- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
"Ha az adott lemezhez 2x az Imgburn által felajánlott maximális írási sebesség, akkor nincs mit tenned. Valószínűleg a Samu firmware-e maximum ezt a sebességet tudja. Ha viszont felajánlja a lemez névleges írási sebességét, mindig azt válaszd!"
Az előző mondattal együtt viszont már máshogy értelmezhető. Miért a 2x sebesség nem névleges? Ha elolvassuk a lemez dobozát fehéren-feketén rá van írva hogy 1-6x speed.
A másik meg az hogy az ImgBurn-ben neked kell kiválasztanod az írási sebességet mivel 1-56x sebességig minden benne van és alapértelmezésben a 2x írási sebességet állítja be.(#2742) Multibit: akkor ebben nem értünk egyet már csak azért sem mert ha így is lenne ahogy írod akkor ezt feltüntetnék a lemez dobozán azaz a Panára az lenne írva hogy Only 6x speed write 50 Years Archive Life.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem förmedtem rá senkire csak leírtam a véleményemet a dologról még ha annak tűnt is. Egyébként se értem ezt a jobb vagy rosszabb minőséget mert ha minden esetben olvasható a lemez akkor már csak az idő mondhatja meg hogy mi lesz, azt meg ugye még senki nem tudhatja. A statisztikának meg a lényege hogy minél több adatból vonjuk le a konzekvenciákat, ahhoz pedig sok-sok író és sok-sok megírt és fajtájú lemez kell. A tesztképes íróból is minél több gyártó van annál pontosabb eredményt kapunk. Még mindig saját véleményemet írom le, ettől el lehet térni de azért had legyen nekem is.
-
enricotoxic
tag
Szia gg72,
A segítségedet szeretném kérni.
CPU: Q6600
RAM 8GB
Író: Pioneer BDR-207D SATA portra csatlakoztatva (úgy értem, hogy nem USB házban van)Software: BD Rebuilder (v0.42.03)
output options:
BD25
auto burn to discHozzáadom a mappát amiben a BDMV mappa van, beállítom a hangsávokat és a feliratokat. Backup megnyom, dolgozik, majd kiírom Image Burn-el egy Omega BD-RE lemezre. Az asztali Pioneer DBP-LX71 loding feliratig jutok, nem játssza le. Ugyan erre a lemezre kiírok egy ISO-ban tárolt BD25 lemezt, amit nem én toltam be ISO-ba szépen viszi a player. Amikor sikerülne a teszt, akkor Panasonic BD-R lemezre archiválnám a filmet, de nem akarok selejtet gyártani.
Valamit elrontok, de nem tudom mit. Természetesen más véleményére is kíváncsi vagyok.
-
enricotoxic
tag
- Mi a kiindulasi anyag?
Egy BD25 lemez BDMV mappája
- BD Rebuilder beallitasok az itt korabban belinkelt screenshotok alapjan vannak belöve?
igen
- A Rebuilder mennyi ideig "dolgozik"?
minimum egy órát vagy többet
- Nem kapsz hibaüznetet a kodolas soran/vegen?
nem, nem kapok
- Jo mappat irsz ki ImgBurn-nel? BDMV es Certificate almappak benne vannak?
igen, BDMV es Certificate mappa van
12 475 gladiator.remastered.bd25.x264.dts-hd.hun-hdpre.nfo
1 File(s) 12 475 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV
<DIR> .
<DIR> ..
<DIR> BACKUP
<DIR> CLIPINF
120 index.bdmv
290 MovieObject.bdmv
<DIR> PLAYLIST
<DIR> STREAM
2 File(s) 410 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\BACKUP
<DIR> .
<DIR> ..
<DIR> CLIPINF
120 index.bdmv
290 MovieObject.bdmv
<DIR> PLAYLIST
2 File(s) 410 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\BACKUP\CLIPINF
<DIR> .
<DIR> ..
69 492 00000.clpi
1 File(s) 69 492 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\BACKUP\PLAYLIST
<DIR> .
<DIR> ..
626 00000.mpls
1 File(s) 626 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\CLIPINF
<DIR> .
<DIR> ..
69 492 00000.clpi
1 File(s) 69 492 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\PLAYLIST
<DIR> .
<DIR> ..
626 00000.mpls
1 File(s) 626 bytesDirectory of F:\Torrent2\Gladiator.Remastered.BD25.x264.DTS-HD.HUN-HDPre\BDMV\STREAM
<DIR> .
<DIR> ..
24 589 074 432 00000.m2ts
1 File(s) 24 589 074 432 bytesTotal Files Listed:
10 File(s) 24 589 227 963 bytes
23 Dir(s) 13 569 724 416 bytes freeEzek a fájlok.
Nem néztem, de nagyon sokáig szöszmötölt a rebuilder.
Nem volt hibaüzenet a végén.
A lemezen volt BDMV es Certificate mappa, abban fájlok.Részletesen ez van a lemezen:
<DIR> BDMV
<DIR> CERTIFICATE
12 475 gladiator.remastered.bd25.x264.dts-hd.hun-hdpre.nfo
1 File(s) 13 083 bytesDirectory of D:\BDMV
<DIR> .
<DIR> ..
<DIR> AUXDATA
<DIR> BACKUP
<DIR> BDJO
<DIR> CLIPINF
120 index.bdmv
<DIR> JAR
<DIR> META
290 MovieObject.bdmv
<DIR> PLAYLIST
<DIR> STREAM
2 File(s) 1 926 bytesDirectory of D:\BDMV\AUXDATA
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 560 bytesDirectory of D:\BDMV\BACKUP
<DIR> .
<DIR> ..
<DIR> BDJO
<DIR> CLIPINF
120 index.bdmv
<DIR> JAR
290 MovieObject.bdmv
<DIR> PLAYLIST
2 File(s) 1 526 bytesDirectory of D:\BDMV\BACKUP\BDJO
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 372 bytesDirectory of D:\BDMV\BACKUP\CLIPINF
<DIR> .
<DIR> ..
69 484 00000.clpi
1 File(s) 69 908 bytesDirectory of D:\BDMV\BACKUP\JAR
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 372 bytesDirectory of D:\BDMV\BACKUP\PLAYLIST
<DIR> .
<DIR> ..
626 00000.mpls
1 File(s) 1 050 bytesDirectory of D:\BDMV\BDJO
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 560 bytesDirectory of D:\BDMV\CLIPINF
<DIR> .
<DIR> ..
69 484 00000.clpi
1 File(s) 70 096 bytesDirectory of D:\BDMV\JAR
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 560 bytesDirectory of D:\BDMV\META
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 560 bytesDirectory of D:\BDMV\PLAYLIST
<DIR> .
<DIR> ..
626 00000.mpls
1 File(s) 1 238 bytesDirectory of D:\BDMV\STREAM
<DIR> .
<DIR> ..
24 589 062 144 00000.m2ts
1 File(s) 24 589 062 756 bytesDirectory of D:\CERTIFICATE
<DIR> .
<DIR> ..
<DIR> BACKUP
0 File(s) 356 bytesDirectory of D:\CERTIFICATE\BACKUP
<DIR> .
<DIR> ..
0 File(s) 128 bytesTotal Files Listed:
10 File(s) 24 589 225 051 bytes
45 Dir(s) 0 bytes freeNem tudom az NFO file miért került kiírásra.
log:
----------------------
[10.25.12] BD Rebuilder v0.42.03 (beta)
[10:24:54] Source: GLADIATOR.REMASTERED.BD25.X264.DTS-HD.HUN-HDPRE
- Input BD size: 22,90 GB
- Approximate total content: [02:50:56.896]
- Target BD size: 22,95 GB
- Windows Version: 6.1 [7601]
- Quality: High-Speed Option (BD-25), Two Pass
- Decoding/Frame serving: DirectShow
- Audio Settings: AC3=0 DTS=0 HD=1 Kbs=640
[10:24:54] PHASE ONE, Encoding
- [10:24:54] Processing: VID_00000 (1 of 1)
- [10:24:54] Extracting A/V streams [VID_00000]
- [10:43:09] Reencoding video [VID_00000]
- [10:43:09] Keeping original video (no reencode)
- [10:43:09] Processing audio tracks
- Track 4352 (eng): Keeping original audio
- Track 4353 (hun): Keeping original audio
- [10:43:09] Multiplexing M2TS
[11:11:15]PHASE ONE complete
[11:11:15]PHASE TWO - Rebuild Started
- [11:11:15] Rebuilding BD file Structure
[11:11:15] - Encode and Rebuild complete
[11:11:15] Writing BD structure to ISO file
- ImgBurn completed successfully
[11:47:11] JOB: GLADIATOR.REMASTERED.BD25.X264.DTS-HD.HUN-HDPRE finished.[Status]
LABEL=GLADIATOR.REMASTERED.BD25.X264.DTS-HD.HUN-HDPRE
VERSION=v0.42.03 (beta)
SOURCE_SIZE=24589227963
SOURCE_VIDEO_SIZE=24589074432
TARGET_SIZE=24641536000
REDUCTION=1.0021272877572
RESIZE_1080=0
AUDIO_TO_KEEP=eng;hun;
KEEP_HD_AUDIO=-1
SUBS_TO_KEEP=all
BACKUP_MODE=0
MOVIEONLY_TYPE=0
USE_LAVF=0
INSTANCES=1
DGDECNV=0
QUICK=1
ENCODE_STEP=0
COMPLETED=1
REBUILD_COMPLETE=1
[00000]
USE_ORIGINAL=1
AUDIO=11
PGS=111
VIDEO2=0
V2MBRATE=0
M2TS_TARGET=24641382469
NSTART=27000000
NEND=488560320
NSIZE=24589062144
FLINK=0
MLINK=0Mit rontok el?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
enricotoxic
tag
Azért mert ImgBurn-el hiába írom ki, nem játssza le az asztali. Amit leszedtem ISO-t, azt kiírtam ImgBurn-el és azt lejátssza, ugyan arra a BD-RE lemezre írom ki. Próbáltam Nero-val is M107 leírása szerint.
Nero 10-11-12 [Nero 11 Portable]
01, Indits el a programot.
02, Az aktív íroknál a Blu-ray író legyen aktív
03, Új gombra kattints (New)
04, Válaszd ki : BDMV-Video
05, Írás fülön állítsd be a írás sebességet BD-R 4-6X BD-RE 2X
06, Kattints az új gombra (New)
07,Két ablak jelenik meg az egyikben Inaktív (ált szürke színű) BDMV, Certifictae Mappák
( A jobb oldalon a saját géped könyvtár struktúráját látod)
08, Megkeresed a csatahajó mappádat ahova letöltötted.
09, Be lépsz még nem látod, a BDMV, Certifictae mappákat áthúzod.
10, Ha valami nem stimmel jelzi a program, de valószínűleg ennek kicsi az esélye.
11, Írás fül (Write) itt adhatsz neve is a lemeznek (Címke felírat alatt), ellenőrzöd az írás sebességet és kiírod betesz a lemez az asztali és élvez.ImgBurn-el is próbáltam
Előtte nyomtam egy restore defaults-ot és beállítottam a leírásod alapján:
Build-Page2:
Create BDMV folders
Create CERTIFICATE folder
Reset CPI flagMindhárom kipipálva.
Most egy másik forrással próbáltam, szintén BDMV folder. A kiírt lemezen volt CERTIFICATE mappa is, a program hozta létre.
Biztosan béna vagyok és vállalom, de szeretném megoldani. Azért gondolom, hogy nem az LX71 asztali a ludas, mert "profi" iso-ból kiírt lemezt szépen pörgeti, nem akad sehol.
Kifogytam az ötletekből, párszor kiírtam ma este a BD-RE lemezt, de nem működik.
-
-
-
laca000
őstag
Ez "gyönyörű", sikerült létrehozni a 25fps-es moziból, 23,98-at.
Viszont:
Film hossza ugyanaz, hanggé szintén.
De a Blu Ray-be való beillesztés után, amikor leteszteled, a hang egy résztől már elmászik Kenyába.
Akármennyit Delay-ezek, késleltetek, nem jó..
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Memora
senior tag
Szia, én azért nem használom tömörítésre a BD rebuildert, mert kizárólag az extrákat akarom tömöríteni, a fő filmet nem, azt meg nem lehet beállítani a programban, hogy csak azokhoz nyúljon hozzá...
Meg kéne néznem a multiAVCHD-t, de elsőre túl bonyolult az a program. Ott is olyan beállítást akarok, hogy az output ugyanaz legyen, mint az input, kivéve az extráknál, ahol külön beállítom, hogy milyen szinten tömörítsen, és a fölös szinkronoktól akarok megszabadulni.Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Nem azért keresek BD50 cuccokat, hogy betömörítsem BD25-re, nem elég, hogy a sávszélesség dupla lenne, még a villanyszámlát is jól "megnyomom" a 2-3 órás tömörítéssel
Egyébként sem írok ki semmit lemezre. Anno elkövettem ezt a hibát a DVD esetében, most max: szórhatnám ki a kukába a sok verbatim lemezt...
+ ott van a pár száz darabos eredeti DVD gyűjteményem is, de azokat, ha szerencsém van, akkor legalább el lehet adni darabonként 2-3x áron is
Egyébként a DVD/BD összehasonlítással kapcsolatban, a BD valóban nem fog pixelesedni (persze el lehet azt is érni, ha nagyon akarja valaki...), de a kép "teltségéből" azért veszíteni fog...
De ha esetleg később mondjuk beruházol egy projektorba (pl: egy 2x3m vászonnal), akkor lehet, hogy átkozni fogod magad a sok kiírt rip, és tömörített BD25 miatt...[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
A célom továbbra is az, hogy ami nem kell, az ne foglalja a helyet, pl: nem kell orosz szinkron (kivéve orosz filmekhez ), és nem kellenek 2-30000 kbps bitrátájú extrák sem (ahhoz elég akár 4-5000 kbps).
Nem akarok ráférni BD25-re sem, csak az érdekel, hogy kevesebb helyet foglaljon az adott lemez, pl: ha egy 44GB-ból 35GB lesz, a fentebb leírt módon
A "rip" alatt én pl: a DVD9 méretűre tömörített mkv-kat értem (nem pl: a remux-ot, azért ennyire képben vagyok )
Visszaolvasni viszont tényleg nem volt kedvem, bocs...
Most az a gondom, hogy a BD rebuilder kinyírja a "picture in picture" extrákat (hangot), és az esetleges nézetváltási opciókat. Most a multiAVCHD-hez keresek tutorialokat.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
JokerBane
csendes tag
Hali!
Köszönöm szépen a gyors választ! ;-) Akkor tehát az BDREBUILDER.ini fájlban lévő AUTO_QUALITY=1-t kell átírni AUTO_BIAS=3-ra. Oké.
Egyébként kár, hogy a DVD Fab 8-as nem tudja azt a funkciót bluray-nál, mint dvd-nél: válogatás. Jobban szeretem azt a progit használni. :-) De így marad a Rebuilder.Kocsis Attila
-
doni11
tag
Én eddig bedobtam az olvasóba a gyári CD-DVD-t, elindítottam a CloneCD programot, a Lemezről-Lemezre másolást választottam, elindult a másolás,és egy idő után kérte az üres lemezt és megírta.
Egyébként ugyanezt kínálja a fizetős DVDFab. Ott is a BD emez klónozást kell választani és meg is csinálja az elejétől a végéig,csak lemezt kell cserélni. Valamiért az asztali lejátszó nem játssza le.
Akkor,ha nincs egyszerűbb megoldás,akkor meg kell vásároljam az AnyDVD-t is ?
doni11
-
doni11
tag
Eddig minden ok. létrehozott a DVDFab 2 könyvtárat. BDMV és CERTIFICATE. Gondolom ezeket kell behúzni az ImgBurn-ba, a fájlok/mappák lemezre írása menüpont kiválasztása után. Az Imgburn beállítása meg volt és be is húztam a két mappát.
Elindítom a folyamatot és ezt az üzenetet kaptam:Mit tegyek?
doni11
-
-
doni11
tag
Elnézést,ha sokat kérdezek,de tényleg értékes válaszokat kaptam tőled mindenre
Sikerült beszereznem az AnyDVD HD-t.írtad korábban,hogy azt ajánlod és most is ezt tartod jónak. Ha ezzel és Imgburn-al szeretnék másolni,akkor mi a menete? Gondolom itt is először a rippelés,de hogy kezdjem,vagy mivel?doni11
-
Delirious
tag
-
MoKiLoK
csendes tag
Egy LG 55LW5590-es TV-m van, többféle lejátszást használok, a körülményektől függ.
Alap a DLNA, bár a magas bitrátájú filmek sokszor akadnak, hiába a gigabites hálózat. PC-ről és médialejátszóról is szoktam filmet nézni, kódolni és kiírni lemezre pedig a hugomék BR lejátszója miatt szoktam.Igazából szubjektív, hogy észre veszi-e az ember a minőségbeli különbséget, csak képnagyítással tudtam találni apró eltéréseket, de mintha a fent leírt módszerrel egy nagyon-nagyon picit részletgazdagabb maradna a kép (ez filmnézés közben szerintem észrevehetetlen).
Mivel maximalista vagyok, nekem ez bőven elég, inkább rászánok egy éjjelt a film kódolására.A közeljövőben mennyire fogok majd örülni ennek, ha majd a 4K-s TV-n nézem vissza ezeket a filmeket
(tudom, használhatnék BD50-es lemezeket és akkor nem kellene tömöríteni, de azok még rohadt drágák) -
Joshi
titán
Anno én azt olvastam hogy a BD gyártósorok nem sokban különböznek a DVD soroktól, nyilván nem ugyan azokkal a gépekkel készülnek de az eljárás hasonló. Na most a beruházásokat valamiből finanszírozni kell és kezdetekkor ezért magasak az árak. Én bízom benne hogy 20-30%-os árcsökkenés fellendíthetné a keresletet ami további árcsökkenést hozhat az évek során. A DVD is aranyárban volt induláskor, ma meg már úgy dobják utánad.
(#3018) mayday00: az előbb leírtak alapján kizárt dolognak tartom hogy itt megrekedne az ár.
-
gg72
veterán
Kicsit kísérletezgettem és a hibajelenség csak a LAVF engedélyezése (USE X264's internal LAVF for decoding) esetén jelentkezik, DirectShow-nál nem. Esetleg más is megnézhetné. Már beírtam a hivatalos fórumba, valaki ugyanerre a hibára panaszkodik. Összegezve:
- BD Rebuilder v0.42.06 + LAVF = hiba
- BD Rebuilder v0.42.06 + DirectShow = OK
- BD Rebuilder v0.42.06 + előző verziójú x264 (kicseréltem a régebbi Rebuilder mappából) + LAVF = OK -
PeterKo
csendes tag
Szia!
Köszönöm a segítséget. Magamtól is rájöttem erre. Viszont nem csinál semmit a startra miután előtte rányomtam a Queue gombra. Vagy nem tudom mennyi időt kellene várnom hogy elinduljon. Abban a könyvtárban, ahol az mkv van megcsinálja a fájlt csak 0 byte..... Vagy rányomok a startra és várnom kell valameddig hogy elinduljon? Mert a gépem nem tölt és semmit nem csinál a program se. Windows 8 enterprise 64 bit. Szóval itt tartok.
-
-
mazsi70
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest