgy használják alapértelmezetten, hogy összevonnak 4 pixelt, és így lesz 10mpx (virtuális 1.6µm) kép, de ez már megint csak trükközés és részlet vesztés. Ennyi erővel a 12mpx képet is lekicsinyíthetem, ezzel elfedve a hibákat (zajt). Az ideális az lenne, ha minél nagyobb szenzorokkal megmaradnánk valahol 12-20Mpx között és úgy lenen a valós képpont méret mondjuk 1.8-2.0µm. -
-
zsoltiz
aktív tag
A fő kamera szenzor ugyanaz mind a háromban (Mi8, Mi8Lite, Poco). Sony IMX363. A Mi8-ban f1.8-as, a másik kettőben f1.9-es lencsével.
A képminőségben sok különbség nem lehet, inkább a szoftveren múlik.
A nagyobb különbség a második kamera, a Mi8-ban egy 12MPx-es teljes értékű "zoom" kamera van, a másik kettőben a második kamera csak a portré módhoz szolgáltat mélység adatokat.
-
zsoltiz
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
zsoltiz
aktív tag
Mi8 stock vs gcam:
Szerintem a stock jobb. Ha egymás mellé tesszük 100%-ban nagy monitoron, akkor látszik, hogy a stock valamivel részletesebb/élesebb (jól látszik az épület és a templom cserepein például, vagy a tűleveleken). A gcam igyekszik elkerülni a legkisebb beégést is minden áron, cserébe nem bánja, ha az árnyékos részek bebuknak és ott részletek vesznek el (pl az épület kép bal oldala, a stockon látszanak a téglák, a gcam képen alig, túl sötétek az árnyékos részek, összességében mintha alulexponált lenne). Amúgy mindegyik frankó, inkább ízlés dolga, hogy kinek melyik jön be.
-
zsoltiz
aktív tag
Fura kérdések. Ez lesz az első fényképezős telefonod?
A telefonok lencséjét nem tudod tisztítani, van előttük - ahogy te is írtad - egy külső védő üveg. Maximum ezt tudod tisztítani és ez az, ami karcolódni is tud, értelemszerűen ezt érik külső hatások (hozzaérsz, zsebpiszok, kulcs, asztalra lerakás, stb). Én olyat még nem láttam hogy a lencse és a külső védő üveg közé por ment volna, de rossz esetben akár ez is előfordulhat. -
zsoltiz
aktív tag
válasz Plazmacucci #86630 üzenetére
Egyik sincs kiégve.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz *RLaci* #87478 üzenetére
(Mi8 topikból átrakom ide is)
Kíváncsiságból összehasonlítottam a DXOMark Galaxy S10 és Mi8 fotóit, már ahol ugyanazokat a témákat fotózták. Egy érdekes részlet a High contrast scene képről:
A felső a Mi8. Oké, kicsit más időben készült, de akkor is. Nézzétek a részletességet pl az épületeken. (Megnéztem a Mi9-et is, csak azt nem vágtam be, de valahol a kettő között van.)
-
zsoltiz
aktív tag
Okos megoldás. Mondjuk én már a Google féle hdr megoldást sem csippantom minden esetben, mert az meg annyira vigyáz hogy ki ne égjen semmi (pl az égen egy vakító fehér felhő, ami amúgy szabad szemmel nézve is "ki van égve"), hogy inkább jól alul exponál és bebuktatja az árnyékos részeket. Szerintem vannak helyzetek, amikor nem baj - valamennyi- kiégett rész, cserébe a fő téma legyen eléggé világos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest