Hirdetés

Aktív témák

 • zyxzen

  újonc

  Sziasztok!

  Egy elég idegesítő gondom lenne, ami már napok óta szúrja a szemem, és nem értem a miértjét..
  Nos, adott egy új config -kb 2 hónapja vásároltam alkatrészenként, 1 hónapja lett összerakva-;

  NZXT h440 ház
  MB: ASUS Rog Strix z370-F
  CPU: intel core i7 8700k - hozzá egy thermaltake Floe Riing 360 TT vízhűtő
  RAM: G.SKILL Ripjaws 2x8 GB 3200MHz
  PSU: Corsair 750W Platinum
  GPU: Gigabyte GTX 960 4GB Gaming G1

  A gondom a következő: A proci eszméletlenül melegszik, nincs húzva, és észrevettem, hogy ISZONYATOSAN össze-vissza ugrál a hőmérséklet. Amikor bekapcsolom a gépet, és bemegyek BIOS-ba, ott ~35°-ot ír a CPU hőmérsékletre -amit egy ilyen vízhűtővel már alapból sokallok kicsit, na de mindegy-
  A hőmérsékletet MSI afterburnerrel nézem, illetve a Core Temp nevű programmal is próbálkoztam, mivel azt hittem az MSI afterburner hibás adatot mutat. Na most figyelj! :)

  Az értékek olyan szinten változnak az összes programba, amivel csak nézem (MSI AFterburner, Core Temp, ASUS AI Suite) hogy az hihetetlen. Üres járatba 40°C-ról egyszer csak felmegy 80-ra, aztán vissza le 50-re, és FOLYAMATOSAN ezt csinálja, ha gamelek, ha nem! Csak hogy példálózzak, most jelen pillanatban... 69-68-63-67-63-39-68-75-41. Na ez mitől lehet??? Ez nem normális, ebben biztos vagyok! Hozzáteszem NEM fut most semmi, 13%-on megy a proci.
  Játék közben ugyanezt csinálja, viszonylag ugyanilyen értékekkel. Ingame szoktam nézni (CPU Temp - Core 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6-ot) akkor is össze vissza ugrál, de tényleg 20-30 fokokat MÁSODPERCENKÉNT, fel és le.
  A vízhűtő tuti működik, a pumpa is rendben van -ezt biztosra mondom, ugyanis ha nem működne a pumpa, a gép nem kapcsolna be. Az előző Corsair h115i-mmel így szívtam meg. Vadi újonnan megvettem, beraktam, a gépbe, a gép nem kapcsolt be. BIOS-ba 70°-ot írt, és kiírta, hogy CPU FAN ERROR. Fun fact: Vissza is vittem az üzlethez ahol vettem, Ők visszaküldték a gyártónak. 2 hét múlva jött az E-mail, hogy se megjavítani, se cserélni nem tudják, levásárolhatom, vagy visszakérhetem a pénzem.

  Na de csak hogy témánál maradjak, mi az istentől lehet ez? Esetleg meghalt a thermal sensor rajta?
  Amúgy a gépbe jelenleg 7 venti van. 3 elől, ami szívja be a levegőt, 3 felül a radiátoron, ami fújja ki fentre, és egy hátul, szintén fújja ki, hátra. Ha esetleg bármi hülyeséget mondtam, sorry, nem vagyok valami nagy szakértő a témában, ezért is írok ide. :)

  [ Szerkesztve ]

 • CoolMan

  MODERÁTOR

  válasz zyxzen #1 üzenetére

  Üdv!

  Kérdezd meg a Nem indul és mi a baja a gépemnek topikban.

  Legközelebb kérlek, ne nyiss feleslegesen új topikot hanem használd a keresőt.

  Ezt zártam.

Aktív témák

Hirdetés