Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz freelanced #37384 üzenetére

    Le volt már írva erre vonatkozóan többször a lényeg itt a topikban, legutóbb pl. ebben a hozzászólásban is. A bruttó 500 GB nyilván nem kell magának a Windowsnak, rendszerpartíciónak (C) is felesleges akkora, hacsak nem lesz egy rá egy rakás program telepítve, egyéb fájl tárolva, stb. Azt viszont már neked kell tudnod, hogy mik az igényeid, mi és hova lesz telepítve, elég-e pl. 100-200 GB-os rendszerpartíció, vagy kisebb / nagyobb kell-e. De ha ez esetedben tényleg ekkora kérdés, akkor szvsz legjobb ha "egyben" hagyod, meg szükség esetén akár utólag is át lehet méretezni. Ha fixen eldöntötted, hogy bizonyos tartalmak másik partíción legyenek, akkor meg létrehozol egy másikat, ennyi. Viszont a pontos méreteket már neked kellene tudnod a saját igényeidhez mértén, nem feltétlen másodtól kell várni, hogy kitalálják. AZ utóbbit max. akkor lehet, ha konkrétan meg van adva, hogy mi, merre, mennyi. :)

    (#37386) Syz:
    Lehet követni akár a gyártó leírását is (ha van), nincs azzal se gond, meg pláne ha jól működik. Viszont ez a 6 vs. 10 mp alatt bootol be SSD-vel a rendszer, aztán tényleg hatalmas nagy probléma... :D Egyébként a felsoroltaknál a lapozófájlt annyira nem érdemes piszkálni, a BIOS-ban a Fast Boot opciót esetleg le lehet csekkolni-próbálgatni az Ultra és egyéb beállításokat, meg a Windowsban alapértelmezetten a Fast Startup is be lesz kapcsolva. De amúgy ezek pont a gyorsabb bootolás biztosításához vannak, vagyis nem feltétlen kell erővel letiltani, max. esetleg az utóbbit szokták, ami úgyis inkább HDD-knél rövidíti le jobban a bootolás idejét.

    (#37388) kjani18:
    Azt már egy másik topikban is leírták neked a válaszban, hogy SSD-vel érzetre SATA2 alapon is gyors szokott lenni az OS, jelen esetben a Windows működése. Persze a SATA3 szabvány gyorsabb, többet tud vele a SATA3-as SSD, ami lehet pl. a CDM teszteknél, meg nagy fájlok mozgatásánál meglátszik majd, ellenben a Windows működése nem lesz teszem azt 2x olyan gyors. Sőt, nem hiába szokták azt mondani ebben a topikban is, hogy szimplán OS alá a PCIe NVMe SSD sem feltétlen létszükséglet, mivel nem lesz tőle kilométerekkel gyorsabb a rendszer működése egy SATA SSD-hez viszonyítva. Szóval ha csak ez a cél, akkor kb. felesleges erőltetni ezt az egészet, pláne egy ilyen régi alaplapnál, meg ilyen-olyan bővítőkártyával szórakozni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák