Új hozzászólás Aktív témák

  • kuruczz

    tag

    WaxteQ XBOOK 60 FL

    Az adatokkal most nem foglalkoznék, inkább a saját benyomásaim:
    Amiért vettem (kértem szülinapra):
    Android 4.2.2
    Világít, lapozógombos

    Nook Simple Touch with Glowligt (amit sokan ismerünk, kiveséztünk már) - hoz képest:
    Anyaghasználata nagyon jó, gumírozott a hátlap és az előlap is, minősége jobb a Nook előlapjánál, kicsit rosszabb a hátlapjánál. De!!! teljesen sima, azaz semmi kézbe simuló forma. Mint Onyx C65, de annál sokkal jobb, mert gumis (a Kindle is sima csúszós műanyag emlékeim szerint, de ne vessetek meg ha rosszul emlékszem). Gyári tokja valódi műbőr, bepattintós viszonylag puha műanyag bölcsőben ül az olvasó, ami teljesen körülveszi, mind az oldalánál, mind a sarkainál, kellemes fogni. Tokkal 1/3-al vékonyabb a tokos Nook-nál.

    Nincs ajtaja az SD kártyának, ráadásul a tok is szabadon hagyja, ez nekem nem annyira tetszik. Töltésjelző LED-je nem olyan elegáns, mint a NOOK-on, de van, és működik, kicsit harsogó.

    Ami reménykeltő, hogy a szerkezeten van két mágnesezhető pont a jobb szélén (ilyen az Onyx c65-ön is volt, amihez ébresztős tok van...) A tokon is van két mágnesezhető rész (nem értem miért nem mágnes, de hagyjuk). Ha valaki tudja, hogy működik az ébresztős tok, na tartsa magában! Köszi.

    Kijelző nagyfelbontású, kiváncsi vagyok a különbségre, holnap napfénynél készítek róla képet. Világítása jobb a NOOK és az ONYX világításánál, a LED-ek alul vannak, nem látszanak, csak a "holdudvaruk". Aki a megvilágítás miatt vesz új olvasót, az egy nagy pléd alatt hasonlítsa össze az Edigitálban a Kindle-vel. Engem a leggagyibbnak kikiáltott NOOK STwG világítása is teljesen kielégített.

    Eddig számomra jobb mint a NOOK.

    A lényeg:
    Telepíthető alkalmazások:
    Calibre Companion (ezért cseréltem le a NOOK-ot) kifogástalanul együtt működik a Calibre-vel (rendez annak lehetőségei szerint, nézegethetők a címlapok, stb...)
    Total Commander műűködik, de itt sincs fül a görgetésnél, simítani kell a képernyőt.
    Aldikó, Cool Reader, AlReader működik.

    Alvás közben a kisgyerekes macskás kép jelenik meg mindig, nincs borítókép az utolsó könyvről, ami a NOOK-on nekem nagyon tetszett (bár az egy buherált rendszerrel futott, ez meg ahogy a gyárból jött (igaz a borító pont gyári dolog a NOOK-nál)).
    Az alvásból ébresztő gomb nincs kényelmes helyen, a NOOK "n" gombja sokkal jobb volt (de reménykedem még a tokban...)
    Gombok majdnem ONYX szinvonalúak, nagyon jók. Nem kattognak, jól érezhetőek, 6 db van belőlük a felső kettővel csak ismerkedem, a bal a teljes frissítésé, a jobb a vissza.

    Menü majdnem mint egy tablet-é (pl.: USB kapcsolódás), de a launcher ami fut rajta majdnem megegyezik az Onyx-al. Nekem nem tetszik, egyelőre nem próbáltam testre szabni. Teljesen magyar, nincs benne semmi Icarus-os melléfordítás.

    Ennyit első benyomásként

Új hozzászólás Aktív témák