Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz eattila #116216 üzenetére

    Én úgy nézem, hogy elég sokan beállnak egy tempóra, aztán megpróbálnak együtt menni 2-3-4 fő. Persze sosem megy, mindig lemarad valaki. Bojban menni igazából piszok nehéz, folyamatosan rotálni kell, tartani a tempót, figyelni az akadályokat, meg a terhelést.

    Én beállok egy pulzusra tipikusan, aztán azt próbálom meg tartani, a tempó meg lesz ami lesz. Mivel nincs kompakt hajtóművem (53/39T elöl és 11-25T hátul), így meredek emelkedőn például a minimális sebességem kábé 8 km/h, mert egyesben annál lassabban már féltem a térdemet. Így amikor mások leváltanak MTB-n vagy kompakt hajtóműves országútin egyesbe és 2-3-al mennek felfelé, akkor én el kell húzzak mellettük. Van 2 olyan emelkedő, ahol a legtöbben felsétálnak inkább, én ott egyesben felküzdöm magam, de olyankor bőven 180 bpm felett vagyok.

    Ha 160 bpm körül vagyok, akkor igazából csak megyek ki a világból, de most amikor lenéztem az órára (tipikusan emelkedőn), akkor gyakran voltam 170-180-on. Viszont az átlag mégis 160 bpm körül volt, tehát a nagy átlagban nem volt olyan magas a pulzusom.

    Tüdőre nem éreztem, hogy kevés lett volna, a nagyon meredek emelkedőn az achilles érződött, de nem annyira, hogy fájdalomnak vettem volna. Szóval tekertem tovább.

    A murvás szakaszon is ment a kábé 20-as átlag, ott nagyon nem szeretnék zakózni....

    Kiittam 2 kulacs ásványos vizet, megittam vagy 5 pohár vizet és energiaitalt a depóban. Most nem volt kovászos uborka, így banánt és csokit nyomtam. Aztán gyí...

    Nem voltam közel görcshöz, ami azt mutatja, hogy jól ittam. Kábé negyed óránként nyomtam egy korty italt, meg amikor tudtam, hogy jön egy komolyabb emelkedő, akkor előtte pár perccel is.

Új hozzászólás Aktív témák