- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
varázsgömb
aktív tag
Sziasztok!
Canon MX870-es nyomtatóm van már vagy 6 éve, és a minap előjött egy B200 hibakód. Utána olvastam, hogy mi lehet ez, és azt tapasztaltam, hogy ez egy rettegett probléma, de pontos választ senki nem tudott mondani az elhárítására, csak annyit derült ki, hogy a nyomtató fejjel és a patronokkal kapcsolatos ez a hibakód. Volt olyan is, aki azt mondta, hogy ki kell dobni, meg hogy tervezett avulás miatt van. Szerencsére ez butaság. Hibának hiba, de nem végzetes. Ezután az alábbi dolgokat csináltam:
-Kihúztam a tápkábelt egy napra.
-Másnap kivettem a nyomtató patronokat, feltöltöttem őket, hogy biztos legyen bennük elég tinta karbantartáshoz. Ezután izopropil alkohollal befújtam a chip érintkezőit, majd papírtörlővel közepes erővel áttöröltem őket.
-Kivettem a nyomtató fejet, és csap alatt folyóvízzel átmostam az egészet addig, amíg a fúvókákból és a tintabefolyó nyílásokból tintás víz jött ki. A fúvókákhoz tilos hozzányúlni! Ezután erősen lefújtam a vizet róla. Ezt követően az izopropil alkoholos spray palackjára felraktam a csövet, és a fúvókák irányából nagy nyomással megnyomattam addig, - de úgy, hogy nem értem hozzá -, amíg a másik oldalon, -ahol befolyik a tinta -, színes alkohol jött ki. Amikor már tiszta, vízszerű alkohol jött ki, akkor szárazra fújtam, majd az izopropillal a nyomtató fej érintkezőit is befújtam, majd papírtörlővel áttöröltem.
- Ezután visszaraktam a fejet, majd bele a tintapatronokat.
- Csak ezután dugtam be a tápkábelt.
- Bekapcsolást követően kinyomtattam két teszt oldalt, hogy kimossa a tinta az esetlegesen bennmaradt vizet és alkoholt, illetve hogy leellenőrizzem a nyomtatás minőségét, amivel szerencsére nem volt probléma.Azóta tökéletesen üzemel, eltűnt a B200 hibakód.
Remélem segítettem.
Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz Beró Szilárd #174 üzenetére
A nyers fordítás hibája, hogy nem érted. A nyomtató patron tetején, a külső végén le van zárva a légző nyílás egy műanyaggal csíkkal, azt kell levenni. Az én patronomon éppenséggel sárga. Ha rajta marad, akkor nem tud kifolyni a tinta. Mint amikor iszol egy üvegből, de ha nem engedsz be az ital helyére levegőt, akkor egy idő után hiába szívod, nem jön ki a folyadék a vákum miatt.
De nálad más a probléma szerintem. Valószínűleg beszáradt a fúvóka. Vedd ki a fejet, abból pedig a patronokat . A fejet egy tál vízben áztasd kb. 1 órát, azután folyó víz alatt mosd le. Vigyázz, hozzá ne nyúlj a fúvókához!
Azután fújd le a vizet a fúvókákról, a többi részét töröld szárazra. Rakd vissza a nyomtatóba a patronokkal és akkor indíts egy-két nagy karbantartást rajta, majd teszt nyomtatást.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz Beró Szilárd #176 üzenetére
Nincs szükség semmilyen viszonzásra.
Ha beáztattad, miután kivetted a vízből, törölgesd meg, és azonnal rakd be a nyomtatóba, és rögtön csinálj nagy karbantartást, meg próba nyomtatást. Ne várj a száradásra, mert akkor újra beszárad a fúvóka.
-
varázsgömb
aktív tag
Vannak, akik azt mondják, hogy Firmware-t frissített a Canon, és szándékosan tiltja le azt a nyomtatót, amiben utángyártott patron van. Állítólag gyári patron használatakor eltűnik a B200 hibakód, de kellhet egy Hard Reset
is, ha mégsem tűnik el rögtön.A nyomtatót is lehet Hard Reset-elni, mint egy telefont. Elmondva kicsit bonyolultnak tűnhet a leírás, inkább nézd meg ezt a videót, hogy hogyan, milyen sorrendben kell a gombokat nyomogatni.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz varázsgömb #189 üzenetére
Közben kikerestem, neked erre van szükséged, ez a cikkszáma: QY6-0082
Ennek a gyártónak pont nincs ez a fajta.Másnak van, de kicsit drágábban, mint amennyiért én vettem, itt. [link][/L
De keresgélj a neten a cikkszám alapján, hátha találsz máshol olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
válasz -=RelakS=- #191 üzenetére
Azóta valószínűleg fejlődött a gyártási technológia. Nem akarom elkiabálni, de nekem tökéletesen működik az új fej.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz -=RelakS=- #193 üzenetére
Hogy a képen lévő hogy néz ki, az teljesen irreleváns. Valószínűleg nem azt küldték el nekem, ami ott szerepel, mert a kipostázott tökéletesen nézett ki. Ettől függetlenül lehet, hogy felújított. Lényeg, hogy egyellőre működik.
-
varázsgömb
aktív tag
-
varázsgömb
aktív tag
válasz GEPESZ66 #207 üzenetére
Én is nézegettem már a külső tartályos nyomtatókat, sőt már ki is választottam a típust. Csak a vásárlás előtt tettem egy próbát az új fejjel, és jól tettem, meggyógyult a nyomtatóm, így megúsztam a cserét.
Egyébként a canont is lehet igen olcsón tölteni. Én 2 dl-es utántöltőt vettem, vagy már 2 éve, de még mindig félig vannak.[ Szerkesztve ]
-
varázsgömb
aktív tag
Én még nem temetném. Olyan, mintha nem kapna áramot. Kezdd a legevidensebbel, ellenőrizd a tápkábelt, hogy nincs-e elszakadva, megtörve valahol. Azután haladni kell befelé, és megkeresni, hogy akad el a nafta útja. Szerintem.
-
varázsgömb
aktív tag
Elhiszem, de ki kell mérni, mert oxidáció/kontakt hiba felléphet.
A nyomtató fej hibája esetén is be lehet kapcsolni. Nekem legalább is sikerült, és dobálta fel a rettegett B200 hibakódot.
Ha se kép, se hang, akkor első körben én az áram ellátás hibáját zárnám ki.Minden ember színes bőrű.Különben nem látszana...
-
varázsgömb
aktív tag
válasz peter889 #218 üzenetére
Persze hogy beszáradhat ha sokáig nem nyomtatsz. Én azt csinálnám, hogy kivenném a fejet, belőle a patronokat is, és folyó víz alatt kimosnám a fúvókákat, és a tinta beömlő nyílást. Tilos a fúvókákhoz érni! Azután jó erősen kifújni belőle a vizet, és akkor talán nem megy tönkre állásában.
-
varázsgömb
aktív tag
válasz pusszycat #234 üzenetére
Nekem is két nyomtatóm van, és szintén mindkettő fejhibás lett. Én az AliExpress-ről rendeltem hozzájuk újakat. Itt keresgélj.
-
varázsgömb
aktív tag
-
varázsgömb
aktív tag
válasz sanchomuzax #254 üzenetére
Szia!
Én első körben a Karbantartásban lévő összes lehetőséget játszanám végig; kezdve az automatikus fejigazítással, majd fokozott fejtisztítás, stb.
-
varázsgömb
aktív tag
Ha fejcserét javasoltak akkor azzal kellene folytatni. Csak éppen nem a canon-nál, mert elég horror egy fej náluk. Amikor nekem meghalt, akkor rendeltem másikat, de a Banggood-ról, jóval olcsóbban. Azóta is tökéletesen működik. (Én nem a "fogyasztói társadalom", hanem a "megjavítás híve" vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung, Kyocero és HP tonerek/patronok/alkatrészek eladóak
- Vonalkódolvasó Symbol LS1203, több darab, használt, garanciával, 1D
- Hibás Canon TS5150 multifunkciós gép
- HP LaserJet Pro M1212nf MFP multifunkciós lézer hálózati, fax, ADF nyomtató
- Samsung Xpress SL-M2885FW multifunkciós lézernyomtató automata kétoldalas nyomtatás! + 1 toner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest