Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz FőDudu #21748 üzenetére

    Kérdés, mi a cél.
    Ha jól gondolom, kezdetben hálózati adattárnak használná, amíg rá nem érez az ízére, hogy nem kell mindenfélével szopolni. Bekapcsolja, színes-szagos felület megjelenik _magyarul_, konfigurálja, és hajrá.
    Utána egyből ráugrik a QnapClubra, mert az jó, és telepíti az úristent is, amit vélhetően soha nem fog használni :) vagy pedig ésszel, és csak azokat, amiket naponta / vagy rendszeresebben használ.
    Amúgy 1000€ (320E HUF) alatt is vannak teljesen rendben lévő NASok. Akár Qnap, akár Syno, akár más gyártó. 160ért (Ft) láttam távirányítós házi 4 lemezest, persze abba is kell 1-2-3 vagy 4 lemez, úgy meg nem vicces az ára, mert 4db 320GBs akármivel már nem csóróskodik az ember. Azt már lehet upgradelni is, mert a CPU foglalatban van, és a memória is sima so-dimm benne. 8-16GB, virtuális gépek már nem akadály ezeknek. Csak nekem ennyi lóvém akkor, amikor vettem, ilyen "hóbortra" épp nem volt. Kellett valami, ami gyorsabb, mint ez a 419P+, ez lett a mostani, 469L vagy mi, ez már "Atom', az van benne, 2 magos atom, 3GB rammal. Erre a QTS rendszerre bőven elég. De a komolyabba mehet "használt" i3/i5, meg sok ram, azt akkor mindenre is patent.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák