Új hozzászólás Aktív témák

  • Memora

    senior tag

    Közben én is behatóbban tanulmányoztam a BD rebuildert, ill. visszaolvastam a fórumot és az új HSZ-eket, találtam is egy csomó hasznos info-t. Furcsa mód pár HSZ eltűnt/törölték (vajon miért?!), így szeretném megkérdezni újra pár számomra ismeretlen parancs jelentését:

    B_PYRAMID=1
    AUTO_BIAS=3
    FORCE_NOENCODE=1 (ezt kimondottan a fő filmhez hozzá lehet rendelni?)
    MULTIPROCESS=4 és ENCODE_QUALITY=4: nekem 4 magos i72600k cpu-m van, és sajnos átlag 5-6 órát húzza 100%-on egy 10-20GB tömörítés...ezekkel a parancsokkal tudnék ezen segíteni?

    Megosztanék én is néhány tapasztalatot/parancsot, amit eddig még nem láttam itt:

    ENABLE_TEST=1 rögtön az [options] alá, bár lehet hogy ennek nincs jelentősége...
    Így már lehet "Blank-olni", azaz kiszedetni a fölös video-kat (trailerek, extrák, stb), amiket nem akarunk backup-olni. A "mode" menüben megjelenik többek közt az "edit mode (manual blanking)". Nekem mondjuk így is bent hagyott pár trailert...

    DTSX_ENABLE=1 Így nem dobja ki az esetleges PiP vodeo hangját, bár ez nem (sem) az igazi, nekem pl: csak TotalMedia Theatre játsza le, Power DVD-vel néma, ezért azt hittem eleinte hogy nem is működik.

    Az extrákat én úgy szoktam tömöríteni, hogy addig kiteszem a fő filmet egy másik mappába (HDD-n persze), beállítom a kívánt custom size-t (az eredeti bitrátát megnézve könnyen meg lehet saccolni a kívánt méretet az alacsonyabb bitrátához), majd ha kész, visszateszem a fő filmet is. Működik, de asztali lehet hogy nem játszaná le, erről nem tudok nyilatkozni. Meglepő, DE van egy csomó olyan BD50 lemez (kemény 35-40-45GB adattal), amelyből kiszedve a fölös szinkronokat/trailereket, és az extrákat olyan 8000kbps-re tömörítve szerencsés esetben akár BD25 méretű lemezt is csinálhatunk, ANÉLKÜL, hogy tömöríteni kellene a fő filmet.

    Szóval tökéletes kis progi lenne ez, ha lenne benne rejtett parancs ahhoz is, hogy külön beállíthassuk a bitrátákat, vagy legalább a méretet minden video-hoz egyenként...Esetleg valahogy a FORCE_NOENCODE=1 és a "Quicker" encode for extras kombinálásával?

    Egyébként meg B.U.É.K minden BD geeknek! :C :D

    [ Szerkesztve ]

    Fancy quote placeholder

Új hozzászólás Aktív témák