Új hozzászólás Aktív témák

  • _ak_

    addikt

    válasz Snoop-y #5692 üzenetére

    Én is gondoltam erre, hogy felesleges lenne a variálás, előfizetek egy 2TB Google csomagra és le van tudva minden, de egy pár évig feleslegesen fizetném a havi ~3600 forintot. Illetve mivel van egy helyi backup (Synology + Moments) nincs is szükség azonnali elérésére, így jött a képbe a felhős cold storage aminek a célja, pusztán egy védőháló, ha leég a ház / ellopják a NAS-T stb. Egy offsite backup, amihez akkor nyúlok, ha már tényleg gáz van.

    A Backblaze azért érdekes, mert még mindig olcsóbb, mint a mainstream szolgáltatók, cserébe nem kell lemondani a szinkronizacióról. Ha éppen van időm képeket válogatni és törölni, akkor azt büntetés nélkül törölhetem, ezzel is szinkronba tartva a fotókat.

    Így a kérdésre válaszolva, annyit fizetek amennyit kell, de nem akarok feleslegesen többet.

    Ami csavar egyet rajta, hogy 2-en használnánk, illetve a 200GB is csak azért ennyi, mert eddig az ingyenes Google Photos-ba mentettük a képeket, ami ugye csökkenti a méretet plusz leszedi a META-t.
    Nem azt használva ez simán len e a többszöröse. És pár hónap múlva már teljes minőségben kell menteni, ahol nem ritka 10 MB-os kép sem. Gyerek / rokonok miatt meg naponta több kép készül.

    Kellene néznem egy napi átlagot, hogy pontosabb képet kapjak.

    Let's begin, de gozaimasu!

Új hozzászólás Aktív témák