-
IT café
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n000rbi
senior tag
válasz Multibit #2502 üzenetére
Túlmelegedés? Most épp ehhez értem itt a nagy olvasgatásban a D1 kapcsán (bár green a hdd ami belemenne, de ennek ellenére is sokan panaszkodnak, hogy melegszik, hűtésmodokról megy az okoskodás) Nekem mindenképpen zártabb helyre menne, tehát nem felső polcra.
Azt már tudom, hogy a D1-ben nagyjából Max hardvere van, de ez mitől jobb, mint a Base 3D-ben lévő belső? Nem az utóbbiban van újabb sigma chip? Vagy csak a kiforrottabb fw miatt ajánljátok a D1-et?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz n000rbi #2507 üzenetére
Igen az app-ok miatt is érdemes. Bevallom, néha az orosz zenecsatornán is elbambulok rajta...
(Persze csak ha nem PS4, Wii vagy WiiU-zok - de ez itt off )[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
n000rbi
senior tag
Köszönöm!
Nincs gond ezzel, a smart része számomra felejtős egyébként is, a lényeg, hogy azt tudja jó minőségben, amire elsődlegesen kitalálták (ha beválik, idővel majd kap szép erősítőt, normális hangsugárzókkal - jelenleg egy egyszerű logitech z906 van, ami inkább csak játékra jó)[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
amúgy abban mi a logika, hogy én anno a 303D-t 59.900 Ft-ért vettem, most meg akciósan 75k Ft.
Én azt hittem az árak lefelé szoktak menni, főleg ha a termék (számtech termék) még öregszik is az évek alatt. De ha ezt tudom, akkor veszek pár dune-t, aztán az évek alatt majd szépen visszahozzák az árukat, mint egy ritka 40 éves sportkocsi.
Ennek tudatában akkor tényleg nem sok a solo 4k 100k-s ára. Én még azt hittem, hogy 60k, vagy az alatt mennek a régi dune-k.Amúgy tényleg ér annyit a D1:
-kijelzője
-"full menüje"
-3,5" hdd-je
-plusz 1 usb-je
hogy az újabb, árban ugyan annyi 303D helyett vegyétek? Már ha még kapható.Nem azt mondom, hogy bármelyik is jobb cucc lenne, egyik ebben jobb, másik abban, de a tudat, hogy egy régebbi terméket veszek X pénzért, mikor X pénzért kapok újabbat is, persze nem ugyan azt!!, az engem egy ideig lehet frusztrálna. Azért ebben mégis csak újabb a sigma chip, meg pár dolog biztos fejlődött az évek alatt.
Amúgy HA ANNO, mikor én vettem a 303D-t és akkor lett volna D1 (azt hiszem nem volt), akkor szerintem én is azt vettem volna. Életben nem néztem az enyémen még 3D-t és nem is fogok. Viszont a kijelző nem lenne rossz, bár nem is kötelező, de tény hogy jobban néz ki. A többi előnye nálam nem előny.
Szóval nekem végülis mindegyik jöhetne. -
dh66e
veterán
Többek között az euro/dollár árfolyam ami befolyásolja a dolgokat.Aztán itt van a kereslet kínálat dolog.
Nekem speciel ezek drága dolgok mert mindig van jobb helye a pénznek és ha anno nem sikerült volna tényleg olcsón egy egy éves B1-et vennem akkor talán még most sem lenne dune-öm és egy csomó szabad időmet is megspóróltam volna.
D1 már biztos volt mikor a 303D megjelent.Korábbi modell korábbi procival. -
Technoman
őstag
Lenne egy kérdésem:
Ha hálózatban kötök egy vinyót, miért látja a Dune többnek a szabad területet (ebben az esetben 100GB-ot) a laptipimnál (win 8.1 és csak 93.4GB-t lát a 100 helyett)? -
n000rbi
senior tag
Urak, megérkezett ma a D1. Van egy 4gb-os pendrive-om, de ha beteszem a helyére, akkor a hdd "tálcája" nem fér el. Lehet abból bármi bajom, ha a bele szánt 2TB-os WD-ről kanyarintok le 2Gb-ot a rendszernek, vagy jobb, ha külön van?
-
blakey
titán
válasz n000rbi #2517 üzenetére
Nyugodtan használd a WD-ből "kivett" 2 GB-ot.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
n000rbi
senior tag
Köszi, kipróbáltam úgy és azzal csak az a gond, hogy ilyenkor usb módban nem látja a hdd-t a win7. Ha simán egy partíció a 2TB és ntfs-re formázom a d1-gyel, akkor pedig igen.
Eddigi észrevételeim, kérdéseim (már a legfrissebb fw-vel kaptam, nem talál újabbat, ha rányomok a frissítésre)
- a fenti dolog miatt talán mégis jobb lenne egy belső pendrive a rendszermemóriának, mondjuk ez (a fém ház remélhetőleg nem gond)
- az kicsit bosszantó, hogy az ember nem döntheti el mikor legyen usb módban a d1 hanem mindig átvált, amikor a csatlakoztatott pc bekapcsol (és ilyenkor külön be/ki se lehet kapcsolni a d1-et)
- a hangbeállításokban a passthrough-val kapok csak dts/dolby 5.1 hangot (ilyenkor a z906 dekódol), ha pcm-met választom, akkor sztereo. Optikán van összekötve, gondolom ez így normális
- ahogy nézem a kadenciahelyes lejátszáshoz nem kell feltétlenül 1080p@23,976-ra állítani (borzalom a navigálás ilyenkor), mert magától felismeri a 24p-s anyagot
Hirtelen ennyi, kommenteljétek, ha hülyeséget írtam volna
-
blakey
titán
válasz n000rbi #2519 üzenetére
Windows alatt csinálsz 2 particiót, mindegy mire formázod. Beteszed a Dune-be majd ott létrehozod a 2GB-os particíón a rendszerlemezt utána a Dune-vel formázod NTFS-re a fennmaradó particíót, látnia kell a gépnek, nálam látták. Most SD-kártya a rendszerlemez.
Passtrough/Bitstream az simán átküldi a hangokat, a PCM-nél meg beállíthatod (nálam, DUO-n), hogy 2.0, 5.1 vagy 7.1 legyen és azt küldi tovább.
Olvasd el az összefoglalót, de a kadenciahelyes lejátszáshoz be kell állítani a 24/50/60-at.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
n000rbi
senior tag
Kipróbálom majd, amit írtál, köszi.
Valóban, de optikán mégse küld ki pcm-mel 5.1, 7.1-et. Gondolom, ha hdmi-s erősítőm lenne, akkor is inkább a bitstream lenne a jó beállítás, hogy az erősítő dac-ja dolgozzon.
24/50/60 be van állítva , a videó módot hagytam 1080p 60Hz-en, mert úgyis felismeri automatikusan a 24/50/60 miatt. A színmélységet állítottam még 12bitre.
-
MODERÁTOR
válasz n000rbi #2519 üzenetére
Setup - Video - Video mode: 1080p 60 Hz - erre állítva megszűnt a menű rángatózása. (Animations effects a Setup - Appearance-ban nálam enabled maradt, de teljesen sima a menű. A filmlejátszást nem befolyásolja, Auto framerate: 24/50/60 Hz-re van állítva.)
A Setup - Miscellaneous - System storage ugye attached (used 293MB of 15,4GB) - kicsit indokolatlan a 16 GB, de azt hiszem ez volt a legkisebb méretű... (térbeli kiterjedés) Flash memory storage: disabled. - lehet, hogy ez a beállítás befolyásolja, hogy a win látja-e tárolóként a system storage-nak használt eszközt...
Ha hülyeséget írok, javítsatok ki, nálam ezekkel a beállításokkal szépen megy minden.Közben írtál még: nekem HDMI-s erősítőm van, digital audio output mode: original (bitstream), audio decoding mode 7.1 (bár csak 5.1 a hangfal, de ez legyen az erősítő gondja) - ha jól emlékszem BD-ISO-kat tervezel akarsz játszani, azért a HD hangok szebben szólnak egy megfelelő erősítőn és hangfalakon (én használtan gyak. féláron vettem, így is rengeteg pízbe fájt... de megérte - PS4, wii U is PCM surroundot küld ki, nagyon megdobja a mókát, XBOX360 is szépen "muzsikál", persze az nem HD.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
blakey
titán
válasz n000rbi #2522 üzenetére
Tökéletesen felesleges a 12 bit, 8 bit elég, max. 10 bit, de bőven elég a 8. A legtöbb anyag 8 bites.
-
n000rbi
senior tag
SMB
PC látja a Dune meghajtóját, dune is a pc-n megosztottakat. Másolás 5-600kb/s, lejátszani sem lehet semmit, minden akadozik. Mi a frászt csinálok rosszul? Dune, pc is vezetéken lógnak.
-
blakey
titán
válasz n000rbi #2525 üzenetére
Valami hálózati gond, SMB-n is teljesen rendben van a másolás. Semmivel sem rosszabb az NFS-nél.
-
nfsu17
veterán
válasz n000rbi #2525 üzenetére
volt már vkinek ilyen gondja ha jól emlékszem, de nem tudom a megoldást.
de nem az a megoldás, hogy az SMB-t passzolod, mivel nem amiatt lassú.
7-8MB/s-al másolnia kell 100Mbites routerrel is.
Bár én csak másolok, nem nézek hálózaton.
mint ha a routerrel kínlódott volna az a kolléga, még új routert is vett és azzal is lassú volt és valami beállítás volt a routerben.
keress rá a router szóra itt.ezt esetleg próbáld ki.
[link][ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Többször volt téma a médialejátszós topikban, hogy érdemes 10 vagy 12 bitre állítani, mert egyértelműen látható képminőség javulást eredményez. Többen, én is ezt tapasztaltuk.
Viszont nem mindegyik TV és erősítő szereti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
A Dune nem feltétlenül szereti. többnyire 8 bitesek a filmek, volt már téma ebben a topikban, max a 10 bites ami még működhet, de én feleslegesnek tartom, bőven elegendő a 8 bit is.
-
blakey
titán
A Base 3.0 képére már konkrétan nem emlékszem, azt tudom, hogy 10 biten használtam, de a DUO-nak 8 biten is már szebb volt a képe. Szóval, lehet, hogy a Base-nek 12 biten jó a képe, de nálam DUO-n már a 10 bit teljesen okés. Nekem minden eszközöm bírja a 12 bitet (36), nincsenek gondok, de a megjelenítőtől is függ, lehet, hogy a GT60 12 biten érzi jól magát.
-
blakey
titán
Közben eszembe jutott, hogy hiába állítjuk 10 vagy 12 bitre, a Blu-rayekre nincs hatással, erre figyelmeztett a rendszer is.
-
Technoman
őstag
-
blakey
titán
Tegnap meguntam, hogy az elmúlt 2 hétben, amikor nagyon sűrűn használtam a DUO-t, elég sűrűn lefagyott bootoláskor. Úgy döntőttem, hogy rendbe teszem a lemezeket, stb, eddig nem volt kedvem 3TB-nyi adatot megmozgatni, de nem láttam más megoldást, mint megszűntetni az NTFS lemezeket és mindegyiket EXT3-ra formázom. Egyik lemez adatait átmentettem majd leformáztam, elkezdtem a másik lemezrő átmásolni az anyagot, DUNE-vel másolok, és a következő érdekességre lettem figyelmes, NTFS-ről NTFS-re ugye semmi gond nem volt a másolással, minden okésnak tűnt, de amikor NTFS-ről EXT3-ra kezdtem másolni akkor feltűnt, hogy az NTFS-en lévő adat (2 TB) az EXT3-ra való másoláskor 1,86 TB, ha ez így lesz akkor nagyon sokat "csal" az NTFS. Ha minden jól megy, holnap reggel már minden át lesz mozgatva.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy BD Prime 3.0 készülékünk, amihez szeretnék firmware frissítést letölteni, ám elég régen lett vásárolva, és nem találjuk a dobozát, és vele együtt a kártyát se, így nem tudom regisztrálni a készüléket a weboldalon. Valaki akinek van hozzáférése nem tudná esetleg elküldeni nekem az utolsó firmware-t? Elég régi a van még az eszközön (sose volt frissítve, 110225_1222-es verziójú van rajta), és szeretném használni az új funkciókat"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
blakey
titán
Ez akkor lenne igaz ha nem maradna több hely, márpedig ez úgy tűnik, hogy valós, negáltjuk. Eddig sem szerettem az NTFS-t, ezután egyáltalán nem fogom használni, csak a hordozható vinyókon, bár lehet, hogy inkább ExFat-re formázom azokat.
-
gyeniko
őstag
válasz LógaGéza #2541 üzenetére
Nincs internet kapcsolata a Prime-nak? Mert ha van, akkor minden egyéb hajcihő nélkül tudod frissíteni a fw-t a megfelelő menüpontban. Nekem sincs kártyám egyik Dune-mhez sem, mindig így frissítek. Az utolsó fw emlékeim szerint a 150721_0135_b9.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #2541 üzenetére
Az a kártya semmihez sem jó, amolyan "fontoskodó" valami, minden Dune-hez tartozó anyag megtalálható a neten, semmi bűvésztrükk nem kell hozzá.
Itt megtalálod a neked megfelelőt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nfsu17
veterán
szerintem olyan nincs, hogy egy film ntfs fájlrendszeren 5GB helyet foglal, exfat-on meg 4,8GB-ot.
Az az 1,86 TB amit látsz, az egy 2TB lemez valós mérete.
Ezt a dune valamiért ntfs esetén 2TB-nak írja ki, mint ahogy a 320GB lemezre sem azt írja, hogy 298GB elérhető.
Erről tegnap volt szó.
Valami átváltási dolog lehet emögött. -
blakey
titán
Az adat az NTFS lemezen 1,98 TB, mindjárt kész a másolás és összehasonlítom, ua. lesz mindkét lemezen. Csak írtam, hogy mit ír ki a Dune. A lemezeket 2TB-osnak írta mindkét esetben.
A lemezek méretét normálisan mutatta, az anyagot amit átmásolok, azt mutatja kevesebbnek, tehát az NTFS lemezen az anyag 1,98 TB helyet foglal, ezt kompletten "megfogtam" és átmásoltam az EXT3-ra formázott lemezre és itt az anyag méretét 1,86 TB-nak írta, a lemez mérete 2 TB az EXT3-on és az NTFS-sen is. Mindjárt látni fogom, hogy mennyi szabad hely marad az EXT3-as lemezen az NTFS-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
megnéztem.
valamiért a fájl méretét (byte-ban számolva) egyszerűen elosztja 1milliárddal, és azt kerekíti, és azt adja meg méretnek GB-ban a dune-ön.Példa: van egy fájlom, 3,19GB (win-on nézve), ami 3 427 098 624 bájt. Innen már látjuk, hogy a dune-ön kiírt 3,43GB-os méret honnan is származik.
ez linux sajátosság?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Minden infót a Dune-n néztem, de mindjárt okosabb leszek. Windowst nem nagyon használok, nem rudom, hogy ott mennyit írna ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest