Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabibácsi
őstag
válasz Chris Kiki #744 üzenetére
Szasz. Tetszik a konfigod, nekem is 030-as kártyám van
-
Gabibácsi
őstag
válasz Chris Kiki #749 üzenetére
Nekem a c64 az igazi, de igen, a második az ezerkettes. De van egy gyönyörű 600-am is
-
npera
őstag
válasz Chris Kiki #1763 üzenetére
Köszönöm!
-
npera
őstag
válasz Chris Kiki #1764 üzenetére
Köszönöm!
Nem sürgős a dolog, csak agyalok. Most van egy QNAP TS-419P II talán. A végét mindig elfelejtem. A 419-re emlékszem. Van benne 2 db 3 terás vinyó. Még 2011-ben vettem, azóta fut sima mirrorban egyfolytában.
Torrent nincs rajta, de a gyerekek erről néznek mesét és egy kis backup van rajta a fontosabb doksikról. Tudom, hogy egy backup nem backup, de most ez van.
Ha a vinyókat cserélni kell, akkor alighanem valami jóval nagyobb lemezek mennek bele, de csak kettő darab. A RAID5-től picit félek ilyen hardveres kártyás cuccnál. Ha megmurdal az alaplap rajta, akkor az egész tömb megy a kukába. Ami nem annyira mókás.
Ezért lehet, hogy idővel nem lenne teljesen hülyeség egy szoftveres RAID-re épülő ZFS-es tömb. Még egy régi fórumon volt egy eléggé hozzáértő srác, aki linkelt egy SUN doksit a ZFS-ről és akkor még volt időm ilyesmit olvasgatni. Végigolvastam és el voltam varázsolva a cucctól. Viszont a hálózati beállításokhoz teljesen segg vagyok és nem mertem saját NAS-t építeni. Így lett a QNAP.
Egy HP kocka és rajta FreeNAS viszont már nem lenne teljesen hülyeség. Nézegettem rivjúkat róla és nem annyira nagyon komplikált, bár a router és a NAS közötti IP-címes móka lehet megtréfál. De ha az készen van, akkor utána már a klikkelgetős részét megoldom. Tudok kreálni valami RAID tömböt, aztán arra mehet mindenféle share és júzerek és jogosultságok. Akkor nem vegyülnek a gyerekek meséi és az én autós-motoros videóim, valamint asszony még véletlenül sem tudja letörölni a top gear gyűjteményt, mert Jeremy Clarkson nem a kedvence
Ahogy nézem van rajta mindenféle olyan szolgáltatás, ami manapság standard. Tud szimulálni Time Machinet asszony laptopjának, mehet rajta multimedia szerver, ha lesz Sonos lejátszó és még tovább is tudja backupolni magát felhőbe. Akkor lesz tényleges backup végre.
Mire ezt végigagyalom, majd eldöntöm magam addigra alighanem kijön a Gen11 és Gen12 Microserver, de nem sietünk sehova....
-
Gabibácsi
őstag
válasz Chris Kiki #48218 üzenetére
Jah, ez is jó, de akkor a worms is, meg a scorched earth
de körökre osztott, szóval vontatottabbHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Gabibácsi
őstag
válasz Chris Kiki #48267 üzenetére
Fasza a konfigod, nekem sajnos nem tellett Blizzard-ra, de 030-asom van nekem is, de csak 32 megával meg kicsit lassabb.
-
veterán
a felette levő kérdésre egy lényegretörő válasz.
hanyas vagy, te disznó?
-
-NoVa-
addikt
válasz Chris Kiki #48272 üzenetére
Nekem elsőre is átjött az irónia, bár szerintem inkább túl hosszú post volt. A pont a mondat végén már összezavaró, túl sok az információ-zaj arány
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Chris Kiki #48271 üzenetére
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Gabibácsi
őstag
válasz Chris Kiki #48275 üzenetére
kabbe rohaggyámeg
-
Jahno
veterán
válasz Chris Kiki #48272 üzenetére
Köze nincs hozzá. Kérdezett egy számot, kapott egy számot. Mi köze ennek a fészbúk műszaki állapotának és közönségének? Azon kívül, hogy adobe FAQ biztos ír róla legalább 4 oldalt?
-
eattila
őstag
Pedig inromatív AF.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz Chris Kiki #48282 üzenetére
Megírhattuk volna hosszabban a választ, akkor Neked lettek volna vele értelmezési problémáid.
-
Jahno
veterán
válasz Chris Kiki #48287 üzenetére
Na, most meg Te nem értetted ugyanazt a trollkodást, akkor 1:1 (:-
-
blueboi69
senior tag
válasz Chris Kiki #48275 üzenetére
Mer ezkiez?
-
npera
őstag
válasz Chris Kiki #48753 üzenetére
Kalibrált Fluke műszerhez hasonlítottam. Az eltérés kábé század V körül mozgott.
Ez modjuk DC feszültség volt. Ha valami RMS-mérést akarsz csinálni, akkor kell az igazán komoly cucc, amiben jó konverter van. -
-NoVa-
addikt
válasz Chris Kiki #48881 üzenetére
Processzortervezés vizsgám sem ebben az évezredben volt utoljára, szóval viszonylag fotókkal aluldokumentált időszak volt.
De hasonló, csak fém alkatrészekből és csavarokból, szóval irigy vagyok a mai fiatalokra -
-igu-
addikt
válasz Chris Kiki #141686 üzenetére
Az is valami, akkor még megvan.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-NoVa-
addikt
válasz Chris Kiki #143260 üzenetére
Vadász-borász ismerősnek sokáig, ültem benne sokat a vizslákkal együtt. Kutyával nem próbáltuk a kétkerékre állós fékezést, az eléggé ritka feature autóban.
Új hozzászólás Aktív témák
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest