Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    Index téma:
    Én szerettem, de a cikkek kb 10%-t olvastam el. Nagyon sok rajta csak vmi post volt, nem is igazi összeszedett cikk, ott meg az ember nem vár el minőséget. Nem is nagyon adtak.
    Viszont alapvetően érdekes témáik voltak, reálisan utánamentek dolgoknak, a tényfeltárós cikkeket, videokat szerettem. Remélem akik most felálltak azok csinálnak egy index2-t és problem solved. Ha bevállalják, hogy az elején 2-3hónapig nem lesz bevétel, mert így beinvesztálnak, akkor utána visszaáll minden a régi kerékvágásba.

    Autós téma:
    Nem szoktam érni, hogy valakinek miért jó ha 1-3évente cserélgeti az autóját. Nekem az autó az kötődés, mert szeretem, törődök vele, a család része kb, mégha most jóval keveebb törődést is kap. A kispolszki 6évig, az e30 10évig volt meg, a mostani pedig már 4 éve nyüstölődik.
    Jahnonak valóban régebbn kellett volna megszabadulni az autótól, de ez ördögi kör. Tud lenni. Mindig csak egy kicsit költesz rá és éppen aktuáisan úgy gondolod, hogy jéééé most kiadok 1-200ezret és akkor lesz egy jó autóm. Mégiscsak olcsóbb mint pár millát hozzádobni és venni mást. Aztán fél-1év múlva megint ez a kör van. És éppen aktuálisan nem tűnik sok kiadnásnak.
    Én is most ebben a cipőben járok, ez a csapágyas történet nem éppen jött jókor és ráadásul nem is nálam ment tönkre, hanem annál a faszkalap kóklernél. Ha ez a futóműves ráköltések előtt derül ki, akkor lehet, hogy én is inkább eladtam volna.
    De lehet ezt matekozni is, én is azt csináltam. Hiába fogom most gyakorlatilag 1éven belül rákölteni az autó eredeti vételárát, ha eladom, akkor ott tartok, hogy kb nullán vagyok, vagy maradt kb 2-300ezrem, és akkor vehetek valami mást, amivel megint lehet szopószorzó.

    És akkor local kereskedős csoportban meg látom azt, hogy néha kurvajó állapotban lévő autókat hirdetnek nepperek, ilyen 4-600ezerért. Akkor elgondolkodom, hogy amit az autóra költenék, annyiból tudnék venni mondjuk egy patika 4-es vagy 5-ös golfot.

    Nade a vétál nem minden. Múltkor raktak fel egy kurvaszép nemtuddomilyen mercit, bőrülésekkel, nagyon szép állapotban, asszem 2005-ös. 4zónás digit klíma, herevakaró, minden, és annyiba lenne mint a suzuki amit nézünk. Csakhát a későbbi fenntartás meg szívás, mert nagyon be lehet szoponi.

    Szóval innentől két eset van. Vagy az ember rendberakja az autót, vagy nyel egyet, hogy akkor a vételára és a ráköltések mennek a lecsóba és úgy áll hozzá, hogy akkor nem autóbeszámítás van, hanem nulláról kifizet egy másik autót. Itt az a kérdés, hogy az ember akar-e, tud-e szívni az adott autóval, vagy úgy gondolja, hogy megér annyit egy újabb autó ára, hogy ne legyen nyűg. Aztán ha azzal is baj van.... :U

Új hozzászólás Aktív témák