Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz King Unique #33123 üzenetére

    A 32 GB-os limit csak grafikus felület alatt van WinXP-től felfelé. Tehát létrehoz nagyobbat, csak formázni nem engedi. Parancssorból és particionálós progik alól viszont megoldható.

    Azzal egyetértek, hogy a legegyszerűbb FAT32-es pendrive-ra rámásolni a telepítő .iso TARTALMÁT, én Linux alatt ezt a módszert használom. Nem magát az .iso-fájlt, hanem kibontva, ami benne van. Azt fájlonként kimásolni. Az ezzel a megoldással előkészített USB-s drive-okról minden UEFI képes gép tud bootolni. De ha annyira nem megy valakinek, akkor a Rufus lehet praktikusabb, felhasználóbarátabb megoldás.

    (#33120) Ribi: azért kell FAT32-re formázni, mert akkor az UEFI egy EFI partíciónak fogja látni. Az UEFI boot a FAT32-re épül, úgy szabványosították, és elég rá a fájlokat csak felmásolni. UEFI alatt nincs az a szórakozás, hogy aktívvá kell tenni a partíciót, meg a lemez 0. szektorában az MBR-be be kell tenni az OS indító kódot. Azok hagyományos BIOS bootnál kellenek csak, de már 2018 van, nem XT-ket, meg Pentium 4-eseket használunk már. Ha erre van igény, akkor Rufus-szal most is megoldható persze.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák