Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz adalbert1 #22025 üzenetére

    SPOILER
    A film gyenge? Kell attól több, ahogy Cage karaktere (akit szerintem kitűnően alakított) egy széthullás szélén táncoló; kokainfüggő; korrupt; magánéletében és munkájában is megcsömörlött, de a sajátos torz becsületkódexükhöz még igazodó rendőrként süllyed egyre mélyebbre a saját mocskába, majd komédiaszámba menően vágja ki magát mindenből, egy ügyesen elnyújtott happyend felé törve?
    Én nagyon élveztem a film moderáltan komor hangulatát, amit elvétve visszafogottan poénos jelenetek tarkítottak. Nem volt túl esemény-gazdag, de komolyabb holtpontok nélkül haladt előre a cselekmény, és voltak kisebb fordulatok, apróbb mellékszálak.
    Imádtam például a hüllős flasheket, ahogy az istennek nem vette észre magát, hogy csak ő látja, de azért megúszta méltatás nélkül. És erősen megragadt bennem a "Lődd le újra! A lelke még táncol!" duma. Azon szakadtam. :DDD
    Számomra nagyon jó kis kombója ez a realista narkós-; és öntörvényű, korrupt zsarufilmeknek.
    Egyedül a legelső, vízbeugrós jelenet az, amit egyáltalán nem tudtam hova tenni. Azt hittem téves döntés volt így megindokolni, miért sánta, és mi terelte a narkó felé. De a film végére ez a jelenet is értelmet nyert. (És nem arra gondolok, mikor összefut azzal, akit kimentett, inkább arra, mikor egyenruhában ül a végén, és beszédet tart a felettese. Akkor állt bennem igazán össze a jelleme.)

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák