Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz sutszi #2779 üzenetére

    Ameddig az internet nem terjedt el eléggé és a határok gyakorlatilag zárva voltak, addig Svédország fenn tudott magáról tartani egy nagyon kedvező képet. A skandináv dizájn, a skandináv konyha, hogy mennyire fantasztikusan jó sofőrök, hogy mennyire diplomatikusak, et cetera, et cetera.

    Sajnos közben több dolog is történt, ami már megnehezíti a porhintést:

    - az interneten eléggé szabadon áramlik az információ, még ha a svédek élen járnak is a netes cenzurában.
    - a 90-es évek kezdete óta Svédország teljesen bedobta a gyeplőt a lovak közé a bevándorlást illetően. Még a 80-as években átálltak a munkaerő bevándorlásról a masszív menekül importra. Ami egy nemes cél is lehetne, de itt gyakorlatilag a háborús bűnösök és terroristák feltétel nélküli befogadása is társult a fentiekhez. Mivel a svédek rühellik a bevándorlókat és undorodnak tőlük, ezért nincs keveredés. Ha megjelenik egy nem svéd család valahol, akkor elkezdenek elköltözni. A 60-as évek gigantikus luxus lakóparkjait feltöltötték bevándorlókkal a harmadik világból és kialakultak a gettók. A 70-es évekre elkezdték zárni a kocsikat, a lakásokat, mert kialakult az a fajta bűnözés, ami korábban nem volt náluk.
    A 90-es években feltekerték a hangerőt 11-re, akkor fantasztikusan felnyomták a segélyeket, gyakorlatilag nem éri meg dolgozni, mivel kemény munkával és több évnyi erőfeszítés árán elért munkatapasztalattal eljutsz oda, hogy kevesebbet kapsz kézhez, mintha csak tátanád a szádat és mennél segélyt felvenni. A 90-es években született elveszett generációk a gettóban felnőve ideális bűnözők lettek. A szomáliai, iraki és afgán "gyerekek" mostanra egymást legépfegyverező, kézigránátozó, lekaszaboló és felrobbantó drogbandák haramiáivá váltak. Az elővárosokban rendszeresek a csoportos nemi erőszakok, a gyújtogatások, a rendőrök, mentők és tűzoltók csapdába csalása, zöld lézerrel vakítása, molotov koktélozása és megkövezése.
    - a nyugati sajtó is felfigyelt a svéd ámokfutásra, cikkeznek róluk
    - a többi skandináv ország (élen Dánia és Norvégia) Svédországgal példázik, amikor a kibicsaklott liberális bevándorláspolitika a téma
    - a lakosság is ráunt arra, hogy a politikusaik lerasszistázzák őket, ha felemelik a szavukat az erőszakos rablóbandák és vandálok ellen, az átlag svéd kezd elfordulni a magukat liberálisnak hazudó, de masszívan fasiszta "hagyományos" politikai pártoktól, mint Szocdemek, Munkáspárt, Zöldek, Liberálisok, Center, Moderátok. A kifejezetten nácinak kikiáltott konzervatív néppárt Svéd Demokraták most ősszel vélhetően történelmi győzelmet fognak alkotni.

    2015-ben majdnem becsődölt az ország, egyedül többet költöttek a menekültekre, mint az egész ENSZ. Ezt kicsit értelmezd.
    Azóta eléggé behúzták a kéziféket bevándorlás tekintetében, de ehhez hozzá kell tenni, hogy a teljesen szuicid 2015-ös szinthez képest fékeztek.

    A fentiek ellenére érdekes ország, vannak pozitívumok. Ezért is nem költöztem még el. De ha feleségem vagy a gyerekeim biztonságát nem látom garantáltnak, akkor megyünk innen. Mert a család épsége fontosabb.

Új hozzászólás Aktív témák