Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz WiZARD #101758 üzenetére
Én úgy füvesítettem, hogy lefújtam mindent totális gyomirtóval. Aztán két hét múlva felrotáltam a földet és megint lefújtam. Aztán két hét múlva fűmag vetés. Simán kikelt, minden ok volt.
A glifozát hamar lebomlik, szerintem most lefújhatod nyugodtan és az azért is jó, mert a kaszálással, ha nem elég gyakori, fog jutni gyommag a földbe, ami később zavaró lesz...
-
blueboi69
senior tag
válasz WiZARD #101758 üzenetére
Glialka/fozát jó.
Zöldfelületen keresztül szívódik fel, tehát a földben lévő magokra nincs hatással!
Ebből adódóan a frissen lekaszált növényeknek sem árt. Az a jó, ha van 2-3centis kicsi levélzet a friss növényen. Idősebb növényeknél ajánlott a ráírt higitási mennyiségnél sokkal töményebbet tolni. Én van, hogy higítatlanul kenem rá ecsettel egyes gyomnövényekre.
Pár nap múlva már szárad minden el, gyerek is mehet ki már kb másnap, valszeg a másnap reggeli harmat le is mossa / vagy addigra elpárolog, felszívódik, de ha nagyon aggódsz, akkor várhatsz pár napot. Emberre nem káros.
Viszont miután minden leszáradt, utána kelnek ki az újabb magok.... tehát ez a meglévő állományt irtja ki!
Ha ennyire gyomos a talaj, akkor semmiképpen sem tavasszal füvesítset, mert kínlódás lesz belőle, ugyanis a gyomok fognak erőre kapni... vagy most ősszel, vagy jövő ősszel.
Vagy úgy lehet, hogy némi földet elvitettek és hozatsz 10-15-20cm rostált(!!!) földet. Akkor nem lesznek gyomok, csak amit a szél behord.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fotók, videók mobillal
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64gb - Makulátlan, új kijelző, akár beszámítással
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest