-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1022
őstag
válasz mikesgabor #37132 üzenetére
Hát One X-nek már a színkezeléssel is gondjai voltak, Sokszor rózsaszínes-lilás árnyalatú képet csinált. Meg túl élesített nagyon. És akkor másról nem is beszéltünk még. Szoftveresen sem tudott többet a többi telefonhoz képest (jelenet mód választás: éjszakai, sport, tájkép.. stb, ISO, fény mérés, vaku...) Szal ugyanazokat tudta. De javaslom az előbbi linkemet.
Nekem S3 volt. Én azt vennék a helyedben. De tényleg. Nekem is hiányzik. Ha rákeresel a nevemre, láthatod milyen képeket lehet vele kihozni. Vagy Elég rászűrnöd arra h "S3". Nekem csak annyi bajom volt vele, h korlátozottak a beállítási (mint a többi androidosnak). Meg elfogyott a RAM, meg néha szaggatott ha olyannal játszottam. Szal erősebbre váltok.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz mikesgabor #37139 üzenetére
Amúgy az S2-nek a kamerája jobb mint az S3-é. Főleg este. Az S3 jobban tömörít. 1x csináltam összehasonlítást is. Amúgy összességében (minden hardveres dolgot beleértve) jobb az S3. Ráadásul olcsón is hozzálehet jutni.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz mikesgabor #37142 üzenetére
Tessék, itt az említett bizonyíték.
(kamera megtörölve, minden ugyanazzal a beállítással készült, ugyanabból a szögből, állvánnyal)
[ Szerkesztve ]
-
-
balazs1022
őstag
válasz #31733248 #37447 üzenetére
Nagyon jó kép lett. Először azt hittem h S4-el csináltad. Mondom az mióta tud raw-ot, de visszaolvasva láttam h géppel.
Nekem nagyon bejön ez a funkciója, biztos fogom sokat használni.
Am a topikban nem is láttam, h vki ilyen telefonnal fotózott vna, így remélem én leszek az első.
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
Jah, de így könnyű volt h ismersz.
RAW-ban készült ISO200-al, hosszú zárral. Lehet azért ilyen. Meg így hozza be a PS (mert JPG-be át kell konvertálni). Persze az eredeti JGP-je nem ilyen. Az nem zajos, csak egy mosoda halmaz az egész.
Van egy egy 16"-es is meg egy 32"-es is. De azok nem RAW-osak.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Amúgy ha jól tudom SONY IMX214 CMOS fotóapparátor van benne.
-
balazs1022
őstag
A múltkor én is hasonlót tettem fel a kínai telefonommal, írtam is h ilyet csinál az nokia 1020 is, és az egyik fórum társ mondta h a nokia nem csinál ennyire zajosat. De most úgy látom h csak nekem volt igazam. Ez enyém is ilyen képet csinál.
Jah és igen, RAW-ból pillanatok alatt HDR-t lehet csinálni, erre én is rájöttem. A csúcsfény skáláját kell lentebb venni.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Az a baj h már nem a záridő vs ISO beállítással kooperálnak az új samsungok.
Az S4-nél mást jelent az éjszakai mód, mint az S3, S2 vagy az S1 -nél.
Éjszakai beállítás eddig ez volt: Záridő: 1/2", ISO max640.
S4-nél és attól fölfele az "Éjszakai mód" egyenlő az S3 "Gyenge fényviszonyok módjával". Arra nem jöttem rá h ez mit takar, mert ilyenkor nincs EXIF info, szal vmi szoftveres dolog lehet.
A legjobb mód a "Tűzijáték mód" lenne.
S2-n kiválóan működött. (záridő: 1" ,ISO-50)
S3-on is ment, de nem olyan hatásfokkal. (max 1,0 MB-os mosott képek, részletek nélkül)
->
Ettől fölfele ilyen funkció sincs.(#38258) hito: Tudom, hogy azokban van. De azért nem vettem ezek közé mert az más kategória. A vezér modellekre koncentráltam.
S1
S2
S3
S4
S5[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Azta Nagyon komoly.. Még a kék buszon lévő feliratokat is lehet olvasni, pedig nincs közel...
Okés! Csinálok nappalit is. De 50mp-elben nem tud RAW-ot. De a RAW-hoz hasonló az eredmény. Ugyan ugyanúgy kissé zajos az eredmény. Viszont 50mp-elben és RAW-ban is jobb képet csinál az alap automatikus módhoz képest.
Am igen, RAW-ból hívtam elő.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
A karacsonyi szerkesztett kepeimet lattad? Az egyik kivetelevel mindegyik low light kep.
ez meg egy ejszakai. Bal oldalt eleg jol latszik a Dreher felirat az etterem falan.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Köszi!
Engem is meglepett, hogy RAW-ban milyet jót csinál. Az automata mód kicsit csalódás az S3 után. Az S3 jobb képeket lőtt ilyen nem túl napfényes időben és kevesebbszer kellett próbálkozni h sikerüljön egy kép.
Viszont ahogy láttam napfénybe elég sok telefont maga mögé utasít az oppo.
A RAW mód meg sztem alulról már súrolja a PrueView Nokiák szintjét.
Gyakorlatilag most már amit csak tudok azt RAW módban fotózok.Zajosból utólag lehet mosni, viszont mosásból már nem lehet újra éleset csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Amiket linkeltem képeket mind hosszú záridős.Átlagban olyan 4 másodpercesek.
RAW-ban akár 5 Sec-et is tud. Általában ha meg adom, hogy ISO 100, akkor ehhez képest változtatja a záridőt. Igaz jobb lenne a kézi, de ez is sokkal több mint a semminél. Este egész jól kiszámolja a záridőt az ISO beállításomhoz. (te is láthattad az eredmény)
Példának nézd meg a fás képet, ott mögötte az autó egész hosszú lámpacsíkot hagy maga után.RAW nélkül meg 16 másodpercet lehet beállítani. Ez a leghosszabb zár. Ilyenkor meg az ISO-t állítja a záridőhöz.
Az új kamera szoftverben, mai most jött ki hozzá, ott meg lehet állítani:
-záriddőt
-expoziciót
-fehéregyensúlyt
-segédfényt
-érzékenységet
egyszerre. Viszont a RAW mód meg rosszabb lett, mert semmit nem lehet állítani. Így maradtam a réginél. -
balazs1022
őstag
válasz sniperboy78 #38441 üzenetére
Nehéz egyértelmű választ adni a kérdésedre. Gyakorolni, gyakorolni sokat. Minden készüléknek megvannak az erősségei gyengeségei. Ezekre magad kell rájönnöd, tapasztalati úton.
Én általában azt szoktam csinálni, hogy otthon végig próbálgatom az összes beállítást, állvánnyal és állvány nélkül egyaránt (egy témáról, azonos helyről). Nah meg persze minden fényviszonnyal. Ekkor már ki fog benned alakulni egy kép, h a leendő témát milyen beállítással örökítsd meg.
Ez kb a technikai oldala. A másik meg nézegess sok fotós képet, ezekből ihletet meríthetsz és inspirálnak. Persze ha meg van az ötlet, meg van a gép is és tudod hogy hogyan lövöd, akkor érdemes még 10 képet elkattintani az adott témáról a biztos eredmény érdekében.
Én is már nagyjából tudom, h hol kell mennyi iso-val lőjek meg egy képet h az még ne mozduljon be de ne is legyen túlzottan zajos. Vagy pl a vaku használata. De pl sokan szeretik lentebb venni az EV értékét.
Tőled függ minden.[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz #31733248 #38554 üzenetére
Azta.. Elég jó a minőségeÁllványról?Most látom h igen mert 4s-el van és nem is telefonnal van. Akkor mind1
Nekem is van egy pesti: (sajnos a fókusz rossz helyre ment, a sínekre :S )
[EREDETI Méret][ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Elég egyértelmű h melyik képet melyikkel csinálták.
A DSLR-nél vmi beállítási izé lehetett: Sok képen rossz a fókusszal meg hosszabb zárral dolgozott.(#38837) hito: Egyértelműen Q10 a jobb. Én is csak lesek h milyen korrekt képeket csinál Szoftveres mosásnak aligha látom nyomát. Durva..
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Pár velencei képet hoztam nektek. Kicsit finomítottam rajtuk, ezért off-olok.
by: OPPO Find 7a
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Általában minden beállításból több képet lövök, 3-4-et biztosan. A többi kép is hasonló csak más mozdulatokat csinálnak rajta a jelmezesek. Amúgy kb olyan 100 kép született erről a kirándulásról. Ebből adódóan olyan 20-30 kép ehhez hasonló. A többi kép az nem publikus . Ezek a képek csak amolyan töltelékek.
Még annyit, hogy minden képből van jpg és raw is. Amiket feltettek, azok a raw-ből kinyertek. Nem tudom h érdekel-e az eredeti kép-e. Olyanokat tudok "gyengébbnek" nevezni amik bemozdultak.
Ha gondolod teszek fel ezekből is.
Valamint majd töltök fel full hd videot is, egy kis veszteségmentes Zoom-al megspékelve. Jó lenne ha tudnátok olyan oldalt ahova ezt felbírnám tölteni.
Rossz képeket meg nemsoká töltök.hito:
Mentségemre szolgáljon, hogy borult volt az idő, pont ezért csökkentenem kellett a fényeken, hogy ne legyen fehéren beégve az égbolt. -
balazs1022
őstag
Most így hirtelen ezek vannak, a hibáikkal jellemezve. A többi kép már olyan amin a párommal együtt készült.
jpg véletlen iso 800-ra volt állítva
ez azért nem jó mert eléggé beégett
ez is iso 800, de raw-ból nyert
raw, de elég zajos lett, meg ez is sötét
Nekem ekkora kijelző kellett, szal én örülök neki. A múltkor láttam olx-en oppo n1-et 47-ért. Az elvileg kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
És van vmi következtetésed?
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #43788 üzenetére
Nem rosszak. RAW-ban nem csináltál? Úgy lett volna igazán érdekes
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #43810 üzenetére
Az osszes sony szenzor szinzajos. PS-ben siman kilehet venni a raw-bol a szinzajt. Valamint a hotpixeleket is szuri (szinten sony betegseg). Van kulon a szinzajra egy csuszka. Otthon majd megszerkesztem az egyik keped ha szabad. Feltolthetem ide?
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #43812 üzenetére
Szia!
Megcsinálgattam a képeket. Csak apróságokat változtattam. Remélem több részlet megmaradt.
[link]
[link]
A 100%-os méretű képeket itt tudjátok LETÖLTENI
)sajnos a KEPHOST nem akart működni, a többi megosztónak meg túl nagy volt a fájl. 21:20-kor lesz elérhető a tárhely.
Majd csinálsz egy G4 vs 808 raw-os összehasonlítást? Jó lenne a nyers forrásokat kielemezni.[ Módosította: BigBlackDog ]
-
balazs1022
őstag
Nem tudom miert nem mukodik... Azt hittem hogy legalabb a dropboxos igen. Google fotos meg 100%+kos meretu. Majd otthon megprobalom ujra kephosttal, remelem most mar menni fog.
Jah, mar latom. Akkor nagyon jo! Koszi!
Az elso kepen probaltam az egbolt szinet visszahozni, de ettol az egesz olyan kekes lett, ezutan probaltam kiegyenliteni es igy lett sarga. Nem nagyon szoktam tul elesiteni a kepeket csak minimalisan. Dslr-knel is megfigyeltem hogy kicsit olyan simabbak a kepek. Erre szoktam torokedni. Meg ugye akkor valoban a zaj nott volna, szoval nagyon pottyos lett vna kep.
Szinzajt is nezted? Reszletekben latsz kulonbseget?[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BobTail #43943 üzenetére
Hát volt már rá példa, hogy félre vezették az embereket. Azt hiszem a 920 IOS-ánál csaltak.
Am az esti kép a lány arcáról tuti, hogy RAW-ból kinyert. Amúgy nem rossz képek. Bár a kis látószögű (mikor a csaj mögött vannak az épületek) képek még most is kétséget vonnak bennem. -
balazs1022
őstag
válasz BobTail #43946 üzenetére
Hát mondani lehet. Meg EXIF-et szerkeszteni is. Nekem se írja, hogy mivel szerkesztettem. Meg olyan képet én is tudok.
Alant látható egy példa:
(szabadkézből, auto ISO, rossz látási viszonyok) /megnyitás jobb klikkel -> új ablakban/De nem mondom, hogy rossz képet csinál. Mert igen is jó, csak a körítés nem tetszik nekem. Hogy másnak állítják be. Anno ugyan ezt csinált az LG G4.nél is.. Ott is Raw képket tettek fel. Az átlag júzernek elég megtévesztő, de ez a marketing. Amúgy (Most tuti g4-et vennék)
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BobTail #43948 üzenetére
Akkor megemelem a kalapom. Nekem N82-esem volt. Imdátam. A 808 király lett, a 1020-ról meg csak álmodtam.
Amúgy kamerában tényleg ők a legjobbak. Szerencsére azért már a többi gyártó is kezd feljönni. Opponál meg LG-nél azért erősen ajánlott dng-ből előhívni a képeket. -
balazs1022
őstag
válasz maximilian4 #43950 üzenetére
Most egész merész terveim vannak. Lencséket szeretnék most próbálgatni. De ezek csak teszt jellegűek lesznek. Valami komolyabb képhez víz közelébe kellene mennem. Valamint tervben van Szolnok fotózgatása egy pályázathoz. A Tiszavirág lesz a fő szempont. Ha majd valamit alkalmasnak látok azt megosztom.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #44408 üzenetére
Jók nagyon! Egy dng-s linket tudnál dobni alájuk?
Köszi!
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #44413 üzenetére
Köszi! Elképesztő durvák a raw-os képek Durva milyen éles, még ha rá is nagyítok 200%-os nagyításra...
Ennél nem hiszem, hogy jobb egy lumia 1020..
(#44415) BigBlackDog: Kár, hogy nem vártam még 1 évet a telefon vásárlással.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BigBlackDog #44428 üzenetére
Hát azért nem olyan jó az oppo. Most hogy láttam a te képeidet, az látom tökéleteseknek, az enyémben könnyebben a hibát. Amúgy szerint szoftveresen jobb a g4-nél. Minden hónapban jön valami rá. Most pl már a Color OS mellett csinálnak egy AOSP veziót (oppo feature-kel). Szóval a user dönti el, hogy melyikkel fogja használni. Második oppo-mat fogyasztom. Mindkettőnél nagyon kell arra figyelni, hogy hova nyomod a fúkoszt mert könnyen maradhatnak homályos részek a fotón. Úgy látom az Lg-nél minden pont éles a képeken.
Sztem a kamerás app-ban nincs elég fejlesztés. Csak raw-mód van vagy Professszionális. A kettő nem megy együtt sajnos, pedig az lenne az igazi. Raw-ban max 8 másodperces záridőt tud, de ezt is automatika csinálja. Sajnos az új szoftverekben ez lecsökkent 3,171-re. Ennél hosszabbat nem tud raw-ban. Persze Prof.. módban akár 64-et is tud, de ott meg a jpg motorral van baj. Szét mos mindent.
Csak szerkesztett képeim vannak. Majd a másik helyre feltöltök akkor párat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest