Új hozzászólás Aktív témák

  • draff

    aktív tag

    válasz frovery #4431 üzenetére

    Biztosan van benne valami elektrolit kondezátor a mini-USB tápfesz bemenete környéken - elsőre azt kellene megkeresned. S akkor már valamelyest a polaritás-helyesség is adott.
    Ilyenekről szerintem Te soha nem fogsz gyári kapcsolási rajzot látni sehol, mert
    - egyrészt
    a gyártó általában nem publikálja az ilyesmit
    de ha nagyon akarod, talán utánvéttel elküldik, és amely dokumentáció általában annyiba kerül, amennyiért már újat lehet venni.

    - másrészt
    lehetséges, hogy kínai (vagy más távolkeleti népség) a gyártója, azokkal meg ilyesmivel dűlőre jutni - eléggé egy különleges tudomány.

    Manapság sajnos egyetlen gyártónak vagy forgalmazónak sem alapvető érdeke az általuk gyártott és hétköznapi használatban elromlott eszközök amatőr-szintű javítása, avagy az arra való bátorításnak akárcsak a legeslegkisebb szikrája, hatékony lehetősége se.
    Az általános "fogyasztói-társadalmas" alapelvük - Ha elromlott - vegyél újat!
    Persze - tőlük ....

    Volt nekünk egy '55 cm-es képátlójú Grundig TV-nk. Valami ... 661 volt a tipusszáma.
    Szerettem volna hozzá kapcsolási rajzot szerezni (valamikor - még a "boldog békeidőkben" minden magyar TV mellé, a használati utasításával együtt - adtak ilyesmit), és amelyet persze az átlag laikus felhasználók már az első napon kidobtak, mert számukra csak egy teljesen felesleges "darab papír" volt.
    Nos - a Grundigokhoz aztán ilyesmit már nem adtak.
    Így kénytelen voltam elmenni a Bulcsú utcába (a Lehel tér - a valamikori Élmunkás tér - mögött), mivel ott volt akkoriban az országosan Grundig márkaszervíz. Ott viszont tájékoztattak, hogy ilyen rajzot csakis pénzért lehet megvenni - és nem is kevésért.
    Így hát aztán inkább nem kértem ... mert azért annyira nem volt nekem létszükséglet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák