-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
ÖRS-Nappal
Mocskos ablakon keresztül - ellenfényben.
ÖRS-Éjjel
Ablakon keresztül - Hosszú zárralVillamos
Auto mód
Villamos-Effekt
Szerkesztve telefonon (PixLRoMatic/Avary/PicSayPro)SGSII
[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Quasi_modo #24824 üzenetére
Kézből, de nekinyomva az ablaknak, egy másodperces záridőt nem tartok ki...
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #24836 üzenetére
[Camera FV5]
Akár 5mpes zár is lenne, de nem teljes felbontásban, tud tömörítésmentes PNGben menteni (bár nem RAW, de közel azonos végeredmény) van RGB hisztogram... Az egyik legjobb kamera-app.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #24841 üzenetére
A "Hosszú+" lehetőséget válaszd,a lehető legkisebb ISOval, akkor normál felbontásban marad, és ha elég sötét van 1sec lesz a záridő.
-
BalanceR
addikt
válasz S e t h #24842 üzenetére
Pedig ha nem is sok, de van eltérés JPG és PNG között, akkor látható, ha sok részletet tartalmazó témát fotózol pl. egy bokrot sok levéllel. Kevesebb a zaj, és jobb a vonalélesség, bár csak 100%os nagyításban látszik.
(Meg a fileméreten, PNG ben kb 2x akkora)
Viszont a PNG mód nálam nem stabil, sokszor nem menti el, vagy hibásan, ezért csak akkor használom, ha van időm tőbb képet lőni.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
[Örs Vezér tér - Reggel]
Galaxy Tab2 10.1#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Gondoltam kipróbálom, mit tud a teló egy kis segítséggel...
Csináltam egy makrolencsét.
Mivel kis mélységélesség volt a cél (nem baj, ha a kép széle homályos lesz), ezért valami kicsi átmérőjű, domború lencsére volt szükség...
Pont meghalt egy DVD-Íróm, és annak az olvasófejéből kiműtött lencse pont kapóra jött...Képek:
Asztali só
Kristálycukor
Szent István (10K)
Öreg-szem
48 3F
Apró Virág I
Apró Virág II
Vizes DVD
Gyufa I
Gyufa IISGS II + DIY Makro előtétlencse - Camera 5FV
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Eredetileg venni akartam makro előtétet, de drágának találtam, házilag viszonylag könnyen előállítható...
(Egy egyszerű, kis átmérőjű domború lencse)
Nagylátó, vagy halszem lencsét viszont már kénytelen lennék venni, az lényegesen bonyolultabb optikai elem.
Youtubeon vannak nagyon durva videók ilyen lencsékkel, érdemes megnézni párat...
Pl.: SGS4 macro video#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Köszi mindenkinek.Már látom magam elött, ahogy mindenki szedi szanaszét a DVDolvasófejet...
-
BalanceR
addikt
válasz domerator #25151 üzenetére
Persze, este teszek fel képeket a lencséről.
Viszont ma szétszedtem egy másik olvasót is (Gondoltam legyen egy a tabra is) és csalódásomra ebben valami gagyi műanyag vacak volt...
Az első DVD egy kb 12éves NEC olvasó volt, anno bitangdrágán vettem, és több, mint 10évig ment, (belül szinte mknden fém, és a lencse üveg) a második valami páréves Samsung, belül minden műanyag... A lencséje kritikán aluli, homályos, használhatatlan. Szóval nem mindegy, milyen olvasó.Viszont a NEC lencse a tabbal is csodát tesz, mivel az fix fókuszos (nincs benne valós lencse) sokkal jobban nagyít, kevésbé homályos a széleken. Hamsrosan azzal is lesznek képek, talán videó is..
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Naszóval...
Ez lenne a Macro-Lencsém:
Lencse I
És hogy a mérete is érzékelhető legyen:
Lencse IIGalaxy Tab 2 10.1-re barkácsolva pedig ez az eredmény:
Virág bibe
Viaszvirág
Gyufa-NexusÉs Itt pedig egy rövidke bónuszvideó:
Amíg a virágot fotóztam egy hangya sikeresen belemászott a lencsét rögzítő ragasztószalagba:
Tab2MacroHD
◄A videó készítése során egyetlen hangya sem sérült meg... ►Samsung GalaxyTab 2 10,1 + Makró lencse
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz domerator #25169 üzenetére
Jahogy...
Parancsolj:
Makro lencse precíz, és szaxerű rögzítése mobiltelefonra
Nem szép, de stabil... Ha csillogó felületet fotóz az ember, érdemes sötét színű ragacsot használni...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Kicsit irigyellek, amiért ennyi téma van a közeledben, én is szívesen fotóznék bogarakat, de panelben semmilyen bogár nincs (talán csótány a pincében, de én oda le nem megyek... )A zajmentesség makro esetén csalóka, mivel kicsi a mélységélesség, lágyan elmosódik a zaj a diszfókuszált területen, az apró éles terület meg nem homogén felület, ergó a zaj sem látszik olyan szembetűnően.
Pl a tabbal készített makróimnál kb teljesen zajmentesnek tűnik, pedig abban a cuccba szerintem,csak viccből raktak kamerát a kóreaiak (kórea a kóreaiaké).
Ettől függetlenül a PV még mindig a legjobb.
(Viszont egy sonys havernál van most egy Honami, éshát amit eddig láttam bétás szoftverral...
Videóban egyértelműen verni fog mindent, a bitrate, meg a loseless zoom miatt, de a lowlight képességei is nagyon durvák.)[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz MR007RM #25233 üzenetére
Az eredeti képek jók.Viszont az élesített, túlszaturált,.overcontrastos módosítottak nekem nem jönnek be, legalábbis ilyen témánál.
Tájképnél , portrténál ennyire élesre húzni nem nagyon jó.
Makrónál, tárgyportrénál esetleg, bár ottsem ilyen szinten.
Az emberi szem sem lát mindent egységesen élesen ,és ilyen témánál egyenesen szürreális hatást kelt.
Ha Ps-el szerkeszted, és mindenképpen élesíteni szeretnél, próbáld meg a sharpen edges filtert, ami csak az éleket korrigálja, sokkal természetesebb lesz a végeredmény.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz BigBlackDog #25282 üzenetére
Na itt egész jól látszik hogy bár jó képeket lehet lőni telóval is,aki valóban jó képeket akar, az dslrt használ...
A nikonnál lényegesen nagyobb a dinamikatartomány, jobb a vonalélesség, alacsonyabb a zajszint , nagyobb a mélységélesség.Rawból hogy sikerült ennyire kékre húzni? Vagy csak nekem tűnik 800-900 K-el többnek a kelleténél?
-
BalanceR
addikt
Ismét egy kis Tabletes makrovideósdi:
Sikeresen elszórtam pár szőlőszemet a teraszon, és persze, hogy megjelentek a hangyák...
Elvileg HDben vettem fel, de a YouTube valamiért nem jelzi HDnek :SGalaxy Tab2 + Makrolencse.
A felvételt a tabon szerkesztettem,bocsi a gagyi vágásokért,de nem voltam PC közelben.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Képfeltöltéshez én mindig ezt az oldalt használom :esato.com
Bár regisztrálni kell, de gyors, nincs méretkorlát, nem méretez át semmit, van EXIF infó, és innen nem törlődnek soha a képek (mint pl a képfeltöltés.huról)
Emellett nagyon jó adatbázisa van márkákra, típusokra, bontba.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Nem rosszak, sőt...
Nálam egy félórás teszt erejéig volt egy S4 zoom, maga a kialakítása nem tetszett, sehogy nem tudtam zsebrerakni, a fogása is kényelmetlen volt...Bár biztos meg lehet szokni.
A menü, feature-ök tetszettek, tiszta Galaxy Cam, jó, hogy van full manuál,a zoomgyűrű is király.Nameg mivel android, kismillió camera appot, képszerkesztőt használhat az ember.A képminőségről csak negatívan tudok nyilatkozni, bár ez nem releváns, mert csak full neon környezetben próbálgattam a telót, éshát autómatán mosott ,vonalélességet nélkülöző képeket kaptam.
Ahogy a képeidet látom, ha nem műfényben használják, elég jó képeket készít.
Vakus képeket tölthetnél még fel, olyanból nincs sok a neten.( esetleg távolról vaku + zoom sötétben)Azzal meg ne törődj, hogy a PV-val példáloznak, majd ha abban is lesz egy 10xes zoom, (összetett lencserendszer) majd lehet összehasonlítgatni.
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz Quasi_modo #25383 üzenetére
Ahogy átlag felhasználónak nem kell a 41 megapixel...
Your argument is invalid.Mindkettő másban a legjobb, mintha sportkocsit hasonlíthatnánk családi kombival...
Részemről ez a téma lezárva.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Megnéztem az appot...
Hááát...
Először is olyan permissionöket kér, ami megkérdőjelezhető: SMSekhez való hozzáférés, Teljes Google account hozzáférés, telefonhívások...
Másodszor az app 36 Mega... Na ezt indokolja valaki. Van némi jártasságom Android programozásban, és egy kamera appnál ekkora fileméretet semmi sem indokol.Maga az app tele van kínai bulshittel.
Az effeltek jók, bár semmi olyat nem tud, amit a Camera360 ne tudna. Mellesleg nálam ha be volt kapcsolva az effektelés, nem működött a fénymérés.
A videórögzítés nálam nem megy, olyat fagyott tőle, hogy softreset kellett ...
Mellesleg, ha a hardver alapból nem támogatja, akkor hiába kapcsolod be a stabilizálást, semmit nem fog érni.
A galéria része olyan "kínais" csilivili, de lassú, nem funkcionális.
Összességében: inkább az LG camera és ha effektek is kellenk, mellé egy Vignette, vagy Camera 360.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Megnéznék egy ilyet egy Nokia 1020ra rakva
Persze ha egyáltalán WPre lesz hozzá app...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz legiaap #25440 üzenetére
A sony külső optikája szerintem vakvágány:
1. Drága, ami az amiknál 250$ az mire hozzánk eljut ,máris 90K körül van. Annyiból MILCet veszel. Az 500$os árából meg APSC szenzoros tükröst kapsz, amiben kétszer akkora szenzor van.
2. Kényelmetlen, ha csak sétálsz, biciklizel, lemész sörözni, és nincs nálad táska, csak pénz, meg teló, hova rakod? Nehéz, és sérülékeny...
3. Nem beállítható. Nem tudom, használtátok már-e a play memories appot, de jelenleg csak exponálni, zoomilni, meg a felbontást állítani lehet, meg persze videóra váltani, nulla beállítási lehetőség, még ha frissítik is az appot, nem hiszem, hogy teljes manuált tesznek bele.
5. A wifis csatlakozás egy méteren túl szaggat, ha nem 3-4 méterröl kb 5fps az élőkép. Tapasztalat.
6. A csatlakoztatása NFCvel gyors, bár úgy is vagy 5-6 mp, de ha a nem NFCs telóval használod 10-15mp, mire tudod használni, addig pont le lehet maradni valamiről. Én a telómal ezalatt 3-4 képet lövök.
Aki egyébként ilyesmit akar olcsóbban, az vesz egy pl. Sony WX200as kompaktot, ami ugyanezt tudja, és teló nélkülnis használható, ráadásul van benne manuál.
Vagy bármelyik WB szériás samsung kamera is képes erre. És ott több a beállítási lehetőség.(Egyébként ezt a wifis telefonnal való fényképező távvezérlést a Samsung 3 éve használja...)
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz balazs1022 #25457 üzenetére
A vakut azért nem írtam, mert sony telókhoz lesz csatlakoztatható külső Xenon flash...
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Ne hívd őket, hacsak nem akarod kinevettetni magad...
A szolgáltatónak semmi köze hozzá.
A routered MAC Addressét tárolta a Google, és kapcsolta ahhoz a pozícióhoz.
Hagyd wifire cstlakoztatva a telót bekapcsolt GPSel, és kérj meg 10-20 haverod, hogy csinálja ugyanezt nálad. Ha minden jólmegy pár hét alatt beáll.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Aranyos, és a kép sem rossz, nem is olyan gáz az a teló,mknt gondoltam, bár én csak neonban próbáltam...
Hito:
Írtad, hogy zavar a szembefényben a Flare effekt. Azt szerintem a front üveg okozza (ami a bezáródó lamella elött van) sajnos azt megszüntetninem lehet, max PSben lehet lehúzni...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Unalmas virágmakrók, de ezúttal sötétben megvilágítva:
Törökszegfű
Paprika virága I
Paprika virága IISGS II - Camera Fv5 - Vágva
-
BalanceR
addikt
válasz legiaap #25684 üzenetére
Semmi szerkesztés nem szükséges hozzá...
1. Virág szobába bevisz (félhomály, sötét háttér minél messzebb a témától)
2. Teló spot vagy középre súlyozott fénymérésen, alacsony ISO-n, -1 Ev
3. Virág erős fénnyel megvilágít. (Pl LED lámpa)
4. Örül#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Ezt talán fordítva kellett volna, android után ha esetleg bukta, (de nem lett volna bukta) menni a M$hoz...
Ha kijönne pl egy 1020 droiddal, normális supporttal, gondolkodás nélkül venném, és ezzel szerintem pármillió ember így van, viszont ezzel a lépéssel elérték, hogy soha többet ne legyen Nokiám...
Meg lehet szokni a WPt, de soha nem lesz olyan szinten mint a droid...
Mindig drágább lesz, és rengeteg feature egyszerüen megoldhatatlan azon a platformon.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz Hegasus #25813 üzenetére
Valóban remek ez a TL, ha nem ismerném a várost, meg a lakóit, azt gondolnám, milyen meseszép,milyen jó lehet ott élni...
Az ilyen videóhoz a teló édeskevés, egy minimum közepes DSLR, három-négy nagyon jó obi, rengeteg türelem hihetetlen sok szabadidő, és jó érzék kell.
Énis gondolkodtam, hogy telóval összedobok valamit de sem türelmem, sem időm nincs hozzá. A svenkelést, fahrolást technika hiányában nem tudnám kivitelezni ,bár egy eggtimer a pásztázást meg tudná oldani...Ha összedobsz egy TLt, feltétlenül posztold ide is!
-
BalanceR
addikt
Nemrég a szerkesztett képes topicban posztoltam egy "hegymászós" képet...
Ma este Chicagoban jártam... XD
SgsII -8Mp böl vágva
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz BobTail #25960 üzenetére
Kemény...
Nekem ennyit sikerült ma összehozni timelapse-ben:
Örs vezér tér- alkonyat Timelapse
Sajnos a timelapse appban nem lehet hosszú záridőt használni, ezért zajos,gyenge vonalélességű képeket lő, itt ráadásul nem kapcsoltam végtelen fókuszra, és szinte minden képkockán máshol van a fókusz, a hab a tortán, hogy mocskos ablakon keresztül még több részletet buktam, és a lámpák is becsillantak...
386 képkocka , kb 1 óra alatt (10 másodpercenként 1 kép)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest