Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    válasz Imy #7319 üzenetére

    A normál HS fúvókához képest az adott anyagnál kb. 5 fokkal melegebb elég kell legyen a CHT-nak is. Ha túl meleg és lasabban is nyomtatsz, na akkor dugulhat el, mert lassan felkúszik a hő a torokban felfelé és visszahúzásnál - főleg ha sok visszahúzás van - akor a részben már megolvadt anyag egyre feljebb kerül, majd ott a hűtés miatt valamennyire visszahűlve beragad, én legalább is így látom a tapasztalataim alapján. A CHT fúvókánál a magasabb nyomtatási sebességhez, a magasabb max. flow rate-hez kell növelni a fűtést, de túlfűteni nem szabad.
    Szerintem pont a magasabb hő és az ugyan olyan "lassú" nyomtatás kombinációja miatt dugul. A CHT-nak pont az lenne a lényege, hogy több anyagot tud megolvasztani adott idő alatt ugyan azzal a hotenddel és ezért lehet vele valamivel gyorsabban nyomtatni. Persze ebbe beleszól a hotend fűtési teljesítménye és az olvadási zóna hossza is. Tehát hiába a CHT fúvóka, egy ponton túl nem lehet növelni a fűtés hőfokát, mert dugulni fog a fentiekben leírtak miatt, ezt ki kell tesztelni a max. flow rate mérésével.
    Én a MFR teszt után, ha pl. a mérés alapján kb. 18 lesz a legfelső érték, akkor 17-re állítom az értékét az adott filamentnél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák