- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
beencee
őstag
A meedioTV-ből én csak a sima TV szolgáltatásokat próbáltam ki, egy Hauppauge PVR 150-es és 351-es kártyával. Time shiftinget és Progarm Gude-ot nem próbáltam, de egy valag lerás van különböző ilyen irányú tapasztalatról a meedio fórumon: [link]
Az XMLTV-nek van natív támogatása, de tudom, hogy vannak trükkjei, hogy jól menjen, ezt is nézd meg a fórumon.
Nem tudom, hogy mi az a ''Sima sorosport infravevőt'', kérlek pontosítsd ezt. Biztosan működik a Hauppauge kártyák távjával-vevőjével (nálam ez megy most) és az USB-UIRT vevővel (ez ment korábban), további kompatibilis cuccok, hozzájuk plug-inek: [link]
''Maga ez egész program mennyire stabil egyébként?'' Erre nem tudok mit válaszolni. Nagyon. De komolyan, nálam még nem rohadt le, pedig fejlesztgetek is alá, elődjét is használtam (myHTPC), stb. Van néhány nyűgösebb plug-in, ami még nem a végleges verzió, azok okozhatnak memóriahibákat kilépéskor, de ennyi. Fontos, hogy a .NET keretrendszer legyen istallálva az XP után, utána a meedio, így megy az alaprendszer és a legtöbb plugin, ha kell valami spec cucc valamelyik pluginhez, azt jelzik (ha máshol nem a plugin fórumbeli topikjában). -
beencee
őstag
Egy kis szépség mindenkinek, akit érdekel (én teljesen belezúgtam a szépségbe)
További információk: [link] -
beencee
őstag
válasz #18538752 #334 üzenetére
Ha esetleg továbbmész az ASUS-sal, akár HTPC, akár barebone alapjaként, szívesen olvasnék a tapasztalatokról.
Ház ügyben most nyomozok, elvileg Németországban van, az ár még kérdéses. Illetve még a belsejével kapcsolatban is van egy csomó kérdésem (ez egy elég bonyolult hőcsöves megoldás, kivezetve a hőt a két óriási oldalsó hűtőbordákra, valószínűleg elég szűk a kompatibilis lapok, stb. száma), de dolgozok rajta. -
beencee
őstag
válasz #18538752 #337 üzenetére
Egyelőre egy Sony video házában lakom a jelenlegi HTPC-mel, lásd adataim, illetve jelen topik korábbi hozzászólásai, valahol kép is van.
Nekem a barebone-nak nevezett formavilág nem nagyon jön be, de ez egyéni betegség A HTPC az legyen olyan mint egy hifi egység (nálam csak a 430mm szélesség jöhet szóba), a normál gépemnek van lezsírozva egy (korábban csak az USA-ban forgalmazott) Sony VAIO álló ház, home-servernek egy moddolt HP Brio van, stb. -
beencee
őstag
Igen, valóban, igazad van, pontosan ezt írtam én is Rosep kollega kérdésére egy post-tal feljebb.
Mint ahogy valószinűleg egy 6-7'' kijelzőn is elég nehezen olvasható a normál betűméret... mondjuk egy Dign X11-es házon és társain. De nem is arra tervezték, hanem hogy egy megfelelő front-enddel helyettesítse a beviteli eszközöket (nem véletlenül touch screen). Meg szerinem elég zavaró is lehet egy ilyen kijelző, este, filmnézés közben (bár valószínűleg kikapcsolható) és hát persze az ára De ahogy írtam, ízlések és pofonok...
Ettől függetlenül, ha nem lenne horror ára, illetve létezne 430mm szélességben ez a ház, persze én is kipróbálnám -
beencee
őstag
válasz #18538752 #361 üzenetére
Most egyelőre elvagyok a Sony házban. De mivel a hang-video cuccaim most ''öltöznek át ezüstbe'' ezért most egy a Sony QS sorozathoz igazodó (puritán, egyenes-sima alu előlap) házat kajtatok.
Így nekem az ilyen stílusú, ezüst, 430mm széles házak jönnek szóba és ez nem is olyan egyszerű. A legjobb ''ház-összefoglaló'' szerintem itt található: [link] Egyelőre gondolkodom, a fenti paraméterek alapján, meglátjuk. -
beencee
őstag
HTPC konfig az adataimnál...
- Nyilván a passzív táp a legjobb, bár annál is mozgatni kell valahogy a levegőt a házban. Nekem egy 200W-os LiteOn mATX táp van moddolva 6cm-es Papst venti 5V-on, hűtőbordák nagyobbítva a tápban, így csak akkor hallok valamit, ha leveszem a ház tetejét és 10cm-re odahajolok (bár jön a Zen hozzám is, de nem biztos, hogy ebbe kerül)
- Nyilván sokkal jobb a noti vinyó, nekem is az megy, ráadásul nekem a 30GB is sok az XP-nek, meg Meedio-nak, stb. a ''műsor'' másik gépen van
- Igen az AsRock 775Twins HDTV-be nehéz lesz a Sempron
- A prochűtő szerintem is kulcskérdés, nálam egy Zalman 7700 AlCu megy a 3GHz CeleronD-n, 900-ra leszabályozva nem tudtam 40 fok felé vinni és így hangja sincs (bár tudjátok nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy a 2xsokszáz vattos erősítőkben sem volt soha ventillator, csak marha nayg bordák és azok is disszipáltak ennyi hőt... Lásd a hFX házat a 330sz. postomban, ott a ház két oldala két marha nagy hűtőborda és hőcsövekkel viszik oda a hőt a passzív(!!!) prociról )
- szerintem bőven sok a Celeron D, tulajdonképpen mire is kellene az a marha nagy számítási teljesítmény egy HTPC-ben -
beencee
őstag
HTPC házak összefoglalója (mindenki, aki ''számít''): [link]
-
beencee
őstag
Én egy PVR150-et nyúzok már lassan egy éve, én teljesen meg vagyok elégedve a minőségével, stb., ha van valami konkrét kérdés, előbb-utóbb biztos válaszolok
(Különben én is kerestem low-profile-ban ezt a karit itthon, de gyakorlatilag lehetetlen volt beszerezni.)
Ja és mATX, TV-out-os A64 alaplapban szerintem a DFI RS482 Infinity a nyerő (lásd tts bazárja, tts kft., csak hát az ára... ) -
beencee
őstag
Először is nagyon gratula a szép munkáért, valahogy így kell ezt csinálni A házmegoldás nálam különdíjas
Különösen tetszett a hangrész igényes megoldása, egy HTPC-nél, erősítőre, hangfalakra kötve különösen hamar kijön, hogy milyen rossz minőségűek az alaplapi hangcuccok. A meedionál a Configure Meedio-ban (General fül, Screen position) nem sikerült a kép beállítása, vagy hogyan próbáltad? Esetleg itt is találsz segítséget: [link] -
beencee
őstag
Valahogy megy a dual display mód, akár így is, de én még nem próbáltam. (De ezt amúgy nem a video kártya driverének kellene tudnia )
Különben készült erre még külön meedio theme is [link], annak a topikjában találhatsz tippeket, illetve keresd a meedio fórumon fasttech kollegát, szerintem ő tud ebben segíteni. -
beencee
őstag
válasz #18538752 #468 üzenetére
Régebbi téma, amiről beszéltünk:
Teljesen beüzemeltem a MS MCE keyboard-ot [link] . Lecseréltem a meedio alatt az XP-t, XP MCE-re, letöltöttem hozzá a billentyűzet igényelte két patch-et és így tökéletesen megy az MS távirányító vevőjével. Érdekes módon még jó 10m-ről sem igényel különösebb rálátást, teljesen jól megy. TV, erősítő ki-be kapcs-ra, erősítő hangerőre könnyen meg lehetett tanítani, ugyanúgy, mint a távirányítót. Mivel notit is használok, így a billentyűkiosztás megszokása nekem nem volt nehéz, ha valaki csak ''normál'' bill-t használ, akkor nehézkes lehet az elején, csakúgy, mint a ''pöcsegér''-re való navigálás.
Összességében nálam bejött és a kinézete miatt a páromnál is , úgyhogy az asszonyfaktora is meglehetősen magas, jó minősítést érdemel. -
beencee
őstag
-
-
beencee
őstag
válasz #18538752 #478 üzenetére
Én nem igazán láttam különbséget, két TV-n is kipróbálva az én ASRock lapom és egy ASUS A8N-VM CSM képe között (bár nem volt egy maratoni teszt, az igaz) és feltételezem, hogy a DFI képe legalább ilyen jó (sőt) ugyanezzel a chipsettel. Illetve egyéb szolgáltatásai, csatlakozói, minősége, stb. tekintetében nálam a DFI nyerne. Ha még előtte állsz a lapvásárlásnak, szerintem vedd számításba ezt is. Szerintem tts is segít.
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
válasz #18538752 #480 üzenetére
Megnézted azt a linket, amit a múltkor javasoltam ? [link] Itt gyakorlatilag megvan mindegyik, amelyik szóba jöhet, elég sok adattal.
De végül én sem tudtam választani és inkább rendesen megcsináltam a Sony video-s házamat, ünnepek után teszek fel képeket róla, addigra már remélem a kijelzője is meglesz. [link]
Az egyik haveromnak egy ilyen Punditja van, ő nagyon szereti.
[Szerkesztve] -
beencee
őstag
Nyomul a Yahoo mindenhol, kicsit nagyon szomorú vagyok: [link]
-
beencee
őstag
Bocs, biztos félrértettem, hiszen azt kérdezted, lehet-e kapni ezt itthon
Arról pedig, hogy ''jó alternatíva-e vagy van jobb'', akkor lehetne véleményt mondani, ha megmondanád, hogy mivel szemben gondolod alternatívaként.
Nekem, mint távirányító, nagyon bejött a HTPC-mhez (különösen a billentyűzetével együtt), az XP MCE gond nélkül kezeli, alternatív driverrel az összes gombja (a TGB is !!) külön-külön programozható, stb., stb. -
beencee
őstag
-
beencee
őstag
Ha az általam használt program alatt a meedio-t érted, akkor az Windows alatt megy, Linux-os verziója nincsen. (Bár most éppen megszűnni készül, miután a stuff-ot és a céget felvásárolta a Yahoo!)
Sajnos csak a Hauppauge-kkal vannak tapasztalataim. (De szerintem itt a PH-n találsz topikokat a többi kártyáról is) -
beencee
őstag
Már visítoztam itt emiatt és bár kissé szerénytelenül említem meg , de mostmár olvasható magyarul is: [link]
Lehet, hogy fel kellene éleszteni a Htpc szoftverek topikot újra áttekinteni a jelenlegi kínálatot. A jelenlegi versenytársak mellett nyilván a Meedio Community is elfoglalja a helyét a különböző pozíciókon, valami lesz magával a termékkel is, illetve kérdés, hogy Pabloék mi fognak villantani a Yahoo!-nál a meedio technológiájára alapozva. -
beencee
őstag
Igen, ez. Pablo (the meedio man ) azt mondja, hogy teljesen meedio alapok (erről szólt ez a felvásárlás), persze még egy csomó minden lesz benne, amit jelenleg fejlesztenek. A visszajelzések különben inkább jobbak, már amiket én olvastam.
Én még nem próbáltam ki (egyelőre stabilan megy a ''régi'' meedio, nem tudom, mikor lesz rá időm), de a meedio fórumon (pl. ebben a topikban [link]) találsz róla infokat, tippeket, egy csomó trükköt, stb.
Illetve továbbra is megy a meedio.com add-ins része, illetve nagyon jó dolgok vannak a franciáknál is [link] -
beencee
őstag
válasz zLegolas #536 üzenetére
Olyanokat én is az asztali gépemen, vagy notin csinálok, de ha zenét akarok hallgatni, mp3-t, vagy netes rádiót, képeket nézni, vagy valamelyik filmet, stb. (és ezeket persze az asszony is, úgyis, ha otthon sem vagyok és persze távirányítóval) na arra jó pl. a meedio is, erre értettem a front-end szükségességét. Például.
-
beencee
őstag
Ez enyhén szólva zavarosra sikerült... Mi az a ''sima asztali hangszóró elektronika'', illetve az ''egyenáramról működő asztali hangszóró'', mit értesz ezek alatt?
A normál felállás HTPC esetén a HTPC egy ugyanolyan forrás az erősítőhöz, mint egy CD, vagy DVD játszó, MD, vagy hagyományos magnó, lemezjátszó, vagy bármi, tehát ha a hangátvitelt nézzük, akkor a lánc (kábelek nélkül): HTPC --> erősítő --> hangsugárzók. -
beencee
őstag
válasz Komplikato #567 üzenetére
A ''3db RCA csatis megoldás'' a komponens csatlakozás. (Nem keverendő össze kompozit csatlakozással )
-
beencee
őstag
válasz Komplikato #569 üzenetére
Ezek a szempontok nekem is nagyon bejönnek
Amiben vannak tapasztalataim, ötleteim:
1. Rezgéscsillapításra én olyan speciális gumialátétetket használtam, amelyeket nagy választékban (méret, forma, stb.) lehet kapni gumitömítéseket, profilokat alátéteket forgalmazó boltban.
2. A táp alá (helyesebben a táp és a gépház közé) használt traktorbelsőből vágtam ki megfelelő profilt.
3. A htpc-mben a 2,5'' noti vinyó ''patikai gumigyűrű''kre van felfüggesztve (bármelyik patikában kapsz ilyet, ha szépen nézel a patikusnénire), ez egy világosbarna nyersgumi cucc...
4. Ha alaplapi ATI és AMD és mATX, akkor az egyik legjobb szerintem a DFI RS482 Infinity, tts kollega tud ebben segíteni... -
beencee
őstag
válasz Komplikato #572 üzenetére
Már többször ígértem, hogy csinálok képeket, előbb-utóbb meglesz az is
A szellősebb hely nálam ebben az esetben egy 9cm magas Sony video háza, amibe a HTPC-m van beépítve (lásd adataim).
Ebben nálam is egy Twin775 megy, nálam erre a feladatra (persze a hangját leszámítva) tökéletesen elég, megy rendesen, bajom nem volt vele (idáig). Dual channel-t tényleg nem tud, de nálam itt ez nem is hiányzik, így is bőven túlméretezett. Persze ha valaki ''klasszikus'' gépként akarja használni, valami komolyabb processzorral, úgy más lehet a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest