Aktív témák
-
Zoleeca
csendes tag
válasz d.janos #1691 üzenetére
Van
Átléptem már nem is egyszer...bár mostanában próbálom visszafogni magam ;)
Első hónapban hirtelen felindulásból majdnem megvolt a fél terra, de semmi korlátozás nincs.GA-B150M-D3H | i5-6500 @ 3.20 Ghz | 2x8GB Kingston DDR4@2133 Mhz | Gigabyte RX470 4GB DDR5 | 240GB Kingston SSD, 3TB WD RED SATA3
-
Calogero
addikt
Sziasztok
Rég jártam itt.
Elegem lett a tvnetwork tv szolgáltatásából... ideje váltani....
Digire gondoltam
A Tv-jük milyen színvonalat képvisel? Mennyire van adás kiesés (főleg rossz idő esetén)?
A színek normálisak?A nettel nem tudom mi lesz, mert azzal nincs gondom a tvnetworknél stabíl gyors.....
A Diginél milyen mostanában a net? -
Pyzoo
aktív tag
A sebesség már megvan ! Most már csak a kábelt kellene behúzni
Nem gondoltam volna ,hogy a modem ennyit tud[ Szerkesztve ]
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
Pyzoo
aktív tag
Már közeleg a mennyei optika!
A Domokos Lajos u. páratlan oldalát már kábelezik.A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
AMD_ok
őstag
válasz Calogero #1705 üzenetére
Helló!Üdvözlünk ujra itthon!
Nekem 2 éve van a tv, sztem teljesen tökéletes, nincs vele semmi gond, az első évben volt néha egy-két kiesés, de mostmár nyoma sincs. Rosszi dő nem számít, kivéve ha műholdvevős dologra gondoltál.(itt már hallottam kicsi kiesésről, de állítólag nem gáz)
Net jó lett, nekem most cserélik a 15/15 mbitre, havernak már egy ideje megy a 20/20, teljesen meg van vele elégedve.
-
Zoleeca
csendes tag
Csak nekem vannak mostanában kimaradások a netben? (Erzsébet utca)
(igen tudom, hogy korábban azt írtam, hogy tökéletes. de biztos fejlesztenek)GA-B150M-D3H | i5-6500 @ 3.20 Ghz | 2x8GB Kingston DDR4@2133 Mhz | Gigabyte RX470 4GB DDR5 | 240GB Kingston SSD, 3TB WD RED SATA3
-
lakisoft
veterán
Sziasztok!
Nálatok hogyan alakul a sávszélesség?
Nálam 10/10-es esetén a következő:- Árad -
-
tsar
aktív tag
Most köttötték át a netet.
-
Pyzoo
aktív tag
Helyzetjelentés a Sínairól
Félreértés ne essék a kép délben készült, szóval nem lazsáltak a tagok.
[link]Ezúton szeretnék elnézést kérni hiszen tudtuk nélkül készült a kép. Bár a rosz minőség miatt nem hiszem hogy bárkinek is sérteném a személyiségi jogait, mert nem hinném hogy felismerhetőek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz lakisoft #1712 üzenetére
Én még nem voltam Digis csak papíron.......
Félre értésből én is rendeltem netet + tv-t (tvnetwork) , meg a párom is (akkor még dmcc).
Mivel az utobbinál nem nincs hűség, ezér az ment a levesben.
Uncsi tesomék digisek, ők sokat szívtak a nettel (modem). de még most se az igazi (már ppooe), szakadozik. -
Angrov
csendes tag
Jó neked. Én a Jerikó közepén lakom, de még semi értesítés, hogy jönnének szerelni, pedig legalább 1 hónapja hirdetik a térképen, hogy itt bizony optikai van. Lowfaxt. Egyébként legalább 10 új opel corsa, meg puttonyos opel parkol az újkerti központjuknál. Gondolom lízingelik.
Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?
-
Elephant
csendes tag
Jobb hálózati eszközökkel elérhető akár 70 megabit le, 30 fel persze azok beállításai nem egyszerűek, nameg a hardver is alá...
Ezt 20/20-as TOP NET "csomaggal" értem el legutóbb.Nekem eddig nem volt a Digivel problémám, szídhatja felőlem bárki, egész nap elérhető a gépem az ország bármely pontjáról (kb. fél év tapasztalat ezt adta eddig).
Késleltetések is kimagaslóak, akarom mondani alacsonyak
Hajrá Digi, vesszen az ADSL(2)!KERESEK! Minél több 20000Ft-os bankjegyet lehetőleg aktatáskában előkészítve, de nem gond, ha nincs táska, tudok vinni!
-
Angrov
csendes tag
Na, ha a negatívumot írtam, akkor írom a pozitívumot is. Tegnap reggel bementem a digi majom-parki irodájába, befizettem elmaradásomat és megkérdeztem az ügyfélszolg-os lányt, hogy mikor lesz nálam optikai. Azt mondta, a Jerikót már befejezték. Mondtam, hogy nálam ugyan nem. Erre megeresztett egy telefont és azt ígérte, hogy a aznap vagy másnap délután jönnek.
Eljöttem, majd fél tíz körül hívott az egyik emberük, kérdezte mikor jöhetnek. Megbeszéltük tegnap du-ra. Jöttek, beszerelték, majd vettem egy új hálókártyát, mert az alaplapi anno beszart és most nem lehetett az usb-vel megkerülni, mint a kábelmodem esetében. A legalapabb 10/100Mbites Planet EVN-9504-es kártyát sikerült szereznem 1260 ft-ért. Beszereltem a cuccot, kicsit szenvedtem a telepítéssel, mert az egyik pci-slotom is beadta a kulcsot. (király ez az asus k8n-e alaplap). Viszont azóta faszán megy. Hagytam éjjelre, nem szakadt szét, a torrentet 1,7-1,8 MByte/s körül tolja-húzza. (15 Mb/s)Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?
-
Scoobyka
addikt
válasz egoistus #1723 üzenetére
azért kiváncsi vagyok,hogy mikor lessz a diginek ehhez fogható nete...amúgy nekem még mindig hibátlan a tvnetwork,nem szakadt még egyszer sem,ping ,bix nagyon rendben van....torrent is kakas....szóval aki esetleg nem elégedett a digivel ,annak javaslom a tvnetworkot...Görgey 4.
[ Szerkesztve ]
-
-
Angrov
csendes tag
válasz Scoobyka #1724 üzenetére
Úgy tűnik mindkét szolgáltató jól teljesít. Az, hogy most 15 vagy 20Mb/s számomra már mindegy (a 30 sem hoz annyira lázba, hogy váltsak ). Egyébként nekem 50 órán keresztül ment a torrent szakadás nélkül pénteken és hétvégén.
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz shabbarulez #1727 üzenetére
sztem azért még utobb,mert valljuk be ez is elegendő sebesség ennyi zsetonért...
azért szerintem az lessz komoly,amikor 100Mbps lessz 3500ért.....upc meg nézhet nagyokat a t-commal.
-
shabbarulez
őstag
válasz Scoobyka #1728 üzenetére
A sávszélességnek nincs igazán ára, sem költség vonzata. Épp ezért egy szolgáltatónak tök mindegy hogy 1 Mbps-es vagy 100 Mbps-es csomagot árul. Ami számít az az adatforgalom. Márpedig ha a userek adatforgalma jelentősen nem változik, akkor a szolgáltató szemszögéből édesmindegy milyen sebességet ad. Ha verseny miatt egymásra licitálnak a szolgáltatók, akkor jellemzően nem az árat csökkentik, hanem a sebeséget növelik, mert az nekik nem kerül semmibe. Ha erős a verseny és többször egymásra licitálnak, akkor előbb-utóbb el fogják érni az adott technológia által rendelkezésre álló maximális sávszél korlátait és onnantól majd megáll a sávszél licit. Utána a kapcsolt szolgáltatások körének bővítésében szoktak rivalizálni a szolgáltatók és csak a végső legelkeseredettebb lépés az amikor az árakhoz nyúlnak. A Digi ezért kakukktojás világpiaci szinten is, mert az irreálisan nyomott áraival ezeket az formulákat alaposan felrúgta.
-
Scoobyka
addikt
válasz shabbarulez #1729 üzenetére
nemcsak a digi...a tvnetwork is az icenettel ,aminek nagyon örülök !!!
-
shabbarulez
őstag
-
Pyzoo
aktív tag
A Digi alacsony áraival kapcsolatban nekem a következő a véleményem: Először is nem kis cég értem ezalat hogy több országban is jelen van , másfelöl pedig haljuk és olvassuk sok helyen hogy az Europai Unio mennyire támogatja a digitális kommunikációt és szerintem hatalmas támogatást nyertek pályázaton. Ezért nekik nem kell magas áron adni a netet hogy a bevételböl fedezzék beruházásokat másrészt az alacsony árakkal hatalmas előfizetői tömeget szerezhet magának a Digi, a harmadik a friss rendszer ill. hálózat biztos nem igényel akkora karbantartást mint a régiek.
-
shabbarulez
őstag
Nem kis cég az RDS, de nem is mondható nagynak. Persze a méretgazdaságosság fontos tényező, de csodát az sem tud tenni. Méretgazdaságossággal a költségeken lehet faragni, de olyan szinten nem ahogy a digi árai ezt tükrözik. Ha mutatsz nekem linket, ahol konkrétan írják hogy az EU milyen hatalmas támogatást adott pályázaton az RDS-nek akkor elhiszem.
Nem igazán tartok valószínűnek bármiféle támogatást, a Digi nem azokon a piacokon jelenik meg amit az EU támogatni szokott. Az EU vagy állami források jellemzően az elmaradott kistérségek felzárkóztatását dotálja, olyan települések bekapcsolására ad pénz ahol nincs semmilyen szélessávú alternatíva. A RDS ilyen területeken nem jelenik, ezeket üzletileg kerülik a cégek azért is nincs ott semmi. A Digi LAN-ja is csak nagyvárosok sűrűn lakott városrészein, lakóparkok, lakótelepeken elérhető, ahol kis befektetéssel sok embert lehet elérni. Ezt nevezik cherry picking-nek, amikor az alternatív szolgáltató kimazsolázza az üzletileg leértékesebb piaci területeket és csak ott szolgáltat.
Alacsony árral lehet sok előfizetőt szerezni, de az alacsony árnak is vannak kategóriái. Amikor az egyik cég mondjuk 10k-ért ad netet, a másik meg 9-ért, esetleg valami akciós feltétellel 8-ért az alacsonyabb ár. De amikor valaki feléért ad valamit, mint bárki más a piacon, sőt lehet mondani világszerte, arra max azt lehet mondani érdekes. Racionális magyarázatot nehezebb találni, vagyis jópár ötlet eszébe jut az embernek, de azok közül egyik sem legális. Egy szolgáltatás árának minimalizálásában a költségek mindig gátat szabnak. Nem lehet akármilyen olcsón adni valamit, mert a ráfizetés egy profitorientáltan működő cégnek nem érdeke. A költségek meg minden piaci szereplő számára azonosak, hisz ugyanazért a világpiaci árért veszik az eszközöket, a munkaerő ára is adott területen azonos, energia költség is világpiaci, stb, stb.
-
egoistus
tag
válasz shabbarulez #1733 üzenetére
Sziasztok azért ne felejcsük el hogy a t-com hogy lett ekkora cég meg hogy a upc sem kicsi. szerintetek nem esetleg a már majdnem tisztességtelen haszonbol amit szolgáltatás néven beszedtek eddig az emberektöl (haver: adsl 2mbit le 512kb fel + telefon mert az is kell asszem 13.000 ft-ot szurkolt havonta) nem a digi indokolatlanul olcsó hanem az eddigi szolgáltatók voltak irreálisan drágák kihasználva a piaci monopol helyzetüket. Ugy tudom hogy minden nemzetközi adatforgalom magyar országon a volt matáv-hoz tartozott és lehet hogy már nem szükséges rajta keresztül netezni. És lőőőn a kánaán olcsóért jo.Szerintem
asse tom mi van sokszor, hát még most
-
Angrov
csendes tag
válasz egoistus #1734 üzenetére
Egyetértek. A digi lement arra az árszintre, amit meg tudnak fizetni az emberek a upc meg csak néz, hogy az olcsón kiszolgálható területekről kiszorul, mert képtelen árat csökkenteni vagy differenciált árat alkalmazni. Megnéztem, dupla annyiba kerül egy kombi csomag náluk (gyengébb nettel), mint a diginél. Csökken a nyereségük, így árcsökkentésről álmodni se merjenek az előfizetőik. Azt csinálja, amit az otp, a nehezen mozdulókat próbálja megfejni.
Számomra logikus lenne, ha a digi (és a tvnetwork? őket nem ismerem) tovább terjeszkedne a kisebb nyereséget hozó területekre, hiszen a hálózatépítőknek adni kell munkát (vagy elküldi őket?). Azt is el tudom képzelni, hogy azokon a területeken kicsit magasabb áron szolgáltat.
-
B-L-A-C-K
titán
Nekem 20Mb-os van szeptember óta és csak ajánlani tudom nagyon gyors, nem volt vele még probléme (t-online volt elötte azt állandóan javitották, elment stb) 3 gépre van megosztva ruterrel és igyis gyors..Normális oldalakról 2.3Mb/s-al töltök...
Szerk: Ja és 4500Ft/hó-ért szerintem ajándék...
[ Szerkesztve ]
-
Vilmoskorte
tag
Beleszaladtam Diginél egy ilyen problémába:
Az üzenet nem küldhető el, mert a kiszolgáló visszautasította az egyik címzettet. A visszautasított e-mail cím a következő volt: "paz@freemail.hu”. Tárgy 'teszt', Fiók: 'mail.ultraweb.hu', Kiszolgáló: 'mail.ipmedia.hu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '451 http://www.spamhaus.org/query/bl?ip=78.131.53.33', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 451, Hibaszám: 0x800CCC79
Erre mi a megoldás? Kizárt, hogy spammel a gépem.
-
Zoleeca
csendes tag
1 hónap? Nem tudom miért kell (kellett) türelmetlenkedned. Nálunk fél évvel korábban már dobálták a szórólapokat. Nehogymár azért szidjuk őket mert "lassan" dolgoznak. Türelem kell, attól hogy "lófaxoznak" az emberek nem lesz hamarabb net.
(igen tudom, hogy már bekötötték, ezért nem kellett volna "elhamarkodottan" türelmetlenkedni)GA-B150M-D3H | i5-6500 @ 3.20 Ghz | 2x8GB Kingston DDR4@2133 Mhz | Gigabyte RX470 4GB DDR5 | 240GB Kingston SSD, 3TB WD RED SATA3
-
Csöves
őstag
válasz Vilmoskorte #1737 üzenetére
Szólj be a hibabejelentő számon.
Nekem is csinált ilyet, de megoldották.Aquila non captat muscas.
-
ub3r
csendes tag
Sziasztok kellene egy kis segítség.
Valaki nem tudja a Digi smtp serverének a címét? Nem tudok levelezni :SKöszi előre is a választ
''Hogy kövesd az utat: Figyeld a mestert, Kövesd a mestert, Kísérd a mestert, Értsd meg a mestert, Légy TE a mester!''
-
Pyzoo
aktív tag
Most vagyok túl egy 1 órás kimaradáson. 17:20-tol mostanáig nem volt net. Másnál esetleg? Elég gyorsan javították a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
JC
tag
Tegnap meg lett végre a 15/15 Mb-es netem, nagyon zsír (Györgey u).
ADSL-ről váltottam, gyorsabb és olcsóbb csak ajánlani tudom mindenkinek.
A routerben (D-Link DI-624) csak a jelszót és a felhasználót kellett átírnom, és minden tökéletesen működik azóta. -
stanislaw
csendes tag
válasz Vilmoskorte #1737 üzenetére
A hitelesítéshez az Outlookban ne az ADSL adatlapon megadott felh.nevet és jelszót add meg, hanem az ipmediás e-mail címet és jelszót, és akkor menni fog. Nálam is ez volt a gond.
Aktív témák
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest