Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bodor #16027 üzenetére

    "Ha van esetleg elképzelésed, hogy hogyan lehetne az összefoglalót tömörebbre, átláthatóbbra, de mégis elég informatívra átalakítani, akkor tippeket szívesen látok, és ha lesz időm átnézem, és átszerkesztem."
    OK. Arra gondoltam, hogy annak érdekében, hogy a kezdőnek ne menjen el a kedve a bőséges információtenger láttán attól, hogy továbbolvasson (sok link van, a legtöbb cikk nagyon hosszú egy kezdő számára, még ha igényesek is, és jól jöhetnek később), és inkább lustaságból ne tegye fel a topicban a kérdését, vagy halasztgassa későbbre a probléma-megoldást (egyik sem jó), lehetne inkább kapásból az elején, az általános SSD-kről szóló bemutató előtt egy pár pontból álló, rövid, gyors áttekintő összefoglaló (kapásból itt szerepelhetne az összefoglalóban, nem pedig indirekció(ko)n keresztül, különböző linkekre kattintva elérhető cikkekben), egy kis kivonat, hogy alapvetően ezekre, meg azokra kellene figyelni, aztán ezután jöhetne az adott részeknél, hogy ha bővebben is szeretnél róla olvasni, akkor itt vannak a további cikkek, ezek közül például a tiéd is lehetne valahol elöl, mert az tényleg zanzásítva összefoglalja a lényeget.
    Sztem nagyon sok kezdőt kevésbé izgat, hogy mely driverek mitől jók vagy rosszak, nem is szeretnek túl sokat olvasni (ez még érthető is, mert mindenki szereti az elején megkapni a lényeget minél előbb, aztán mélyebbre is áshat a témában, ha érdekli), ezért is hangzik el nagyon sok ismétlődő kérdés.

    Egyszerű megoldásként lehetne javasolni, hogy Windows esetén hagyják fent az alapértelmezett Microsoftos drivert, ha sebesség-problémákat tapasztalnak, vagy csak kíváncsiak, próbálkozhatnak mással is; meg hogy tényleg csak azokat a drivereket rakják fel, amikre valóban szükségük van, lehetőleg tallózós módszerrel. Le lehetne írni, hogy az AHCI-t állítsák be a BIOS-ban (anélkül, hogy leírnánk az elején, mi az, max. becsillagoznánk a magyarázatot későbbre), azt is kihangsúlyozni, hogy nem kell félni az SSD-re írástól, nem kell áthelyezgetni nagyon semmit, és nyugodtan particionálják az SSD-t, nem okoz semmilyen problémát (ez a kérdés is sokszor felmerül); a lapozófájl méretét igény szerint állítsák kisebbre, de hibernációt pedig csak akkor kapcsolják ki, ha tényleg nem használják, 8-astól felfelé Windows-nál meg lehetőleg már ne lőjék ki egyáltalán (a gyorsabb boot miatt).
    Kb. ilyesmikre gondolok, ezt pár pontba szedve az elején leírva (meg esetleg még egy-két alapvető dolgot, ami most nem ugrott be), aztán lehetne az összes többi, ami most van, mert azok jól és igényesen vannak rendszerezve, de sztem jól jönne egy ilyen kivonat is az elejére a hatékonyság jegyében.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák