Új hozzászólás Aktív témák

  • Helsing

    aktív tag

    Több órányi teszt és fórum olvasgatás, valamint számtalan összehasonlító videó nézegetés után még tanácstalanabb lettem, hogy mit vegyek.
    Állítólag a Kindle a legzökkenőmentesebb olvasó. Nos, a videók alapján ez kb tizedmásodperceket jelent mert lényegi különbségeket nem láttam pl a Koboval összehasonlítva.
    A Pocketbookot kizártam a tesztek alapján. Róluk nem is néztem videókat. De elkövettem azt a hibát, hogy bementem a MM-ba és kipróbálgattam az olvasókat. Meglepődve tapasztaltam, hogy a Pocketbookok is teljesen rendben vannak sebességügyileg. Az pedig hatalmas bónusz, hogy van rendes könyvtárszerkezet. A szótár is egészen használhatónak tűnt hozzá.
    A Touch HD és Lux gombjai tényleg halkak. Van kattogás, de simán tűréshatáron belül van.

    Sajnos csak Paperwhite meg sima Kindle volt. A Voyage-t nem tudtam megtekinteni, pedig nagyon jó lett volna. Könyv nem volt rajtuk, csak a használati útmutató. Szótár funkció sem működött regisztráció nélkül. Szóval sok mindent nem tudtam kipróbálni rajtuk. Azt mondjuk észrevettem, hogy a margók nagyon rosszak. A legkisebb is nagy szerintem.
    Voltak Bookeen márkájú olvasók is. Az egyiknél síkban volt a képernyő a kávával és nem nézett ki valami jól. Nagyon nagy volt a távolság az üveg és a képernyő között. Kíváncsi lennék, hogy a Voyagenél is ennyire látványos a távolság vagy csak a Bookeen lett ilyen suta.

    Mivel világos volt ezért a világítást nem nagyon tudtam tesztelni. Működni működött meg egyenletesnek tűnt, de sötétben jobb lett volna látni.
    Az Alcor Myth Ledet is megnéztem. Na az katasztrófa a többihez képest sebesség terén.

    Valahogy olyan mintha az e-book gyártók összebeszéltek volna és szándékosan úgy alkották meg az olvasóikat, hogy legyen egy terület amiben jobb a többinél. (Kivéve Alcor)

    A Pocketbook Touch HD 2 jó kis olvasónak tűnik. Az ára viszont elég magas (52e). A PW csak kb 33e viszont nincs benne SMARTlight és gombjai sincsenek, meg könyvtárszerkezetet sem támogat. Viszont remek szótára van.
    A Voyage 60e. Ezért a pénzért kapunk gombokat amik teljesen hangtalanok és tuti nem romlanak el. Valamint sík képernyőt is, ami szerintem nagyon tetszetős.
    A Kobo H2O 2nd vízálló és 6.8 col. Az ára 67e. Van benne Comfortlight is. De nincsenek gombjai és a szótára sem túl jó állítólag.
    A Kobo Aura One szintén vízálló és 7.8 col. De gombok ezen sincsenek. De ha jól látom akkor a képernyője szintén síkban van a kávával. Az ára viszont már 75e
    A Kindle Oasis ára pedig már erős túlzás kategória nálam. Szóval ő nem játszik.

    Még emésztenem kell egy picit a dolgokat. Prioritásokat kellene felállítanom, de nem nagyon megy.
    Mindhárom márkával szimpatizálok ilyen vagy olyan okok miatt. Mindben van valami ami tetszik és olyan is ami nem. Úgy tűnik a számomra tökéletes olvasót még nem gyártották le.

Új hozzászólás Aktív témák