Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    Mondjatok okosra a covid vs ovibajárás témában, mert tegnap volt ovis szülői. Mondták, hogy a gyerek nem kerül át másik csoportba, tehát jóeséllyel le lesz maradva a többiekhez képest.
    Nagy a dilemma, mert ha lemarad, akkor kétesélyes, hogy be tudja e hozni a lemaradást. Ha bejár és elkapja covidot, akkor mind a négyünket megfertőz. Én vagyok a gyengébb láncszem, mert van rajtam bőven pluszsúly, sok HO is rátett. Meg a vérnyomásom sem épp alacsony. Elkezdtem itthon tornázni is, tegnap bringázni is mentem már és tervezek minden nap tekerni egy kicsit, de eléggé szívás lenne ha ledöntene minket. Meg arról nem beszélve, hogy a gyerekeknél is szövődmények lépnek fel, kitudja rájuk hosszú távon milyen hatása lenne.
    Csakhát gyerekek egyelőre nem kaphatnak oltást, tehát ők valszeg elkapják előbb utóbb, de mi felnőttek még kaphatunk oltást, csak kérdés mikor és az is hogyan véd.
    Én azt mondtam, hogy még maradjon itthon (kb október vagy november óta van itthon folyamatosan). Legutóbb 1 hónapja volt nagy fertőzés az oviban, akkor elég sokan elkapták, valszeg mi is lebetegedtünk volna, ha engedtük volna, hogy bejárjon.
    Más az, ha legalább 1 szülő eljár dolgozni és munkahelyről is hazaviheti, de nálunk a gyerek az egyetlen aki így közösségbe járna. Az látszik, hogy a boltból, ha nem nyalogatjuk a bevásárlókosarakat, akkor nem kapjuk el, tehát meglátásom szerint az ovi/iskola gócpontokon terjed.
    Szóval minden nap dilemmázunk, hogy mi legyen, meddig várjunk, mikor engedjük vissza. Neki is hiányzik az ovi, mondogatja is. Elmondtuk neki, hogy sok a baci (vírus, de nem zavartuk össze) és hogy zárva az ovi emiatt, néha el is megyünk arra zárás után, hogy meggyőződjön, hogy nincsenek ott gyerekek, de ettől még mondogatja, hogy hiányzik neki és szeretne oviba menni, nekünk meg rossz érzés, hogy megfosztjuk ettől. Az viszont mégrosszabb talán, hogy ha elkapjuk mi is, meg a kisteső is, aki alig 1éves. Ovi nagyrésze jár oda, 2gyerek van akiket szinte be sem vittek eddig, de a többiek azok mennek.

Új hozzászólás Aktív témák