Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz DonThomasino #2964 üzenetére

    Nem tudom miért idegenkedsz az akkus csavarbehajtóktól, de ha nem fixen mindig ugyanazt csinálod (pl. gyártósor) hanem mozogsz is, akkor a kábel mindig csak útban lesz.
    Ha hobbi/alkalmi használatra kell akkor jobb gépek akkuja nagyon hosszú ideig kitart, ha meg ipari használatra akkor meg be kell kalkulálni a költségvetésbe, hogy időnként cserélni kell az akkut (a kábelt kerülgetni se ingyen van, annyival lassabb a munka, valami borulhat/sérülhet a kábel miatt stb).

    Nem ütvecsavarozót (impact driver) ma már nem vennék. Tényleg annyival jobb mint egy sima csavarbehajtó.
    Nemrég szereltem össze egy Ikeás asztalt. Az egyik oldala az egy fémkeret, amit 3 elég mély csavar tart.
    Első próba, max racsnis fokozat. Alig ment valamit leracsnizott.
    Második próba (még élnek a régi reflexek) kikapcsoljuk a racsnit. Kb. félig bement majd kiugrott (nem figyeltem). Ezt a csavart már csak kézzel mertem behajtani mert kicsit deformálódott a fej.
    Ekkor bekapcsoltam az ütés funkciót. Mint kés a vajba hibátlanul ment be a többi csavar.

    Viszont azt tudni kell, hogy ütvecsavarozóhoz olyan bitek is kellenek amik ezt bírják (+nem árt védőszemüveg). Ahol a biteket vettem a DeWalt-ot ajánlották (nekem ez nem volt jó, mert nem volt benne inbusz és pl. az Ikeás asztalhoz is az kellett) ezért a Hitachit vettem (nem azt mondom, hogy más nem lett volna jó, de abban a boltban ezek voltak).
    (OFF: Nem értem miért imbusznak szokás mondani mert a Innensechskantschraube Bauer und Schaurte-ben egy fia m betű sincs...)

    Szóval még az áruházláncos csavarbehajtónál is érdemes előre eldönteni megelégszünk-e a legolcsóbbal vagy inkább valami jobbat veszünk.

    (OFF: Én ezen is túlmentem, vettem egy M12-es azaz olcsóbb Milwaukeet-t egyszer élünk alapon...).

    Szóval sima csavarbehajtót nyomatéktól függetlenül hanyagolnám, ha komolyan gondolod ezt a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák