- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rappit4
őstag
Még annyi kérdésem lenne, hogy a mostani HTPC-mben egy QC5000-es van és a kép vagy a hang egy nagyon picit vagy csúszik vagy késik. Hiába frissítettem a gpu driverét az sem oldotta meg, esetleg nem tudjátok mitől lehet?
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #36841 üzenetére
Panasonic UT50. A hang optikán megy. Az a baj, hogy nem tudom, hogy késik vagy siet a hang
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #36845 üzenetére
Simán hdmi kábellel. Tán az lenne a rossz?
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #36859 üzenetére
Így van bekötve, ahogy írtad. Nem megy semmiféle képrondító (még be is van kalibráltatva a TV). Majd megpróbálom a késleltetni a hangot.
-
rappit4
őstag
válasz rappit4 #36860 üzenetére
Na asszem egy 75ms késleltetés megoldotta, köszi mindenkinek!
Még annyit megfigyeltem, hogy most éppen az American Psycho-nál megfigyeltem, hogy néha mintha ugrana egyet a kép meg amikor zene van mintha nagyon picit akadozna. Ilyet talán a True Detective egyik részénél figyeltem meg, de betudtam annak, hogy szar minőségű volt. Ez hardveres probléma lehet? -
rappit4
őstag
válasz MasterMark #36867 üzenetére
24hz mind a kettőnél.A film végefelé 214 missed frame van.
-
rappit4
őstag
Beállításokat, skineket meg a médiatárat áttudom improtálni openelecre?
-
rappit4
őstag
Hali!
Openelec alá valahogy fel lehet esetleg telepíteni a Steamet? Azon gondolkodtam, hogy a HTPC egyben egy ilyen in-home streamer gép is lesz és az emeleten lévő nagygépről tudnám streamelni a játékokat a kanapéra. Ez megoldható valamilyen formában? -
rappit4
őstag
Hali!
Most kezdem el összerakni a második HTPC-met. Most a QC1900DC lap mellett döntöttem és az lenne a kérdésem, hogy ez a táp elég lenne-e neki? -
-
rappit4
őstag
A felbecsülhetetlen érzés, amikor az ember nagy hévvel megrendel mindent egy helyről a htpcjéhez, hogy majd hétvégén összerakja és sima ramot vesz so-dimm helyett.
-
rappit4
őstag
Igen már lebeszéltem egy PH-s kollégával egy 2gb-osat viszont sikerült szerválnom egy 1GB-osat havertomtól és be is üzemeltem az openelec-et. Eddig nagyon bejön, viszont volt egy olyan gond, hogy hagytam 10-20 percet állni a gépet majd mikor visszamentem nem volt hang és a hangkimenet beállításnál nem találtam meg azt a csatornát, amire azelőtt volt állítva. Újraindítás megoldotta. És még annyit tapasztaltam, hogy youtube videók közben egy pillanatra eldobja a hangot és az erősítő is hirtelen azt írja ki, hogy nincs dekóder aztán utána egyből vissza is áll. Úgy néz ki, hogy htpc>hdmi>erősítő>hdmi>tv.
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #37409 üzenetére
Tehát bedugom a HTPC-be és egy ugyan azon hálózaton lévő gépren a transmission webfeleütén arra a merevlemezre akarok rátölteni, de nem tudom mit írja be, hova töltse. Windowson mondjuk így írnám: D:\Filmek.
-
rappit4
őstag
válasz MasterMark #37411 üzenetére
Igen, abba a gépbe van dugba, amelyiken az openelec van. A windowsos gépemről egyébként elérem a hálozaton keresztül a merevlemezt.
-
rappit4
őstag
válasz gery2123 #37414 üzenetére
Értem, most azt nem is tudnám leformázni, mert nincs annyi hely a gépen, hogy átrakjam a vinyóról. Most csak egy olyan nagyon egyszerű dolgot akarok, hogy a gépemről a transmission webes felületén rá akarok tölteni erre a merevlemezre filmet.
Tehát ide nem tudom mit kéne beírni. Biztos nagyon egyszerű a dolog, de nem értek a linuxhoz. -
rappit4
őstag
válasz gery2123 #37419 üzenetére
Mindjárt megnézem, csak közben újabb problémák léptek fel. Valamiért nem látom a fileokat hálózaton keresztül. Távirányítani tudom telefonnal és net is van rajta, illetve egy add-ont sem tudok letölteni, rámegyek, hogy telepítés felvillanik hogy 0% és ennyi. Újraindítottam a gépet, de nem oldotta meg.
-
rappit4
őstag
Na jó én lehet áttérek windowsra, mert ez az openelec teljesen kikészít. Most sikerült berakni, hogy a merevlemezre töltsön (/var/media/Merevlemez/Filmek ez volt a cím) és ki is írja, hogy 185gb szabad majd leszed 13MB-ot és azt írja, hogy teli van a lemez. Olyan véletlenszerű hülyeségeket produkál. Pl. hogy egyszer jó a hang egyszer meg nem, meg most valamiért teljesen a semmiből egyszer csak nem látom a hálózaton keresztül a fileokat, meg az, hogy nem tudok egyetlen egy add-ont sem letölteni.
Szerk.:
Most hirtelen beindult a letöltés transmissonban.... a többi probléma sajna még fenn áll.[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Szerintetek megérne egy újrainstallálást az openelec? Teljesen véletlenszerű dolgokat produkál. Pl. ha kikapcsolom és vissza akkor jó a hang meg a samba hálózat is egy darabig aztán ha hagyom állni már nem működnek. A hangnál akkor jó, ha a hangeszközök között van egy olyan, hogy "Pioneer HDMI... akármi" és ha arra teszem jó. Aztán már nem jó és olyankor csak olyant látok, hogy "HDMI1" és "HDMI2" és egyiken sem jó. Senkinek nincs ötlete mitől vannak ezek?
-
rappit4
őstag
Hali!
Ez a táv működik kodival(openelec)? Vagy ennél van praktikusabb, amit ajánlanátok? (IR-eset nem szertnék)[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Az nem tudjátok mitől van, hogy a kalibrálásnál beállítottam a kép méretét, viszont film lejátszásnál az alja mégis kilóg a kezelőfelületnek?
-
rappit4
őstag
Azt meg lehetne oldani valahogy, hogy a borítókat meg filmcímeket imdb-ről szedje a szinposzist pedig a magyar port.hu-ról? Ha a port.hu-t állítom be nagyon sok filmet nem talál meg. Ti nektek hogyan van beállítva?
-
rappit4
őstag
válasz Celtis #37569 üzenetére
Jó lett, köszi!
Még egy olyan gondom lenne, hogy a zenéknél kijelez egy Breaking Bad diszkográfiát ami több száz szám és külön albumként rakta be így elég kaotikus a dolog. Namost egyszerűen nem találom a mappát meg a zeneszámokat sehol csak a médiatárba. Sem a fájlkezelőben sem windowsról hálózaton keresztül. Hogy tudom a médiatárból megtudni, hogy hol leledzik a file gyökere? -
rappit4
őstag
Hali!
A Q1900-as HTPC-m, amin Openelec van már teljesen jól funkcionál az eleinte felmerülő sok probléma ellenére viszont egy még mindig fenn áll, mégpedig az, hogy a hang teljesen random időközönként mintha lenémulna egy fél másodpercre. Tehát nem pukkanik a hangszóró vagy beakad egyszerűen csak eldobja a jelet. Így néz ki a jel útja: HTPC>>hdmi>>Yamaha HTR-3063>>hdmi>>Pioneer Kuro. Nem csak filmeknél csinálja, hanem szinten minden hanggal járó média anyagnál. Nem teszi nézhetetlenné a filmet, de elég zavaró. Köszi előre is a segítséget! -
rappit4
őstag
Hali!
OE alatt a transmission mitől lehet ilyen lassú? Alapból az asztalin a qBittorrent 24MB-al szed, míg ugyan azt a kábelt illetve torrentet használva a HTPC 1.4MB-al. Valami beállítási gond lehet? -
rappit4
őstag
Hali!
Esetleg tudnátok abban segíteni, hogy az openelec alatt a transmisson miért szed eszméletlenül lassan? 25MB/s helyett van, hogy 500kB/s-el, de leges legjobb esetben 5 MB/s-el szed. Eléggé idegesítő a dolog és semmi ötletem nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest