- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Vírusirtó topic
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Aktív témák
-
headhunter
addikt
válasz kabelmania27 #16298 üzenetére
(Légkábel, villanyoszlopokon a vezeték alatt 1m-re.)
-
kabelmania27
félisten
válasz headhunter #16307 üzenetére
Berettyóújfaluban ex Fibernetes terület azaz koaxhálózat van kiépítve, docsis3-as netcsomagok elérhetőek.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
válasz kabelmania27 #16308 üzenetére
Ennél hálózattípusnál ( DOCSIS 3.0), mennyi lehet az "elméleti" max. le és feltöltési sebesség?
-
titán
válasz headhunter #16309 üzenetére
A legelterjedtebb 8/4 csatornás modemmel 400/100.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
félisten
válasz headhunter #16309 üzenetére
Gubek-Einste által leírt 400/100Megabit.
-
headhunter
addikt
válasz kabelmania27 #16311 üzenetére
#16310)
Ezen értékek alapján, "simán" jöhetne a Digi mostani csúcs csomagja is : 80/25Mbps
-
titán
válasz headhunter #16312 üzenetére
Jöhetne ha akarnák, UPC pl 240/20-as net kínál rajta.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kicsirics77
veterán
Aztán majd jól becumizzuk és pr telekom lesz
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
kabelmania27
félisten
válasz Kicsirics77 #16314 üzenetére
Jaj nee Pr-nál szintén nincs minden területen d3 és dtv.
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
kabelmania: Csak neked egy modem jelszint. Nincs gond csak a szokásos időnkénti beszámoló
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
nyxor
aktív tag
válasz headhunter #16312 üzenetére
Ilyen csomagban ekkora feltöltést soha nem fogsz látni ED3-on, maximum 80/8 lenne reális. Arányaiban sokkal kevesebb US erőforrás áll rendelkezésre, mint DS. A DOCSIS 3.1 hozza majd el a nagyobb feltöltési sebesség lehetőségét, de ez meg egy másik történet.
Az a 400/100 pedig bruttó értendő (kb. 10% lejön belőle), ráadásul megoszlik jó sok felhasználó között. Csak hogy lásd, nem akarás kérdése a dolog, ennek a technológiának is vannak határai. Berakhatnak több bonding groupot, szegmentálhatnak, ezzel növelve az elérhető letöltési sebességet, de a feltöltés arányán ez nem fog változtatni.[ Szerkesztve ]
LG G2
-
gab1ka
senior tag
Tapasztalatokra lennék kiváncsi Invitel kábelnettel kapcsolatban.
Hétfőn váltottam T-Home ADSL-ről (15Mbit, amiből csak 12 jött a központtól való távolságra hivatkozva) Invitel 30Mbit kábelre.Kb minden reggel, néha napközbe illetve este felé is szétkapcsolgat.Olvasgattam netes fórumokon és kb nem is találtam elégedett Inviteles felhasználót, viszont ezek a google által kidobott találatok általában arhcív több éves hsz-ek voltak.Nem nem a router a gond a régi net ment rendesen vagy 5 évig.Eszembe jutott egy ismerősöm is aki alig 2 hete vette a 3. routerét mondván hogy rendre bont a nete és kicsit zavarja.Ma felhívtam hogy végülis milyen szolgáltatónál is van? (szintén több éves a gond)..Hát persze hogy Invitel.
Ha valakinek van hasonló tapasztalata leírhatná, még kb 1 hetem van a szerződéstől való elálláshoz, inkább legyen stabil lassú a net mint lutri "gyors".
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16320 üzenetére
Hát látok itt ezt azt de mit kell néznem?
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16322 üzenetére
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16324 üzenetére
Az sajnos valahol a padláson lesz és nem túl egyszerű oda feljutnom.Ha felmennék mire kéne figyelnem?Illetve mik azok az értékek amik jónak számítanak? Csak mert ha ki is rendelem őket jó lenne tudnom hogy mit vágjak a fejükhöz és/vagy mi alapján lássam hogy valóban javítottak e a dolgon.Már csak 1 hetem van a lemondásra de lehet hogy van remény.Előre is köszi szépen a segítséget, már az is előrelépés hogy sikerült kiszúrni valamit.
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16326 üzenetére
Az ismerőst ennyire hirtelen nem tudom elérni hogy ezeket megnézhessem nála,de nem is zaklatnám ezzel.Annyi haladás történt az ügyben hogy a supportot felhívva a csaj is rögtön ezzel kezdte hogy látja hogy a vonalunk "gyenge".Fel is vette a hibabejelentést (közbe pont elment a net+telefon).Jelenleg ezt még bevárom, picit kételkedem mert a bekötéskor egyáltalán nem voltak a helyzet magaslatán.Az adsl PPoE beállítását DHCP-re kellett csak állítani, ők viszont fél óráig vakarták a fejüket hogy miért nincs net.Félő hogy megint ha kijönnek akkor csak lezavarják az előre betanult fogásokat aztán elmennek.Ha más nem hát azt már duruzsolhatom megállás nélkül hogy gyenge jel, gyenge jel..
Mondjuk kimondottan vicces ahogy a gépi hang előre bemondja hogy ha nem az Invitel tulajdonában lévő eszközök a hibásak akkor fizessek 7000ft-ot.Ilyen baromságot..A T-Home az alatt a 2-3 hibabejelentés alatt kb 6 évig minden esetben másnap reggel itt volt és kérdezés nélkül megoldott mindent.
Egyelőre nagyon szépen köszönöm az észrevételed, ha nem hívtad volna fel a figyelmem a modem által kiírt rossz értékekre akkor nem biztos hogy eljutottam volna a hibabejelentésig.
-
kabelmania27
félisten
válasz gab1ka #16327 üzenetére
Nincs mit, ezért írtam hogy estefelé ha feltudsz menni a padlásra akkor nézd meg az osztókat esetleg telefonnal csinálj egy képet utána meg lehet mondani, hogy osztócserével javítható-e a helyzet.
Ha egy kettes splitter után ilyen a vételi akkor állítani kell az erősítőn. Tévé adásokkal nincs gond?
Kicsirics77: Igen, tratec/mmwo splitterre cserélésével lehetne javítani az értékeken.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16329 üzenetére
Nos a tv adások esetében is elég rózsás a helyzet.Csak a vb miatt kapartam elő egy régi tvt a garázsból.Míg a 2 héttel ezelőtti T-Home-os set top boxxal semmi gond nem volt, addig az ő megoldásuk (nappali digitális+én szobám analóg) a kép kicsit maszlag.A piros mezes emberkék színe el van csúszva picit, mintha a Flash futkározna hipergyorsan a gyepen.Ez speciel rögtön jelentkezett amint előjött a tv adás és rögtön mondta is az ember hogy ez a hiba náluk minden analóg adásnál jelentkezett ezért hiába állítgatok a tv-n.Mondjuk nem tvzek egyáltalán, ha vége a vbnek akkor vissza is viszem a garázsba,de ez a része se indult túl jól a partnershipünknek.
Még mielőtt kijönnek megpróbálok felkommandózni a padlásra és megézni ezt az elosztót, aztán ha a segítségetekkel előre meglesz a hiba forrása akkor én kérem majd tőlük a 7000et.
-
gab1ka
senior tag
Időközben visszadugtam az ADSL modemet mert ez már nem állapot..
Szóval nem bírtam várni, felmentem a padlásra..Volt fent egy rohadt nagy denevér..még soha nem láttam ilyet ennyire közelről..Mintha én lettem volna Batman..csak én féltem.
Nos ami csatlakozó van fent az a fentebb linkelt harmadik MMWO Multimedia Splitter.Nemtudom hogy ez most jó e vagy rossz.
-
kabelmania27
félisten
válasz gab1ka #16332 üzenetére
Okés, köszi az infót,ez egy multémédia osztó tévés ágon visszirányszűrővel, modem ágon lefelé többet 8dB felfelé kevesebbet csillapít, osztócserével (kettes splitter, egyforma 3,5dB csillapítás mindkét irányban) +5dB-t lehet adni a modemnek ettől független gyenge a bejövő jel. Nálunk hóbagoly volt a padláson. Osztó tévés ágán nem volt hpf feliratú szűrő? Honnan írsz?
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16334 üzenetére
A hpf feliratot nem láttam. TV 3dB Data 2/8 dB csak ennyi van.A hely Baranya 7800 Siklós.Milyen értékeket kéne látnom optimális esetben ha a modembe belépek? Kérdezem ezt azért ha netán ma-holnap kijönnek és megszerelik akkor lássam hogy a helyzet javult.
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16336 üzenetére
Köszönöm ezt észben tartom.Most viszont nem tudok mást tenni mint várni.Még egyszer nagyon köszönöm az eddigi segítséget/tanácsokat
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16338 üzenetére
Közbe csak unalomból kattintgattam a problémámat beírogatva a google-ba, és rengeteg szintén PH-s fórum hsz-t illetve kis sztorit találtam ami teljes mértékben megegyezik az enyémmel.Valójában ez az a bizonyos fórum csak mittomén van vegyesen 2012-2013ig mindenféle időszakból (Nyilván nem olvastam végig a több 10k hsz-t mielőtt kérdeztem) .Azokban az esetekben is te próbáltál segíteni .Minden jel arra utal hogy ez az Invitel mint internetszolgáltató teljesen pocsék.Azt hiszem hogy nem állok be a sorba hogy itt hetekig zaklassuk egymást hogy toldozzák foltozzák a hibás szolgáltatásukat a hibás modemjeikkel.. meg úgy ánblokk miez már hogy évek óta ugyanazon a problémán képtelenek változtatni..Morcos vagyok mert kezdtem hozzászokni a 30Mbit-hez.
Ugyan még nem jöttek megnézni szóval nem kizárt hogy elkapkodom,viszont egy nagyon közeli barátom most 1 éve hagyta ott a Fibernetet ami ha jól tudom valami kapcsolatban van az Invitellel..(ua hálózat..ez megvette azt vagy fordítva most nem rémlik).Ő mint a "kábeles" szakember..na most fel is hívom télleg..
-
kabelmania27
félisten
válasz gab1ka #16339 üzenetére
Ha megfelelő lesz a jelszint elvileg meg fog szűnni a probléma, lehet hogy csak csatlakozót/osztót kell cserélni. A modem szerintem nem hibás ez egy nagyon jófajta cisco modem. Nálam nem szokott probléma lenni a nettel, a tévével van általában gond pl Doq elég sokszor nincs...
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
válasz kabelmania27 #16340 üzenetére
Remélem igazad lesz.Mondjuk ezek a 2-3 éves sztorik amik az enyémre hajaznak,amiket említettem is, ezek nem értek véget pedig olvastam tovább szorgalmasan.Remélem csak eltűntek a felháborodott felhasználók miután kijavították a hibát.Azért ez szomorú hogy átlagos userként egy bekötést követően, amiért 2 éven át 9000ft-ot lennék hajlandó fizetni havonta,ezt követően rögtön a netet kell bújnom a hibamegoldásért.A kijövő szakembernek lenne ez a dolga aki ezt bekötötte ide.Mondjuk ezt a modem menüt a bekötéskor már láttam, ezt ő nyitotta meg..gondolom lecsekkolta a kütyüt hogy minden rendben e..Nyilván látta a gyenge jelet..És lelépett haza szépen a munkanapnak vége..Még egy balf*sz user ugye..majd szopjon vele ő..
-
gab1ka
senior tag
Nos ma megjöttek az úriemberek.Pontosan az történt amire számítottam.Az ég egy adta világos semmit nem csináltak.Az azóta visszadugott ADSL kikapcs, ő modemük bekapcs. speedtest.net,net van minden rendben és elmentek.Mondtak valamit arról hogy PONT a napokban babráltak valamit a központban és az lehetett a baj..ó persze..Mondtam hogy gyenge a jelem és ugrál..Mutattam a -10dB-es értékeket..Jó az jó az..
Mindenkinek aki próbált köszönöm a segítséget,sajnos még így sem történik semmi hogy megmutatom a screenshootot a gyenge fos jelről..egy csavarhúzó nem csörrent..
Van még pár napom, addig számolgatom hányszor dob le/óra aztán lemondom.
-
kabelmania27
félisten
válasz gab1ka #16342 üzenetére
Pedig a -10es érték nem jó, ettől független nekem egyik nyáron webstar modem elment -10es vételivel, jófajta modem van nálad, más hiba lesz.
Ha van F toldód nézd meg osztó nélkül javul-e a kapcsolat, ha javul akkor osztócserével jobb lesz a kapcsolat.
dijnet.hu-n keresztűl lehet már eszámlát kérni[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
Ti tudtok nem fibermailes email címről smtp.fibermail.hu smtp szerveren keresztül emailt küldeni?
-
kabelmania27
félisten
válasz kabelmania27 #16345 üzenetére
Citromailes címről nem engedi fibermailesről és gmailesről engedi az smtp.
-
MiZY
tag
válasz kabelmania27 #16345 üzenetére
Nekem mukodik normalisan.
-
Adry107
újonc
Sziasztok!
Régebben inviteles voltam és akkor kaptam egy e-mail címet. Na már most nekem megszűnt a szerződésem és egy másik internet szolgáltatónál vagyok. Egy nagyon fontos e-mail-em van az inviteles e-mail címen. Hogy tudnám vissza szerezni azt az e-mail címemet vagy hogy tudnék belépni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Adry107
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest