Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    Sziasztok, remélem, olvassa még valaki...

    Van nekem egy laptopom, benne egy dvd és egy 240-es ssd. A laptopot nem használom az ssd-t viszont szeretném, viszont vannak rajta dolgok, amiket szeretnék megtartani (egy nem induló chakra, mellette sok adattal, és innen még szeretnem valahogy 2 böngésző könyvjelzőit kinyerni, valamint egy induló chakra, grubban mindkettő ott van).

    Van nekem 2 használaton kívüli 250-es 3,5 colos merevlemezem. Kitaláltam, hogy mindkettőre leklónozom, így lesz 2 másolat is, az ssd-t nyugodtan használhatom másra. Windowsos laptopra usb csatlakoztattam az ssd-t és az egyik majd a másik hdd-t, és Aomei Backupperrel elkészítettem a klónokat. A szoftvert használtam már korábban, ugyanígy klónoztam már Windowsos ssd-t, azzal nem volt gond.

    Értelemszerűen ezzel viszont igen. Az eredeti laptoppal azonos generációjú asztali gép az ssd-vel indul, a klónokkal viszont nem, boot médiát követel. Ami viszont vicces, hogy ha az ssd-t és az egyik klónt egyszerre csatlakoztatom a géphez, akkor is elindul... Az ssd-ről a grub, ami nem az ssd-ről indítja aztán az oprendszert, hanem a hdd-ről a klónozottat, akármilyen sorrendben is vannak. Akár az ssd az sda, a hdd az sdb, akár fordítva, ha mindkettő csatlakoztatva van, csak a grub megy az ssd-ről, az oprendszer a hdd-ről indul. Ha csak az ssd van csatlakoztatva, akkor arról megy rendesen.

    A nagy kérdés, hogy ez miért van így?

    A kis kérdés, hogy elég lehet-e egy grub reinstall a hdd-n?

    Köszi :)

    Szerk.: A telepítőből a "Boot from Hard Disk" opcióval sem indul

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák