Új hozzászólás Aktív témák

  • Savageboy

    aktív tag

    Sziasztok!

    Egy Dell Inspiron 7720 SE notebookot használok PCE164P-N03 adapterrel (mini PCIe interfészen) egy Gigabyte GTX 780Ti OC csatlakoztatására (illetve egy XFX TS Gold 550W ATX tápot a kártya meghajtására). A notebook eredeti DSDT tábláját módosítottam, hogy 36-bites címtartományban tudjon a Windows 10 memóriát kiosztani a kártyának (a módosított DSDT-t Clover bootloader tölti be a Windows indulása előtt), illetve a beépített nVidia GT 650M dGPU-hoz tartozó PCIe root complex-et letiltottam (különben random VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR kékhalálokat kaptam).

    A fenti összeállítás egész korrektül működik, benchmark eredmények alapján durván a 80%-át hozza a kártya az asztali gépben mért teljesítményének, ami a GT 650M-hez képest elég nagy előrelépés. Azzal kapcsolatban lenne viszont kérdésem, hogy a körülményes rendszerindításra van-e valami ötletetek: jelenleg úgy tudom a rendszert működésre bírni, hogy a notebookot kikapcsolt eGPU-val elindítom, majd elküldöm a gépet készenlétbe, bekapcsolom a tápot a zöld ér és egy föld összezárásával, majd ébresztem a laptopot.

    Ha az eGPU áram alatt van és úgy indítanám a gépet, akkor már az elején az UEFI-nél bukik a mutatvány, be sem jön a Dell logó, végig sötét marad a kép és nem tölt be semmilyen operációs rendszert.

    Ha a már eGPU-val működő rendszert újra készenlétbe helyezem és úgy próbálnám ismét ébreszteni, akkor szintén fekete képernyő és rendszerlefagyás van, tehát mindig el kell játszanom a fenti műveletsort, hogy működésre bírjam a rendszert.

    Valakinek lenne valami ötlete, hogy lehetne kicsit "Plug 'n play"-ebbé varázsolni az eGPU élményt? :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák